Cardiff City 2-3 Arsenal Six Things:thriller i hovedstaden

Mustafi header inn åpningen – bbc.co.uk

Etter et veldig vanskelig møte i den walisiske hovedstaden, Arsenal klarte en 3-2-seier i Cardiff City takket være Alexandre Lacazettes sene vinner. Her er spillervurderingene våre fra spillet.

Mustafi slår til tidlig

Arsenal så veldig ukomfortabelt ut tidlig – en feilplassert pasning fra den nervøse Petr Cech ga Cardiff en sjanse som Harry Arter flammet over. Det kom som en stor lettelse da Shkodran Mustafi scoret åpningen etter 11 minutter; fra Granit Xhakas velflukte hjørne, tyskeren kom foran Sol Bamba for å gi en heading. Alexandre Lacazette truet med å legge til et sekund, traff stolpen like etter halvtimen, og Arsenal utgjorde absolutt en trussel når de kom inn i den andre halvdelen. De ble imidlertid ofte tvunget tilbake på grunn av Cardiffs effektive pressing.

Cardiffs sterke venstreside

Den uselviske Danny Ward og den livlige Bobby Reid lukket ned med ekte intelligens, med Harry Arter midtbanespilleren som støtter dem oftest. i besittelse, The Bluebirds så etter den venstresidige trioen til Junior Hoilett, Joe Ralls og Joe Bennett, som forårsaket mange problemer med Mesut Özil til høyre som manglet den defensive bevisstheten for å støtte Bellerin. Bennetts kryss i første omgang stoppetid ble fanget av Victor Camarasa, som rakk ballen i taket av nettet.

Emerys fleksibilitet

I rettferdighet overfor Unai Emery, Systemendringen hans hjalp Arsenal. Fra 4-2-3-1 som så Özil og Aubameyang skoet ut bredt, han byttet til en 4-2-2-2 med begge spillerne i mer sentrale roller. Da Cardiff droppet, Özil og Granit Xhaka fikk mer plass til å kontrollere saksgang, noe som betyr at Alexandre Lacazette og Aubameyang hadde sjanser til å kombinere. De gjorde det så utmerket like etter timemerket, slik at sistnevnte kan lansere en utmerket curler på avstand, gir Neil Etheridge ingen sjanse.

Blåfugler biter tilbake

Hadde spillet holdt seg på nivå, et Cardiff-lag som så ut til å være slitsomt, kan ha holdt seg dypt, men Aubameyangs angrep ga dem ikke noe annet valg enn å øke presset. Arsenals myke senter ble undersøkt av presise dødballer fra Ralls og lange kast fra Sean Morrison; de to spillerne kom sammen for å sette opp utligningen like etter andre omgangs midtveis. Ralls hjørne ble knipset av Morrison, med den livlige Ward i posisjon A for å heade inn utenfor stolpen. Vertene hadde til og med sjanser til å bryte for en vinner da Reid ikke klarte å overvinne Cech, men ville bli nektet et poeng av en sen sucker-punch.

Nådeløs Lacazette

Denne kampen avslørte absolutt Arsenals sårbarheter, men det fremhevet også kvaliteten Emery har å jobbe med. Innbytter Lucas Torreira fullførte ikke bare tre taklinger – tilsvarende det samme antallet på 20 minutter som fire Cardiff-spillere fullførte på 90 – han la også til håndverk og trygghet på midtbanen. Etter at uruguayaneren innledet en bot, pasningstrekk som Lacazette rundet av med en hensynsløs avslutning innenfor Neil Etheridges nærpost, fullfører en hensynsløs oppvisning fra franskmannen.

Kreditt til Cardiff

Neil Warnocks side var uheldig med å slippe inn tre mål, fordi arbeidet deres uten ball i store deler av spillet var bra; det er bare det at motstanderne deres fikk mest mulig ut av de minste åpningene. Cardiff har kanskje ikke vunnet sin første Premier League-seier siden april 2014, men en konkurransedyktig prestasjon mot en topp seks side tyder på at det nærmer seg.