Hvordan tempoet selv i en 1500 - meter løp

Lære å tempoet selv skikkelig under en 1500 - meter løp kan være forskjellen mellom å vinne og å tape . Begynn treningen med et bestemt tempo i tankene slik at du gradvis bli kjent med dine styrker og begrensninger . Den 1500 - meter løp regnes som en mellomdistanse arrangement , som krever fysisk utholdenhet sammen med psykologisk forberedelse . Du trenger nok utholdenhet til å være rask hele veien til enden , og rett tempo kan hjelpe deg å oppnå dette målet . Instruksjoner
Training
en

Utvikle en pacing strategi som fungerer for 1500 . Denne mellomdistanseløpmå kjøres relativt fort fra begynnelse til slutt, men du sannsynligvis vil ønske , og trenger , for å bremse ned litt under løpet . En god grunnleggende strategi er rask , treg og deretter raskt igjen før du har fullført løpet. Nøkkelen er å vite når du kan begynne å få fart i andre halvår , slik at du kan fullføre sterk .
To

Øv din rase strategi før du kan gjøre det uten å tenke . Dette er den beste måten å få en følelse for 1500 - meters lengde og for å vite nøyaktig hvordan du kan spare mest mulig energi til slutten av løpet . Praksis gjør en 1500 -meter løp minst en gang eller to ganger per uke for måned frem til løpet.
3

Kjør minst tre eller fire dager per uke for å trene for 1500 - meter løp . Beløpene og avstander som du kjører avhenger av dine personlige mål , men sørg for at du kjører regelmessig før løpet .
4

Legg intervalltrening til ukentlig kjører rutine en eller to ganger per uke . Jogg i moderat tempo i to minutter , sprint ved maksimal intensitet i 60 sekunder og deretter jogge i moderat tempo for ytterligere to minutter . Gjenta denne sekvensen to eller tre ganger . Dette vil bidra til å utvikle den eksplosive kraften du trenger for å fullføre en 1500 - meter løp hell .
Kjøre Race
5

Start på et relativt raskt tempo slik at du får opp å rase hastighet av den tiden du har gått 40 til 50 meter . Flytt til en indre feltet hvis det er mulig , da dette er den raskeste veien til mål . Fortsett på et raskt tempo for de første 400 meterne av løpet. Sakte ned litt for de neste 400 meter .
6

Øk hastigheten gradvis ved midtpunktet av løpet , eller i begynnelsen av den tredje runden , en strategi som kalles en negativ split . Dette er når trykket er på , som dine konkurrenter vil øke hastigheten på dette punktet også. Sjekk din hastighet og sørg for at du ikke presser for hardt , bena vil begynne å føle seg tung , og du vil føle deg andpusten hvis du må bremse ned litt . Fortsett å øke hastigheten din når du begynner å runde kurve mot finalen på 100 - meter straks.
7

Round den endelige kurven så nær innsiden av banen som mulig . Sørg for at du er klar for andre løpere og sprint den siste 100 - meter straks før du treffer målstreken . Dette er tiden for å virkelig gi alt for at du har fått i en 1500 - meter løp . Din sluttspurten skal være glatt , avslappet og så fort som mulig . Fokus på mållinjen før du krysser den.