Chesterfield v Port Vale:tålmodighet nødvendig hos Proact

Gary Caldwell – gettyimages.co.uk

Misnøye vedvarer rundt begge klubbene etter nedrykk, til tross for at både Gary Caldwell og Michael Brown beholdt sine respektive jobber.

Chesterfield har hatt en dårlig start på denne sesongen – tapt sine tre første kamper i alle konkurranser – og man kan se hvorfor fansen føler seg sviktet av klubben deres. Derimot, de var litt uheldige som tapte 3-1 til Grimsby i en kamp der de hadde 30 skudd, 11 av dem var i mål.

Krystian Dennis scoret i åpningen og var på mål igjen i cupen på Hillborough, men Spireites ble angret av et sterkt Sheffield Wednesday-lag. Ved Meadow Lane, Scott Wiseman ble utvist på slutten av en jevn første omgang, og Notts County utnyttet senere.

Fine marginer har gått mot dem i deres to seriekamper, så denne bloggen ville slutte å erklære situasjonen deres som en krise. Hvis de kan fortsette å skape sjanser som de gjorde mot Mariners, logikk tilsier at en spiss av Chris O'Gradys stamtavle vil følge Dennis og begynne å finne en form for målscoring.

Spireitene leter etter sin første seier for sesongen mot Port Vale, som fikk sin egen på åpningsdagen. De vant 3-1 på Crawley, i stor grad takket være midtstopper Anthony Kays man-of-the-match-oppvisning og midtbanespiller Michael Tonges ferdigheter på dødball.

Uken etter, men de så litt endimensjonale ut i et hjemmetap mot Wycombe. Tilnærmingsspillet deres involverte ofte høye baller til Tom Pope og håp om at han kunne holde ballbesittelsen lenge nok til at midtbanen ble med. Chesterfields midtstoppere, slik som den luftmessig dominerende Ian Evatt, er mer komfortable med å håndtere lange baller enn de ville vært med raske, glatt fotball.

Spillere som kan være med på å introdusere det er Dan Turner og Ben Whitfield. Duoen inspirerte en sen bølge forrige uke som, selv om det er hult i kampens kontekst, fremhevet deres innflytelse. Turner har ennå ikke startet denne sesongen, men laget har scoret tre mål i åpent spill på sine 75 minutter på banen, sammenlignet med ingen på 105 minutter uten ham. Turner har scoret to ganger mens Whitfield scoret en cracker mot Chairboys og Michael Brown må være fristet til å starte begge denne uken.

Han og Caldwell tyder fortsatt sitt beste lag, som ofte er tilfelle i den første måneden av en sesong, spesielt etter en travel sommer. Man kan stille spørsmål ved om noen av dem burde ha blitt stående, men etter å ha fått gig, de fortjener tid til å gjenoppbygge lagene sine.

Fotballlabens dom: 1-1