5 ganger gjorde dommeren vanære for fotballspillet

Del dette på WhatsApp

De sier at en avgjørelse kan endre alt, og det betyr mye for fotballspillet. Diego Maradonas "Hand of God", eller Geoff Hursts kontroversielle "Phantom Goal", eller Rudi Vollers dykk som vant Tyskland verdensmesterskapet – alle var massive dommeravgjørelser som endret fargen på spillet.

Den bedre siden vinner alltid bare når dommeren ikke begår feil som favoriserer et bestemt lag. Menneskelige feil er akseptable, men dessverre er spillet plaget med så mange grusomme avgjørelser at det er menneskelig umulig å overvåke de fleste av dem. Mange ganger i historien, Dommerne har gjort spillet til skamme med oppfordringer som er helt uakseptable. Her er 5 tilfeller der urettferdighet seiret og spillet ble vanæret av funksjonærene.

Sør-Korea v/s Spania

Folkene som husker Sør-Koreas drømmeløp i 2002 FIFA World Cup husker også de urettferdige midlene som den asiatiske siden kom så langt med.

I en fysisk kvartfinale, begge lag utvekslet noen tunge slag da dommeren prøvde å holde kortene i lomma. Korea var imponerende på disken, men klarte ikke å bryte den mye erfarne spanske siden.

I første omgang, ballen ble fløt inn fra en dødball og Ruben Baraja gjorde nok til å heade ballen forbi keeper Lee Woon-Jae. Målet ble avvist på grunn av en feil som aldri skjedde. Andre omgang startet med samme intensitet og etter hvert som kampen skred frem, Spania begynte å bruke bredden på banen for å skape hull i midten.

Joaquin tok overtaket på det koreanske forsvaret og la ballen over til Morientes som satte ballen inn. Men linjedommeren mente at ballen hadde krysset streken da Joaquin krysset ballen, reprisene viste noe annet og enda et mål ble avvist. Kampen gikk til straffer og Spania tapte. Det tekniske personalet måtte trekke spanske spillere vekk fra å lufte frustrasjonen på dommeren.

Sør-Korea v/s Italia

Åttendelsfinalen mot Italia var akkurat som kvartfinalen mot Spania – full av utrolige dommerfeil. Til å begynne med, det var en Rugby-kamp helt fra første fløyte. Det var et slagsmål om ikke krig. Vieri fikk Azzurri foran, men koreansk besluttsomhet ble ikke bulket. Angrepene og taklingene ble hardere.

Zambrotta ble stukket på hoften, men dommeren brydde seg ikke om å vifte med et kort, potensielt som så ut til å være rødt. En mengde urettferdige og kyniske taklinger fikk til og med Giovanni Trapattoni til å stille spørsmål ved dommerens kaliber. Spesielt, Tottis raske løp ble hindret like foran boksen. Dommeren vinket play-on, sjokkerende publikum. Bare 3 minutter før sluttsignalet koreanerne utlignet.

Forlengelsen førte til nok en bisarr avgjørelse. Totti ble utvist for stuping i boksen. Den tanken var en klar feil av Kim Tae-Young. Minutter etter det, Tomassi ble flagget offside; men selv uten repriser, det var umulig å forestille seg hvordan en spiller kan være utenfor sonen mens han er 2 yards foran i synet av siste forsvarer. Italia hadde gitt alt, men ulykken inntraff da Ahn Jung-Hwan scoret Golden-målet og slo Italia av.

Spania v/s Jugoslavia 1982

Spanias dystre prestasjoner i FIFA World Cup 1982 gjorde det klart at laget ville se neste runde. Derimot, de trengte en 2-1 seier over Jugoslavia i sin siste gruppekamp for å kvalifisere seg. Etter 1-0 i første omgang, Det spanske laget vant en straffe for en foul som ble begått minst 2 yards utenfor feltet.

Roberto Ufrate gikk opp og dro skuddet utenfor. Men dommeren pekte på stedet igjen og ville at straffen skulle tas om uten grunn. Ballen ble slått hjem og håpet ble tent igjen. Spania hevet spillet sitt og midt i flere feilaktige syn, Spania la inn en ny i andre omgang for å vinne kampen og kvalifisere seg til neste runde, til stor forferdelse og misbilligelse for ekte fotballfans.

USSR v/s Belgia 1986

VM i 1986 vil alltid bli husket for Guds hånd og sannsynligvis det beste målet noensinne, begge involverer Diego Maradonna. Men det var ikke den mest kontroversielle kampen i utgaven. Det var USSR v/s Belgia i 16-delsfinalen.

De mektige sovjeterne kontrollerte kampen og dominerte Belgia gjennom hele kampen som varte til ekstraomganger. Ta ledelsen to ganger, USSR så ut til å gå forbi runden med letthet. Men 2 grufulle avgjørelser av linjedommeren endret spillet fullstendig. Tillater to klare offside-mål, som tilsynelatende var åpenbare selv uten repriser, bulket sovjetisk moral.

Belgia rykket opp og vant kampen 4-3. Denne kampen regnes som en av de mest kontroversielle kampene noensinne!

Chelsea v/s Barcelona 2009

United v/s Chelsea del 2 så ut til å være klar da et iherdig Chelsea-lag fikk nesen foran etter Michael Essiens vidundervolley. Den første etappen av UCL-semifinalen hadde endt uavgjort uten mål, og nå trengte Barcelona et mål for å kvalifisere seg etter regelen om bortemål.

Men Chelseas forsvar var bare bunnsolid og virket ikke som å bli åpnet opp mot noen angrepsstyrke. På den ene siden av banen, London-klubben holdt alle angrep i sjakk og på den andre siden avslørte Barcas defensive skrøpeligheter med ondsinnede kontringer. Det var deres angrepsbanehalvdel som så en av de mest skammelige dommerprestasjonene i historien.

Malouda ble grepet i bakken av Dani Alves, men dommeren var ikke interessert i å tildele en klar straffe. Han ga i stedet frispark like utenfor feltet. Eric Abidal brakte Didier Drogba urettferdig ned i boksen, to ganger i kampen, men ingen straff. Kampen hans med Yaya Toure ble igjen oversett, noe som virket som nok et klart straffespark.

Barca gikk en mann ned etter at Eric Abidal ble utvist etter et andre berettiget gult - den eneste rettferdige avgjørelsen som gikk Chelseas vei. Ballen traff Piques utstrakte hånd i boksen – ingen straffe. Messi gjorde en rask dribling i boksen og matet Andreas Iniesta. Han satte ballen i det øverste hjørnet, den 94 th minutt ut i kampen.

Barca var gjennom hvis scoringen forble det samme, men de blå prøvde å trekke på skuldrene og score en vinner. De vant en corner og Lampard krysset ballen inn for å finne Ballack hvis volley rikosjetterte fra Seydou Keitas arm, men ingen straff. Den rasende tyskeren jaget dommeren, Tom Henning Øvrebø, og ville ha drept ham hadde det ikke vært en fotballbane. Sekunder etter det, sluttsignalet ble blåst og historiens største dagslysran ble sett.

Les: He's A Keeper! – Hvorfor målvakter fortjener mer kjærlighet?