Oxford mot AFC Wimbledon:Payne nøkkelen

Jack a Payne for forsvar – oxfordmail.co.uk

Jack Payne var litt uheldig som ikke fikk mer spilletid i Championship med Huddersfield, men han har nok en gang vist sin klasse på dette nivået med Oxford United.

Eks-Southend nummer 10 utmerker seg ved å finne lommer med plass foran forsvaret for å skape åpninger. Selv om han ikke scoret i Peterborough forrige uke, bevegelsen og oppkoblingsspillet hans i andre omgang var nøkkelen til 4-1-seieren. Hans intelligens får frem det beste i midtbanespillere som Joe Rothwell, som elsker å bryte frem fra dyp, som vi så for det tredje målet.

Rothwell er en av ni forskjellige spillere som har scoret for U-ene i ligaen, så variert er trusselen deres. Derimot AFC Wimbledon har bare tre målscorere og en av dem holder midtbanespilleren Nadjim Abdou, hvis eneste streik kom på åpningsdagen 1-1 uavgjort med Scunthorpe.

Den andre omgangen på Glanford Park inspirerte litt optimisme for sesongen som kommer. Derimot, de klarte ikke å score i syv av de påfølgende 10 kampene, etterlater dem innenfor de fire nederste på målforskjell på dette tidlige stadiet.

De mangler angrepsmuligheter, i den grad at forsvarer Darius Charles ble utplassert på topp de siste 10 minuttene på Southend. Charles har spilt som spiss tidligere i karrieren, men bruken hans setter spørsmålstegn ved beslutningen om ikke å legge til en like-for-like-erstatter for Tom Elliott.

Cody McDonald er en god målscorer, men han er ikke den største og har, historisk sett, spilte best med en målmann ved siden av seg. Når Lyle Taylor driver bredt ut eller Andy Barcham sporer tilbake for å hjelpe George Francomb, han kan bli isolert, som gjør det vanskelig å få kvalitetsservice til ham.

Den raske Kwesi Appiah kunne ha tenkt seg sjansene sine i pausen mot Mike Williamson, hvem er ikke den raskeste. Derimot, eks-Newcastle-midtstopperen ble droppet i Peterborough til fordel for et partnerskap mellom Curtis Nelson og John Mousinho. Sistnevnte har litt erfaring, etter å ha vunnet to opprykk med Burton, men han er også litt raskere enn Williamson og passer bedre til Oxfords besittelsesspill.

På venstresiden, Rob Hall har trappet opp enda et nivå denne terminen og kan skape problemer for Barry Fuller, for hvem alderen tar igjen. Oxford trenger bare å bruke håndverket til Payne for å bringe ham, Rothwell og andre i spill.

Fotballlabens dom: 2-0