Fleetwood v Rotherham:system over individer

David Ball – thestar.co.uk

Denne kampen kan sammenlignes med Brentfords møte med Aston Villa i slutten av januar. Det kom like etter at Bees-toppscorer Scott Hogan dro til Villans, og mange trodde målene deres ville tørke ut. I stedet, Spissen Lasse Vibe fikk en brakett, de to første av hans 12 mål i andre halvdel av sesongen mens Hogan slet i et direkte Villa-lag. Den kampen symboliserte hvordan det å ha et flytende system som gjør det mulig for angripende spillere å trives kan være like viktig som den individuelle evnen til spillerne selv.

Hvorfor er dette viktig, hører vi deg spørre? Fleetwood har nettopp solgt David Ball, som var deres desidert toppscorer forrige sesong med 14 mål på 39 starter. Selv om dette ikke er ideelt, de har erstattet ham med en mann som scoret fire færre mål på 14 starter for Oxford United – Conor McAleny.

Han utmerker seg med å finne plass i boksen og, som han viste på Millwall for U-ene i den nest siste kampen, han kan også score fra utsiden hvis han får tid på ballen. Med kreativiteten til Ashley Hunter, en av de beste tekniske spillerne i League One forrige sesong og bevegelsen til Bobby Grant, han vil få de mulighetene.

Derimot Ball slutter seg til Rotherham, som statistisk sett ble den verste andrelagssiden i etterkrigshistorien forrige periode. Mens de kanskje har kjøpt bedre enn trålerne i sommer, de trengte på grunn av de systematiske feilene fra forrige sesong. 17 spillere gjenstår fra laget som sendte 98, selv om en 4-0 vennlig dunk av Barnsley kan ha hjulpet på selvtilliten.

Jamie Proctor, som scoret hattrick i den kampen, vil sannsynligvis samarbeide med Ball på lørdag. Proctors villedende høyde førte til at Carlisle brukte ham som målmann forrige sesong, når han faktisk er bedre med ballen ved føttene, noe som betyr at typen tjeneste vil være nøkkelen.

Eks-Fleetwood-duoen må konkurrere med tre midtstoppere:mest sannsynlig Ashley Eastham, Cian Bolger og trofaste Nathan Pond. Trioen hadde ikke den mest fornøyelige andre omgangen mot Preston, men klarte nullen i 2-0-seieren over Bolton helgen før.

Når det gjelder lag, det er ikke stor forskjell mellom disse lagene. Mens Rotherham starter fra bunnen av, Fleetwood har en vinnende formel som bør klikke på plass når den virkelige virksomheten starter.

Fotballlabens dom: 2-0