Cheltenham 0-2 West Ham:avslutter forskjellen

Ayew og Sakho feirer – skysports.com

Mål fra Diafra Sakho og Andre Ayew i slutten av første omgang så West Ham gå inn i runde tre av ligacupen, men ikke uten sporadisk skrekk på Whaddon Road. Her er våre fire samtalepunkter fra onsdag kveld.

Cheltenhams tidlige press

Vertene presset knepent med midtbanespiller Nigel Atangana som brøt godt inn i motstanderens halvdel for å ha bak Mohamed Eisa og Danny Wright. Sistnevnte og høyre midtbanespiller Harry Pell ble ofte brukt som luftreferansepunkter, med mange diagonale baller spilt til dem på høyre kanal, men Declan Rice ryddet ofte opp i disse områdene. Eisa og Carl Winchester kombinerte for en sjanse hver på den andre siden, men førstnevnte brukte for lang tid på å få skuddet unna mens sistnevnte grep muligheten. Det var ikke stor forskjell mellom de to lagene på den midtre tredjedelen av banen, som understreker Cheltenhams konkurranseprestasjon.

West Ham hensynsløs i begge boksene

Robins brukte press i store deler av første omgang, men de manglet den tekniske listen til å bryte en James Collins-ledet mur og teste Adrian San Miguel. Derimot West Ham brukte press i to minutter, og de tvang umiddelbart inn målinngrep fra midtbanespiller Kyle Storer og keeper Jonathan Flatt. Førstnevnte headet Angelo Ogbonnas kraftige heading utenfor streken, øyeblikk før sistnevnte stoppet Diafra Sakho fra skarpt hold. Sakho fikk imidlertid målet sitt, passerte ballen forbi Flatt etter et gjennomspill fra Mark Noble, tre minutter før Andre Ayew la til et sekund med en kul avslutning.

Eisas sjanser

Kevin Dawson gikk inn i kampen ved pause for å okkupere venstre midtbane, slik at Carl Winchester kan gå til høyreback. Winchester ga mer angrepsvilje der enn Jordon Forster – hvis ferdigheter ble utnyttet bedre på midtstopperen – og kombinerte godt med Pell. Sammenkoblingsspillet deres førte til to skudd fra den livlige Eisa, men begge manglet nøyaktighet, med en blokkert og en annen rett på keeper. Ayew krøllet smalt for Hammers på 70 minutter, før Pells avviste ball til bakre stolpe akkurat unngikk innbytteren som strekker seg, Dan Holman.

oppsummert

Det trekket innkapslet Cheltenhams kveld:mange forsøk, men de kunne ikke få det til å lønne seg, med bare to skudd på mål hele kvelden. West Ham trengte seieren for å lette litt gransking før lørdagens tur til Newcastle. Man mistenker imidlertid at de ikke har råd til å komme under like mye press mot opposisjon av høyere kvalitet.