Milton Keynes Dons 1-0 Northampton Town Six Things:fortjent seier for MK

Paul Tisdale – bbc.co.uk

Milton Keynes Dons rykket opp til tredjeplass i League Two takket være en 1-0 hjemmeseier over Northampton Town; de kunne ha scoret flere mål, men Kieran Agards angrep i det 44. minutt var tilstrekkelig. Her er våre seks ting fra spillet.

Et overgangsspill

Selv om både Paul Tisdale og Keith Curle favoriserte vingbacksystemer, alle de fire vingbackene på banen – George Williams og Dean Lewington for MK og Billy Waters og David Buchanan for sine besøkende – manglet tempoet som naturlig var knyttet til rollen, og derfor led begge lag fremover da sentrale områder var overbelastet. Navnet på spillet, derfor, var å få ballen raskt inn i fremre områder for å finne hull og håpe de fremste mennene kan kombinere effektivt. Sam Hoskins og Andy Williams gjorde det for Cobblers midtveis i første omgang, men sistnevntes stramme innsats ble godt reddet av Lee Nicholls.

Agards streik

MK Dons posisjonerte seg intelligent uten ballen, det var derfor de kanskje skygget første omgang. Rhys Healey, Kieran Agard og Chuks Aneke kobler seg godt sammen; sistnevnte hektet bredt fra Agards knock-down etter Lewingtons levering kort før halvtimesmerket. Selv om Lewington noen ganger ble tatt ut defensivt, han kjempet tappert og dødballene hans var nøyaktige; faktisk, trofastens corner i det 44. minutt førte til mål, da Agard konverterte fra nært hold.

MK sjanser

Northampton hadde sett litt åpen ut på omsetningen i første omgang, men enda mer etter pause, når de jaget spillet. Tisdales side bommet på en rekke sjanser:Agard tvang fram en god redning fra David Cornell, som også stoppet Williams langdistanseheading før Aneke ikke helt klarte å rykke hjem, så Agard så et mål ikke tillatt for et påstått dytt på Aaron Pierre før Healey fikk reddet en-mot-en-innsatsen. En annen dag, vertene kunne ha scoret en hatfull for å gjøre avslutningsfasen til en formalitet, men i stedet, de måtte takle en usikker finale.

Powell nektet

Daniel Powell fikk en mulighet til å straffe sine gamle arbeidsgivere for deres sløseri, etter å ha blitt spilt gjennom av Kevin Van Veen innen 60 sekunder etter at han kom inn i kampen, men han ble godt nektet av Nicholls. Det var imidlertid kun i skadetid at Keith Curles tropper bygget seg opp foran damp; Sam Foleys heading landet på taket av nettet for å dømme dem til tap.

Ufargede skomakere

Selv om Northampton har hatt en solid start under Keith Curle, lederens metoder – når det gjelder dannelse og tilnærming – er ikke helt i tråd med det personellet han har tilgjengelig. Vi har sett slike som Hakeeb Odoffin og Waters spille ute av posisjon i henholdsvis bred midtstopper- og vingback-roller for å utføre sitt tre-på-back-system, mens mangelen på høyde var litt problematisk, gitt at Northampton hadde en tendens til å gå langt fra målspark. På grunn av det, det ville være urettferdig å endelig dømme Curles arbeid før han har skreddersydd personellet til metodene hans.

Solid visning fra Tisdales tropper

Denne smarte forestillingen, som setter dem inn i de automatiske opprykksplassene for første gang etter en seierfri september, symboliserte MK Dons på sitt beste; de ga lite bort og utnyttet opposisjonens feil når det åpnet seg. Det kan være visse spill der plassen er mer overbelastet sentralt, og de må finne alternative ideer i store områder. Fordi få League Two-lag klarer å holde seg kompakte i 90 minutter, MKs konsekvente organisasjonsnivå kan være en stor del av deres opprykk.