Arsenal 4-3 Leicester spillervurderinger:Giroud er helten

metro.co.uk

I det som vil gå ned som et av de mest ikoniske kampene i engelsk fotballhistorie, Arsenal beseiret Leicester 4-3 på åpningskvelden av Premier League-sesongen. Hvordan gikk det med spillerne på begge lag? Her er vurderingene våre.

Arsenal

Petr Cech - hans nedgang i ytelsesnivåer har fortsatt fra forrige sesong. 35 og har ikke lenger de reaksjonene han en gang hadde. 3

Rob Holding – slått for tempo av Vardy hver gang ballen gikk bak ham. Har litt arbeid å gjøre for å rettferdiggjøre hypen som omringet ham på slutten av forrige sesong. 2
Nacho Monreal – så nervøs ut, mangler høyde og fysiske egenskaper til å være en kommanderende midtstopper. 3
Sead Kolasinac - ga noen positive angrepsbidrag og brukte kraften sin med god effekt. 7

Hector Bellerin – strakte spillet godt, men la et stort hull bak seg som avslørte Holding mot Vardy. 5
Granit Xhaka – hadde noen fine berøringer og fikk to avgjørende assists i sluttfasen. Kan vokse til en av de beste sentrale midtbanespillerne i toppklassen. 7
Mohamed Elneny – krysset ballen for Lacazette, men så litt treg ut etter pause og ble med rette tatt av. 4
Alex Oxlade-Chamberlain – strukket spill godt, spesielt når de er utplassert til venstre. Til tider i første omgang ble han tvunget til å gjøre for mye arbeid på egenhånd. 6

Mesut Özil – skyldig i å senke spillet ved anledninger i første omgang og så til tider uinteressert ut. Skjøt utenfor på bakre stolpe i andre omgang. 4
Alexandre Lacazette – tok mål i 2. minutt hensynsløst og viste til tider fantastisk tempo og fotarbeid. En oppmuntrende debut. 7
Danny Welbeck – anonym viser målet sitt, som var et av de enkleste målene han kommer til å score. 5

Aaron Ramsey (på 67) – injiserte bevegelse og hensikt på Arsenals midtbane, scoret en avgjørende utjevning som endret dynamikken i kampen. 10
Olivier Giroud (på 67) – den perfekte mannen å ha mot dyp løgnaktig motstand på grunn av sin dyktighet fra luften. En utmerket ledet sen vinner. 10
Theo Walcott (på 75) – la litt ekstra fart til Arsenals spill. 7

Leicester City

Kasper Schmeichel – gjorde noen gode redninger tidlig i andre omgang, men klarte ikke å holde Gunners i sjakk. 4

Danny Simpson – støttet Chamberlain og Kolasinac mye av tiden, delvis på grunn av manglende støtte foran ham. 2
Wes Morgan – hans unnlatelse av å holde Lacazette inne var en faktor bak Arsenals første og andre mål. Det kan være at han har gått kursen sin. 2
Harry Maguire – imponerende i lange perioder av første omgang. Kunne vært mer kommanderende sent, men ikke så dårlig debut som resultatlinjen kan tilsi. 5
Christian Fuchs – likte en positiv første omgang, men fant seg selv presset mer tilbake i de siste stadiene. 5

Riyad Mahrez – hans manglende engasjement utenfor ballen kostet Leicester defensivt. Bortsett fra hjørnet for Vardys andre, han ga ikke kvaliteten med ballen for å rettferdiggjøre en slik sløv oppførsel. 3
Wilfred Ndidi – dekket mye jord, men gjorde seg skyldig i å slå av i de siste stadiene. 5
Matty James – jobbet hardt og holdt seg til oppgaven. Sikkert litt uheldig å bli tatt av. 6
Marc Albrighton – satte inn krysset som førte til utligningen og gjorde et nyttig dekkearbeid. Ingen tilfeldighet at Leicesters sterkeste back hadde Albrighton foran seg, heller enn Mahrez. 6

Shinji Okazaki – scoret utligningen og presset effektivt. Leicester bommet på det skarpe posisjonsspillet sitt da han gikk av. 8
Jamie Vardy – knivskarp. Forårsaket alle slags problemer for Holding gjennom løpene hans nedover venstre kanal og fortjente de to målene sine. 9

Daniel Amartey (på 72) – hans ankomst betydde at Leicester falt ned i skallet deres og ga Arsenal plass til å skyte. 4
Kelechi Iheanacho (på 82) – manglet utholdenhet og taktisk intelligens til å fylle Okazakis presserende rolle, som var det Leicester trengte ut av besittelse. 4