Handicapping Championship satt til helg i Vegas

Det 22. NTRA National Horseplayers Championship (NHC) er satt til å samles igjen i Las Vegas etter en måneds lang forsinkelse på grunn av COVID-19.

Turneringen, opprinnelig planlagt til februar, går fredag-søndag (27.-29. august) på Bally's. NHC er kulminasjonen av en serie kvalifiseringskonkurranser der vinneren får en Eclipse Award for enestående handikapper.

Premiepengene er heller ikke dårlige:omtrent $3 millioner, med omtrent $800 000 til vinneren.

"Med støtte fra våre partnere på Bally's og Caesars Entertainment har vi sikret datoer som gir oss en flott mulighet til å være vertskap for et verdensklassearrangement i sikrest mulig miljø for våre deltakere, gjester og ansatte,” sa NTRAs driftssjef Keith Chamblin.

Datoendringen i 2021 påvirker ikke den nåværende NHC-touren 2021-22, som avsluttes 23. januar. Neste NHC har allerede blitt planlagt i sin vanlige tidsfrist for jan. 28-30 på Bally's.

Thomas Goldsmith vinner 2020 National Horseplayers Championship på Bally's Hotel and Casino – Foto med tillatelse fra NTRA

Toppremien i fullblodshandicap er å vinne blant et felt med rundt 600 kvalifiserte fra Nord-Amerika. NHC-finalistene tjente turen til Vegas ved å kvalifisere seg gjennom konkurranser avholdt i 2020 på turneringsnettsteder, på baner og steder utenfor banen i USA og Canada.

Spillere vil prøve å samle de høyeste inntektene basert på mytiske vinn-og-plasser innsatser de to første dagene på løp fra sesongens beste simulcast-signaler. Oppstillingen i løyper er litt annerledes enn tidligere siden turneringen ble endret – løypene denne gangen inkluderer Del Mar, Ellis Park, Golden Gate, Gulfstream, Monmouth, Saratoga og Woodbine.

De øverste 10 % av spillerne etter fredagens og lørdagens aksjon vil klare kuttet, og gå videre til den siste spilledagen søndag. Søndagsfinalistene – rundt 60 basert på 600 kvalifiseringer – tjener alle en del av premiepengene. Til vinneren? Omtrent $800 000. Ikke en dårlig dag på løpene.

Thomas Goldsmith er tilbake for å forsvare mesterskapet han vant i 2020. 57-åringen fra Montgomery, California, møter utfordringer fra flere andre tidligere vinnere.

Selve NHC Tour-mesterskapet i 2020 ble avgjort for måneder siden. Topppremien gikk til veteranspilleren Sally Wang Goodall fra Las Vegas, som vant Tourens topppremie på $100 000. Goodall er også kvalifisert for en bonus på $5 millioner hvis hun blir den første NHC Tour-vinneren som vinner hovedbegivenheten i NHC samme år. Goodall er en av de mest produktive spillerne i historien til NHC, etter å ha kvalifisert seg til finalen i Las Vegas 19 ganger.

Handicappers kan ikke kjøpe en inngangsavgift for å spille i NHC. Du må bli med på NTRAs NHC Tour og vinne en plass. Kvalifiseringen til neste NHC-finale i januar 2022 pågår