David Wise vinner gull | Resultat og rapport i halvpipefinale i olympiske skiløp for menn 2018

Team USA klarte ikke å ta rent bord som mange forventet at de skulle gjøre i halfpipe for menn. , men de tok gull og sølv da David Wise skrev OL-historie ved å bli den første mannen til å lande alle de fire doble korkene under sitt siste løp i vinter-OL .

En poengsum på 97,2 var nok til å se ham slå Alex Ferreira – som så ut som han gikk for gull hele veien etter at Wise krasjet sine to første løp – men selv etter å ha økt poengsummen på alle tre løpene, var ikke Alexs eventuelle 96,40 nok å vinne.

16 år gamle New Zealander Nico Porteous skrev historie ved å forstyrre den amerikanske dominansen for å ta bronse med en poengsum på 94,80, og klemmene mellom Porteous, Ferreira og Wise fortalte deg alt du trengte å vite om hvorfor vi elsker sporten på slutten av spillet. konkurranse.

Alex Ferreira, den nest siste mannen nedover fjellet, var den første og eneste mannen som la ned en poengsum på over 90 i den første runden.

Han fikk 92,60 og etter det var det bare spørsmål om den poengsummen holdt. Aaron Blunck fulgte ham ned for å avslutte runde én med en om enn muligens understreket innsats på 81,40 for å vise hvor høyt dommerne vurderte Alexs løp (og Aaron klarte ikke å nå medaljeplassene til tross for å lande et siste løp som brakte ham opp til 84,80).

Alex Ferreiras løp ble til slutt veltet av et vanvittig andreløp på 94,80 fra den unge New Zealand-stjernen Nico Porteous, men Ferreira kom tilbake for å trampe et vanvittig løp inkludert en dobbel 10 til flair som scoret 96,0 og på det tidspunktet var det klart at han ville være vanskelig å fange. Den var stor, den var teknisk og tydelig at det var akkurat det dommerne lette etter.

Men landsmannen David Wise så utfordringen, tok den opp og slo Ferreira ut på en eller annen måte.

Forsvare vinter-OL Sotsji halfpipe-mester David Wise var den hete favoritten i oppkjøringen til OL. Han har vært i fin form i FIS halfpipe verdenscupen i 17-18 sesongen, og har allerede tatt et par gullmedaljer, og han vant X Games halfpipe 2018 også, men nervene så ut til å få det beste ut av ham i Pyeongchang .

Etter at Wise slet med å kvalifisere seg til halvpipefinalen på ski for menn , krasjet ut i sitt første løp og kjempet til 79,6 for å kvalifisere seg til niende med sitt andre, noen tvilte på sjansene hans til å komme på pallen, og en tøff start på finalen så ham slite med å trene demonene sine da han krasjet ut i både hans første og andre løp.

Hvis du noen gang har lurt på om presset kommer til en regjerende olympisk mester, er svaret klart ja. I sitt tredje og siste løp beviste han at de ikke tok overhånd. Han ble den første mannen som gjorde alle fire doble korker i et olympisk lek og ble belønnet med 97,20 og førsteplass som resultat.

Hvis du tenker på å gå på ski – du kan sykle til venstre, sykle til høyre, høyre fremover og sykle bakover – og David Wise stakk en dobbel kork i hver eneste av disse retningene.

Alex Ferreira bygde på sitt eget løp igjen for å komme over 96-merket, men det var ikke godt nok til å slå Wise.

Amerikanerne dominerte i kvalifiseringen uansett, med regjerende verdensmester Aaron Blunck kvalifisert til første, Alex Ferreira på andre og Torin Yater-Wallace på tredje, men resten av verden ville ikke slippe dem unna med det lett.

Torin Yater-Wallace slet i kjøring 1 og knuste en enorm dobbel smug på løp to, men krasjet ut igjen etter å ha løpt etter å ha løpt tom for røret i bunnen.

I løp tre spikret han en høyresidedobbel 1260, men fanget deretter kanten og gikk ned igjen. Det er et vitnesbyrd om skisporten at de som så mest bekymret ut for ham etter krasjet, var de som ventet i medaljeposisjonene nederst.

