Stoke City 1-0 Swansea City Six Things:tilpasningsevne konge i Potteries

Bruno Martins Indi slår Wayne Routledge til ballen – bbc.co.uk

Joe Allen slo til mot sin tidligere klubb for å gi underpresterende Stoke City en 1-0 seier over hurtigstarterne Swansea City. Her er våre seks ting fra spillet.

Glatt Swansea

Swansea var det mer driftige laget i første omgang. De fikk bakspillerne Connor Roberts og Martin Olsson høyt oppe på banen for å skape overbelastning og spille fint, trekanten passerer. Mens Daniel James spilte til venstre for en front to på papiret, han drev inn i venstre kanal i besittelse mens venstre midtbanespiller George Byers beveget seg innover; duoen slo seg sammen for å skape en sjanse for bakpost for Wayne Routledge, hvem sitt hode ble bøyd over. Potters menn var også godt strukturerte uten ballen; de visste før kampen at Ryan Shawcross ikke er den mest komfortable på ballen og ga ham dermed plass, men kuttet av pasningsfelt for å prøve å gi feil.

Stokes sjanser i første omgang

Ironisk, det var en håpefull ball fra Shawcross som førte til Stokes beste sjanse i første omgang for Benik Afobe, som ble godt nektet av Mulder. Spissen, som forbedret seg etter hvert som spillet gikk, nikket ned den imponerende Joe Allens presise levering til bakre stolpe, men den stille Tom Ince kunne bare skyte utenfor målet. Selv om Stoke ikke brukte mye tid på fremre fot i den første omgangen, den individuelle kvaliteten på deres side tillot dem å skape de klarere sjansene.

Allens heldige vinner

Stokes mål, som kom fra den første sjansen i andre periode, hadde et lykkeelement over seg. Inces skudd kanonerte Benik Afobe, og mens Swanseas offsidefelle så ut til å være i orden, ballen falt til Joe Allen, som var perfekt plassert for å ramle hjem mot sin tidligere klubb til tross for ankene. Selv om Stoke kanskje var litt heldig som var foran på det tidspunktet, målscorer Allen fortjente målet sitt, hans uselviske arbeid og klasse i besittelse hadde gjort ham til en av de sterkeste spillerne på banen.

Rowetts positive endring

Swansea reagerte bra innledningsvis – og nøt en 10-minutters periode med fremtredende tid da Oliver McBurnie og Yan Dhanda kom på – men Stoke klarte konkurransen effektivt derpå. I stedet for å holde kjeft i butikken, som Rowetts Birmingham-side hadde en tendens til å gjøre, de ble faktisk mer positive. Innbytter Saido Berahino, som erstattet den skuffende Mame Biram Diouf, lagt til frisk energi på toppen, som betydde Ryan Woods og co. klarte å ta kontroll mot en stadig tammere Swansea-side.

Blandet kveld i Potteries for Potter

Graham Potter fikk den første spilleplanen riktig, men mange av spillerne hans er på et tidlig stadium av utviklingen, så det er kanskje forståelig at Swanseas sluttprodukt ikke var fullt så raffinert som han kunne ønske. Det som kan bekymre Potter er at spillerne hans ikke engasjerte seg med ballen i sluttfasen, selv når de ikke hadde noe å tape. Lagets strategi er normalt å holde en beskjeden form, stole på at besittelse vil bli hentet og bygge angrep tålmodig, men kanskje de trengte å vise mer hast i denne spesielle situasjonen, selv om McBurnie kom spektakulært nær en dramatisk utligning.

Fleksibiliteten var konge

Stoke var ikke overbevisende i kveld, men det som ga dem seieren var deres tilpasningsevne; takket være Allens klasse, Pieters aggresjon og Rowetts gode bytte, de viste mineralene for å omfavne de våte forholdene og vokse inn i spillet. Det er mye arbeid foran Stoke for å leve opp til sin pre-season fakturering – og de vil trenge å starte kampene langt sterkere enn de gjorde her – men denne seieren gir dem en mulighet til å bygge.