1 Parsimony Mario Gutierrez Doug O'Neill 15-1 Dominus—Lil Cora Tee, av Lil E. Tee 2 Midcourt Victor Espinoza John Shirreffs 2-1 Midnight Lute—Mayo On the Side, av fransk nestleder 3 Higher Power Flavien Prat John Sadler 9-5 Medaglia d’Oro—Alternate, av Seattle Slew 4 Brown Storm Abel Cedillo Michael McCarthy 12-1 Scat Daddy—Blazing Storm, av akklamasjon 5 Usannsynlig Drayden Van Dyke Bob Baffert 2-1 City Zip—Rare Event, av A.P. Indy 6 Tenfold Mike Smith Steve Asmussen 6-1 Curlin—Temptress, av Tapit

Hollywood Gold Cup fylt med talent:Midcourt, Higher Power, Usannsynlig

Etter seks år konkurrert under Gold Cup på Santa Anita moniker, Hollywood Gold Cup (G1) gjør sin triumferende retur på racingkalenderen som et av landets beste løp for eldre hester på lørdag på Santa Anita .

Selv om vesken i år har blitt redusert til bare $300 000, mister den 10-furlange testen ikke noe av sin historiske glans og går tilbake til navnet som gjorde den berømt.

Selv om løpet ikke lenger er en Breeders' Cup Challenge "Win &You're In"-kvalifiseringskamp for klassikeren om fem måneder, valgte en god gjeng med hester å holde seg rundt California å bestride det og ikke reise ut av staten til løp som tilbyr en Breeders' Cup-garanti og rikere vesker.

Hollywood Gold Cup ble først kjørt i 1938 over hele byen i den nå nedlagte Hollywood Park. Den legendariske Seabiscuit ble vinneren av den første konkurransen, og siden den sommerdagen for 82 år siden har listen over vinnere blitt en "hvem er hvem" av amerikansk racing:Noor, Citation, Two Lea, Swaps, Round Table, Gallant Man, Native Diver, Ack Ack, Ancient Title, Affirmed, Ferdinand, Blushing John, Best Pal, Cigar, Skip Away, Real Quiet, Lava Man and Game on Dude.

De to siste utgavene ble vunnet av Accelerate og Vino Rosso, som begge skulle vinne Breeders’ Cup Classic (G1) som sine siste karriereløp.

Høyere makt – Bilde med tillatelse fra santaanita.com

Den avdøde Hall of Famer Charlie Whittingham strammet omkretsen på åtte vinnere gjennom hele sin store karriere for å lede alle trenere i seire, og Laffit Pincay Jr. tok med hele ni for å bli løpets ledende rytter. I 1972 satte Quack en verdensrekord på 1:58 1/5 da han vant dette løpet, og mens Spectacular Bid senket merket til 1:57 4/5 i 1980, eier Quack fortsatt æren som å ha satt den raskeste tiden i Hollywood Gold Cup-historie over en skitten overflate.

I år løper seks om vinnerens andel av potten, og høydepunktet i løpet er det første oppgjøret mellom vestkystens toppløpere fra den eldre divisjonen, Midcourt og Higher Power.

CRK Racing-eide, John Shirreffs-trente Midcourt brøt inn på scenen i fjor høst, og satte sammen fire seire, inkludert komma til toppinnsatsen og innfødt dykkerinnsats (G3) . Dette året fikk en ganske god start med seier i San Pasqual Stakes (G2), og et par tredjedeler i San Antonio Stakes (G2) og Santa Anita Handicap (G1) før COVID-19-pandemien ble avsluttet. , men Midnight Lute-vallaken fortsatte å trene og logge god morgen-arbeid, mens han ventet på den første muligheten til å løpe uten frakt. Han blinker av, noe som burde hjelpe ham med å sette seg tidlig under Victor Espinoza, og selv om han ikke vinner på avstanden, liker han Santa Anita.

Fjorårets Pacific Classic (G1)-vinner Higher Power har ikke kjørt siden en siste plassering i Pegasus World Cup (G1) som favoritt på Gulfstream Park i januar etter avsluttet 2019 med to tredjeplasser i Awesome Again (G1) og Breeders' Cup Classic på Santa Anita. Den 5 år gamle Medaglia d'Oro-hingsten, som eies av Hronis Racing, har trent ganske konsekvent for John Sadler siden, og hvis han er i form av permitteringen, vil han bli en tøff konkurrent. Flavien Prat vil være tilbake om bord.

Usannsynlig

Den noe temperamentsfulle Improbable returnerer etter en andreplass til Tom's D'Etat i Oaklawn Mile for en måned siden, som var hans første start siden hans femte i 2. november. Breeders' Cup Dirt Mile (G1). Den prangende sønnen til City Zip har ikke vunnet siden han tok Los Alamitos Futurity (G1) i desember 2018, men han har møtt noen av de tøffeste løperne i divisjonen sin og har aldri kastet en total clunker. Han jobber bra, inkludert en syv-furlong bevegelse og en mil i forberedelse til dette arrangementet, og Drayden Van Dyke kommer tilbake for å sykle.

Parsimony vant Curlin Stakes på Meydan og forventet å komme til Dubai World Cup, men ble sendt tilbake til California i slutten av mars og har trent her siden.

Tenfold, som ikke har vunnet et løp siden fjorårets Pimlico Special (G3) og den chilenske importen Brown Storm, som fortsatt ser etter en nordamerikansk seier i sin femte start, fullfører felt.

Ettertid for Hollywood Gold Cup (G1), som er den 10. på kortet, er 17:12. PT.