Analyser dette:9 tempotyper du bør unngå før du satser

Hesteveddeløp – USR-bilde

I livet er det informasjon du bør bruke og informasjon du bør unngå å bruke. Når legen din forteller deg at du bør trene mer og kutte saltinntaket for helsen din, lytter du og bruker den informasjonen. Når en skumle fetter til Rail Guy forteller deg at han har noen skittbillige Prada-poser i bagasjerommet som han vil at du skal ha, unngår du denne typen informasjon.

Det samme gjelder med tempohandikapping. Vinnende hestespillere og de som lever av å spille løp vet forskjellen mellom hvilke løpelinjer som skal brukes til tempoanalyse og hvilke løpelinjer som bør unngås for tempoanalyse, selv om det betyr å grave litt dypere inn i tidligere prestasjoner for å finne den rette. .

Hva bør du se for å unngå?

#1 Atypically raske brøker

Du ser på løpelinjene til Gluestick Gus i det femte løpet når du ser at han i hans siste 6-furlange løp slo den halve milen på 44,80 sekunder noen få lengder fra ledelsen og trakk seg til en respektabel fjerdeplass mot et lignende felt. Hvis han er i stand til å håndtere et tempo som dette, vil han være med i miksen i dagens løp, ikke sant?

Kanskje ikke.

Når du ser ned tidligere prestasjoner på andre aktuelle sprintløp, ser du ingen andre løp der han var eksternt konkurransedyktig som har en halvmils call på noe under 46,60 sekunder, til og med etter at du har gjort spor-til-spor-justeringer.

Du må kaste dette løpet og finne en annen rase du kan bruke i analysen din. Enten gikk banen fort i det siste løpet (sjekk banevarianten) eller gode gamle Gus hadde noe "spesiell" feed den morgenen. Det er usannsynlig at han vil løpe til denne brennende fraksjonen igjen i dag, spesielt hvis han er en eldre hest.

#2 Atypically slow fractions

I tillegg til å unngå å bruke løp med atypisk raske brøker, må du gjøre det samme når du møter løp med atypisk langsomme brøker.

Ved å bruke Gluestick Gus som et eksempel igjen, ser du en annen løpelinje der han løp et konkurransedyktig løp på 6 furlong hvor den halve milen var på 48,40 sekunder. Annenhvert løp er i området 46,60 til 47,20 sekunder.

Som du ikke vil gi ham ekstra kreditt for de brennende brøkene i det første eksemplet, bør du heller ikke straffe ham for at banen går sakte en dag.

#3 problematiske turer

De fleste nybegynnere med handicap jeg kjenner klarer ikke å lese løpelinjen helt over til høyre. De fleste stopper ved kolonnen som viser oddsen til hesten i hver løpelinje i stedet for å gå til "Kommentarer" på det løpet.

Hvorfor er dette viktig?

Selv om den ikke gir hele historien om hendelsene i det løpet, varsler kommentarkolonnen deg i det minste om en grunn til at hesten kanskje ikke har løpt sitt beste løp. I tilfellet med en hest som har en solid utstilling med problemer uten andre gjeldende løpelinjer; du kan gi ham litt ekstra kreditt i analysen din for å overvinne å bli stabilisert tidlig eller støtet hardt i starten og fortsatt klare å avslutte med et par lengder av vinneren. Du kan forvente å se forbedring fra denne innsatsen i etterfølgende oppstarter.

#4 One-turn to two-turn (og vice versa)

Noen hester er bedre sprintere mens andre foretrekker ruter. Når du ser på ruteavstander, unngå å bruke ruter med én sving, for eksempel milen fra spor som Belmont Park, når du sammenligner med mil med to svinger. Dette gjelder også den andre veien når man skal sammenligne spurter med to svinger, som 6 1/2 furlongs fra Charles Town med én-svings sprints på andre baner.

Hvorfor betyr dette noe?

Har du noen gang lagt merke til at mange en-svings rutehester fra Aqueduct og Belmont sendes til Saratoga og løper dårlig?

