Burton Albion 5-2 Accrington Stanley Six Things:Akins helten

"Ei... heier Lucas, du kan legge meg ned nå" https://www.burtonalbionfc.co.uk/ (Kreditt:John Potts og Richard Holmes)

Lucas Akins ble Burton Albions beste EFL-målscorer gjennom tidene på lørdag, da hans brace hjalp Brewers til en fortjent 5-2 seier over nedrykkstruede Accrington Stanley. Her er våre seks ting fra konkurransen.

Burtons press i første omgang

Til tross for litt anstendig press tidlig, Accrington var stort sett på bakfoten i første omgang, da de ble tvunget til å stole på Jonny Maxted. Målvaktens håndflater ble stukket av Kyle McFadzeans kjøretur midtveis i første omgang, før han deretter nektet Jamie Allen med føttene like før halvtimesmerket. Burton utgjorde en trussel på venstresiden med den eventyrlystne venstrebacken Colin Daniel som kombinerte godt med den ryddige foten Scott Fraser – Marcus Harness så også livlig ut i kanalene, selv om han slet med å finne muligheter til å skyte på sin foretrukne venstrefot.

Stanleys doble sugeslag

Nigel Cloughs side hadde overtaket, så det kom som overrasket da gjestene tok ledelsen etter 37 minutter. Janoi Donacien, stedfortreder som venstreback, plukket ut en utmerket diagonalball til Billy Kee, som holdt tilbake Daniel for å slå ned for Sean McConville, uimotsagt av Jake Buxton, å stikke gjennom beina til Bradley Collins. John Colemans side doblet ledelsen bare tre minutter senere, da Daniel Barlaser plukket en tomme-perfekt gjennomspill for å sette fri Jordan Clark, som ble felt av Collins før Kee omsatte spot-sparket. Viktig for vertene, de halverte underskuddet før pause da Fraser unngikk Barlasers oppmerksomhet for å kombinere med Harness og stakk ballen inn i det lengste hjørnet, men de kan bli fornærmet over å være bak.

Templeton av Accrington undergang

Selv om Burton spilte bra den første timen, det faktum at de hadde to angripere på banen i stedet for tre – med verken Lucas Akins eller Marcus Harness som en ortodoks spiss – betydde at de slet med å virkelig okkupere forsvarsspillere. Likevekten i angrepsspillet deres ble godt og virkelig gjenopprettet midtveis i andre omgang, da bredspissen David Templeton erstattet den mer konservative Kieran Wallace på venstresiden. Denne endringen betydde at når en av fronttrioen gjorde noe av det kreative arbeidet mellom linjene, de hadde fortsatt to andre spillere som sannsynligvis ville bryte seg inn i straffefeltet og komme på slutten av trekkene. Dette hadde en transformativ innvirkning på dynamikken i lek, med McFadzean – som hadde vist aggresjon så vel som utmerkede ballspillegenskaper som midtstopper hele ettermiddagen – og slo et suverent frispark innen fire minutter etter at Templeton kom på banen.

Historieskapende Akins

Accringtons halvhjertede presse – som alltid vil gi hull, men spesielt i en 4-4-2 – tillot Burton å spille den sprudlende Jamie Allen gjennom på mål, og selv om den tidligere Rochdale-midtbanespilleren ble nektet av Janoi Donaciens mållinjeblokkering, Harvey Rodgers forlot deretter beinet sitt på Templeton, slik at Akins kan konvertere fra stedet. Det målet gjorde at Akins ble Burtons beste EFL-målscorer gjennom tidene – ironisk nok overhalet motstanderen Billy Kee – men Brewers trofaste dag ville bli enda bedre. Han gjorde den rette kanalen til sin egen, og etter å ha tee opp Templeton for en tap-in på 82 minutter, han fullførte reguleringen i sluttminuttet av normal tid fra stedet, etter Mark Hughes’ kroppssjekk. Det eneste som ville gjort 30-åringens dag mer spesiell ville vært et hat-trick – men du kan ikke få alt.

Dårlig dag for Colemans side

Dette var et enormt skuffende resultat og prestasjon i andre omgang fra Accrington, som ikke klarte å beholde noen av egenskapene som gjorde at de kunne starte godt:nemlig sammenhengende pressing og vilje til å holde på ballen under press. Helt klart, de gikk glipp av Paul Smyths ustanselige løp, og mens Scott Browns voldsomme nedleggelse veide opp for nordirerens fravær tidlig, Han hadde forståelig nok ikke utholdenhet til å opprettholde det arbeidet så høyt oppe på banen, og derfor måtte det være en rotasjon av roller som kanskje ikke egnet seg til en sammenhengende visning, til tross for et anstendig skifte fra Sam Finley. Likevel, de røde har noen fornuftige teknikere og er på sitt beste når de kombinerer tett på motsatt halvdel; de må være modigere på ballen for å starte det oppkoblingsspillet. Accrington er, derimot, gjør det fortsatt veldig bra for å konkurrere på dette nivået.

Kunne Burton presse?

Doncaster Rovers' 4-0-nederlag mot Luton betyr at de står uten seier på syv ligakamper med bare tre mål scoret i den sekvensen; det løpet har sett dem midlertidig falle ett poeng bak Peterborough, med et spill i hånden – og Posh-fans er ikke altfor optimistiske med tanke på utsiktene sine med midttabellform siden høsten. Alt dette betyr at det er potensiale for en sen-løper til å gate-crash løpet om sjette plass – og Burton kan passe regningen. Cloughs tropper har vunnet kamper mot hverandre med åtte mål scoret – fem for første gang i en ligakamp på nesten et halvt tiår – og i EFL-cuppen har vi sett dem notere tre seire over motstandere i høyere ligaer . Det er en ekte energi over denne Brewers-siden som presser med upåklagelig konsistens og er en alvorlig trussel i overgangen – sesongen deres er kanskje ikke over ennå.