Port Vale v Bolton:Kampen om mål

Bolton miss Madine – skysports.com

Av de 12 League One-kampene denne helgen, bare fire kan matematisk påvirke divisjonen begge lag vil være i neste sesong. En av disse fire ser nedrykksstridende Port Vale ta opp mot opprykksjagende Bolton Wanderers.

De møter ingen av sidene i best form, spesielt når det gjelder målscoring, 2. plass Bolton med bare ett mål av fem. Det løpet fremhever både Gary Madines prestasjoner før skaden og lagets mangel på ideer i spissens fravær.

Hans siste hele kamp var en 4-2 seier over Oxford. Selv om han ikke gjorde noe iøynefallende selv, han kjempet alltid med midtstoppere og vant ofte kampene sine med Chey Dunkley. Madines uselviske spill ga Bolton muligheten til å gå direkte og midtbanespillere, sjansen til å komme videre.

Trotters scoret fire mål på 90 minutter med Madine på laget den kvelden, men har kun scoret tre mål på 600 minutter med fotball siden skaden. Chris Long sørger for tempo mens spisskollegaen Adam Le Fondre er en god målscorer på dette nivået, men på henholdsvis 5'11" og 5'9" heller ikke de ideelle mottakerne av høye baller.

Hvis duoen starter i Burslem, de vil møte forsvarer Nathan Smith, den eneste spilleren som har startet alle 43 kampene og en av Vales bedre prestere denne sesongen. Han har byttet fra bakspillerrollen han spilte i tidligere klubber og er en av få som viser lidenskap i et ellers oppgitt antrekk. På seks fot, han kan ha vært mer bekymret for å møte Gary Madine, men sammen med Remi Streete, er i stand til å dominere Long og Le Fondre i luften.

Vales større bekymringer ligger i motsatt halvdel, hvor de ikke har klart å score i sine fire siste kamper. I hver av dem, JJ Hooper og Regino Cicilla har begge startet foran, Likevel er Vale's Expected Goals-utgang (eksperimentell 361) blant de dårligste i divisjonen på nåværende form.

Hoopers arbeidsrate har ikke vært så sterk som den har vært tidligere, spesielt på slutten av forrige sesong under Robert Page. Cicilla prøver litt hardere, men hans høye høyde støttes ikke av muskler, og han har slitt med å tilpasse seg fysiskheten til League One.

Det bør derfor være få problemer, for Mark Beevers og David Wheater, uten tvil divisjonens fremtredende midtstoppere denne perioden. Duoen må være mer våken på dødballer og lange kast fra Ryan Taylor, som viste rester av sin Premier League-kvalitet i Oxford forrige uke.

Chris Eagles smigret over å lure på Kassam Stadium, før han møtte sin tidligere klubb. Dette er en kaotisk blanding av Premier League "har vært" og utenlandsk import – hvis de ikke kan score mot Chesterfield eller trygt, midtbare sider, hvorfor vil de gjøre det mot et lag som kan sikre opprykk med seier?

Fotballlabens dom: 0-1