En-sving-ruter kjører raskere fraksjoner enn to-sving-løp på samme distanse og trenger bare å kjøre én sving. To-svingsruter starter også nærmere den første svingen enn én-svingsrutene, noe som gir disse løpene til fordel for innerpostene. Det er alltid flere sjanser for problemer når du manøvrerer en andre sving. Ofte har løypene med to svinger en kortere strekning enn ensvingssporene, noe som gir hestene mindre tid til å komme seg og løpe fra siste sving.

Denne situasjonen er ofte uunngåelig avhengig av hvor hesten har tilbrakt mesteparten av karrieren på løp, så bruk disse løpelinjene med forsiktighet hvis du trenger det og vet hvordan alle sporene du spiller. eller se avsendere fra er konfigurert.

#5 Outclassed

Patty the Plodder har slått seg ned i en karriere med betingede $5000 krav på løp i de senere årene. For et par løp tilbake byttet hun hender til en ny trener som kjørte henne i en $16 000 åpen utmelding hvor hun hadde en dyster opptreden. Hun deltok deretter i en serie starttilskuddsløp for $8000 hester hvor hun slet.

Hun ble utklasset i løpet av $16 000 og startgodtgjørelsene. På dette tidspunktet i karrieren har hun vist seg å være en hest på $5 000, og den representative tempolinjen burde vise det. Hun vil sannsynligvis prøve et løp på $6250 eller falle til et $4000-løp, men alt annet er ikke et nivå der hun hører hjemme.

#6 Underclassed

Baksiden til Patty the Ploder er hvis du har en solid hest på $16 000 som plutselig faller ned til et $4000 krav og dominerer. Sjansen er stor for at de vant for moro skyld og ikke trengte å prøve like hardt på det konkurransenivået.

Hester løper ofte til konkurrentnivået. Hvis en hest med høyere klasse møter et veldig svakt felt, vil de løpe saktere. Hvis du har spor-til-bane par-data som er sortert etter klasse på hvert spor, kan du se hvordan hvert klassenivå skiller seg med et par femtedeler av et sekund når du klatrer klassestigen.

#7 Feil overflate

Noen hester elsker skitten, andre elsker gresset, og atter andre løper sitt beste på allværsbaner. Selv om jeg vil bruke skitt til allvær og omvendt hvis hesten har vist at de kan løpe på begge underlag, bruker jeg aldri en turfrace-løpeline til skitt eller allvær.

Turfracing-fraksjoner er mindre konsistente enn skitt eller allværsoverflater siden spor flytter skinnen inn og ut for å beskytte overflaten på steder. Dette endrer konfigurasjonen av banen, noe som vil gjøre det vanskelig å sammenligne et gressbaneløp med et løp uten gress eller til og med et annet gressløp.

Når du ser et torvløp med en betydelig sving i brøktider, er det best å redusere tempoet på løpestiler og ikke ved å bruke brøker.

#8 Off tracks

Slurvete spor kan kjøres raskere enn et hurtigspor, og gjørmete spor er ofte tregere. Det er ingen universell justering for en off-track overflate.

Noen hester løper best i pytt eller gjørme, andre løper fryktelig. Enten det er stamtavle eller hestens personlige preferanser, unngå uansett løpelinjer utenfor sporet med mindre du er handikappet for en forventet tilstand utenfor sporet.

#9 for livets løp

Nellie the Nag løp sitt livs løp i sitt siste løp. Hun vant sin beste hastighet i forrige levetid med 20 poeng. Vil hun klare det igjen?

Sansen er at hun ikke gjør det. Eldre hester er konsekvente og begynner å miste et steg rundt fem år gamle. Noen mennesker kaller det sprett, jeg foretrekker "regresjon fremfor gjennomsnittet." Hester løper bedre eller dårligere enn gjennomsnittet, men vil ha gode og dårlige løp som fører til at de har et jevnt gjennomsnitt.

Unntaket fra å bruke livstidsbeste er med 2-åringer og yngre 3-åringer. Disse dyrene modnes fortsatt og utvikler seg. Det er ikke uvanlig å se dem vise tegn til bedring i flere påfølgende løp. Det er de eldre dyrene som skulle ha nådd toppen som sannsynligvis ikke vil gjenta den magiske ytelsen igjen.