Blackpool v Morecambe:kjempe mot tidevannet

Lee Molyneux imponerer – zimbio.com

Disse lagene møttes sist i den andre uken av sesongen på Globe. Før kampen, Gary Bowyer fikk en positiv mottakelse fra bortefansen og etter to seire i liga og cup, laget hans ledet 1-0 i en sterk første omgang. Man lurte på om kanskje bare kanskje, dette kan være starten på en gjenoppbyggingsprosess i Blackpool.

Den dystre virkeligheten kom tilbake i andre omgang. Blackpool tapte 2-1 på grunn av en man-of-the-match-opptreden fra Morecambes Tom Barkhuizen, som ironisk nok spilte kort som vingback under Seasiders’ nedrykk fra Championship. Den allsidige forwarden har siden dratt til Preston, fremhever de økonomiske problemene Morecambe står overfor med kontantstrømproblemer og usikkerhet utenfor banen som forsinker utbetalinger av spillerlønninger

Barkhuizen dro i oktober, men november så en sjokk 2-1 seier over høytflygende Plymouth. Den seieren var Morecambes første på syv etter 15 kamper, et løp som har utvidet gapet til nedrykkssonen fra to poeng til 17, overlevelse så godt som garantert.

Det har vært en bemerkelsesverdig demonstrasjon av ånd fra hele klubben og som en nøytral, det er vanskelig å ikke føle seg fornøyd for Jim Bentley. Manageren har gitt særlig ros til med-Scouser Lee Molyneux, som scoret utligningen på Portsmouth sist.

Morecambe måtte grave dypt for å forstå poenget, som ikke kom uten noen flaks. Derimot, Midtstopperne Ryan Edwards og Alex Whitmore gjorde noen siste blokkeringer og Barry Roche var imponerende mellom stengene.

Derimot Blackpool er ofte de som dominerer skuddstatistikken, men som ikke klarer å kapitalisere. De kom tilbake etter to mål under på tirsdag for å uavgjort 2-2 med Barnet, Kyle Vassell reddet sitt 12. mål i kampanjen for et skadetidsnivå. De to foregående kampene hadde sett Tangerines uavgjort 2-2 ved å kaste bort en ledelse med to mål, som får Bowyer til å stille spørsmål ved mentaliteten til spillerne sine. Den tidligere Blackburn-sjefen sier det er behov for flere sterke karakterer i teamet som ikke er redde for å stille krav til hverandre.

Blackpool trenger ledere på banen – men ikke så mye som begge klubber trenger ledere utenfor.

Fotballlabens dom: 1-2
Spilltips: Morecambe draw no bet 9/4