Hvis noen skulle plage USAs dominans i finalen, antydet kvalifikasjonene at det ville være New Zealand-brødrene Byron Wells og Beau-James Wells, som kvalifiserte seg til fjerde og femte - men den duoen av konkurrenter ble redusert til bare Beau-James etter Byron krasjet ut i kvalifiseringen og klarte ikke å konkurrere.

Likevel kvalifiserte 16 år gamle Kiwi Nico Porteous seg lenger ned i feltet og beviste at han absolutt ikke var der for å gjøre opp tallene da han bygde på et flott første løp med et fascinerende andre løp som scoret 94,80 og førte ham i ledelsen. Det er en medaljescore.

Og ansiktet hans etter partituret fortalte deg alt du trengte å vite.

På sitt siste løp var Nico lett og sendte den bratt nedover banen. Han nøyde seg med 94,80, livets løp så langt, og du kan se hvorfor. Han la fra seg hansken for de andre rytterne, og bare to av dem klarte å ta den opp og slå ham til toppen av tabellen.

Beau-James gjorde kvalifiseringsløpet sitt til et første siste løp på 87.40 hvor han sendte noen astronomiske treff. Han landet effektivt løpet første gang, og det ville alltid være vanskelig for ham å bygge videre på det derfra. I løpet to ble han større, men hadde et par flate landinger, og han så ut til å bruke sitt andre løp til å sjekke ut et par ting for det siste løpet.

Det siste løpet førte til at han gikk opp til 91,6, sendte en tidlig byttedobbel og fullførte sitt vanlige løp. Det kan han være stolt av.

Kevin Rolland la ned et sykt løp i kvalifiseringen for å rangere på sjetteplass også, men det hadde en pris. Det ble sett at han spesielt holdt venstre hofte etter løpeturen. Om skaden var bemerkelsesverdig eller ikke i finalen er vanskelig å si, men Rolland krasjet i begge sine første løp.

Kom og løp tre fikk han nok et stort slag, og det er rimelig å si at det var vanskelig å se. Mannen som har vunnet alt bortsett fra OL, klarte ikke å løpe ned i Pyeongchang halfpipe.

Hans franske landsmann Thomas Krief er den eneste ikke-nordamerikaneren som har vunnet en FIS halfpipe-stopp i sesongen 17-18, men han kunne heller ikke legge ned et løp. Det var en fridag for franskmennene.

Kanadierne Mike Riddle og Noah Bowman var i mellomtiden ute etter å øke kampen fra kvalifiseringen, der de endte på syvende og niende – selv om Noah Bowmans niende plass var noe kontroversiell – og de landet raskt sine første løp for å gå midlertidig inn på første- og andreplass .

Noah Bowmans første løp på 89,40 satte farten fra start for resten av feltet. Det var en plassering som umiddelbart satte Noah på førsteplass, og selv om de høyere poengsummene fortsatte å komme inn, holdt 89.40 Bowman på den tredje medaljeplassen til den tredje og finalen løper.

Bowman krasjet sitt siste løp, og da David Wise til slutt landet løpet, ble Noah skjøvet ut av medaljeplassene.

Det skulle ikke være Canadas dag. Det skulle være David Wises dag. Det skulle være dagen da Alex Ferreira nesten  vant gull, og en dag da en 16 år gammel gutt gikk utover det noen forventet av ham for å vinne bronse. Det var en konkurranse som ikke vil bli glemt snart.

Lider du av et virkelig dårlig tilfelle av olympisk feber? Du vil bli glad for å høre at vi har slått oss sammen med Ubisoft, folkene bak «Steep:Road To The Olympics», for å gi deg den aller beste dekningen av PyeongChang-aksjonen.

Selv om mange av oss aldri en gang vil komme i nærheten av å prøve en trippel-kork 1440 Octo-grabb i det virkelige liv, takket være magien til videospill, og spesielt "Steep:Road To The Olympics", er denne muligheten mye nærmere enn du tror.

Få STEEP &the Road To The Olympics-tillegget i STEEP:Winter Games Edition. Tilgjengelig nå

[David Wise vinner gull | Resultat og rapport i halvpipefinale i olympiske skiløp for menn 2018: https://no.sportsfitness.win/sport/ski/1004048174.html ]