Boreham Wood 2-1 AFC Fylde Seks ting:Andrade skinner

Luke Garrard – zimbio.com

Boreham Woods første sluttspill i National League noensinne førte til at de nådde semifinalen med en 2-1 seier over AFC Fylde, takket være tidlige mål fra Jamie Turley og Bruno Andrade. Her er seks ting fra spillet.

En manns tap...

De fleste lag som lider av en skade på sin nøkkelspiss øyeblikk før avspark, vil være bekymret, men da Michael Folivi kom inn for Morgan Ferrier, han gjorde et øyeblikkelig inntrykk. Watford-utlåneren plukket opp lommer med plass i venstre kanal, hvor verken bred midtstopper Jordan Tunnicliffe eller høyre vingback Andrew Bond viste vilje til å legge ned. Det var ingen overraskelse, derfor, når Folivis arbeid bidro indirekte til de to første målene, vinne en corner til åpningen.

Andrades kvalitet

Det nervøse AFC Fylde-forsvaret kommuniserte dårlig fra hjørnet og til tross for en høydefordel, Tunnicliffe ga Jamie Turley fikk plass til å heade hjem åpningen. Selv om en forsvarer, Turley brukte tidlig mer tid i motstanderen enn sin egen, hekte ballen utenfor lengste stolpe etter et utmerket frispark fra Bruno Andrade, hvis dødballer var nøkkelen til Boreham Woods beste øyeblikk i første omgang. Eks-Stevenage-mannen traff stanga i første omgang, men han var på mottakersiden av en kvalitetslevering på 17 minutter, komme foran Simon Grant for å nikke hjem Folivis venstrekant.

Grants svar

Midtstopperen sonet for den tapte headingen ved å score målet som fikk Coasters tilbake i kampen. Lewis Montrose, en økende innflytelse på sentral midtbane, utnyttet dårlig markering til å nikke mål før Grant var raskest til returen, katalyserer en forbedring fra de besøkende. Zaine Francis-Angol festet motstanderens vingback Kane Smith inn i sin defensive tredje med vedvarende løp, som lar Jonny Smith vise sitt raske fotarbeid og Jack Muldoon å gjøre smart fra venstre kanal, dermed bringe Rowe kort inn i spillet mer, med spissens kraftige innsats fra utenfor feltet som flyr like utenfor.

Lynchs forløsning

Store deler av andre omgang så Boreham Wood beskytte ledelsen effektivt, med Dave Stephens kolossale som midtstopper. De kunne ha gjort ting mer behagelig da Jay Lynch felte Andrade i boksen etter 78 minutter, men Fylde-keeperen forløste seg raskt ved å stoppe spissens tamme skuddspark. Det øyeblikket kunne ha inspirert en sen bølge for besøkende, men mens de viste mer driv, kvaliteten på tjenesten til toppscorer Rowe forble mangelfull.

Fyldes kabinett

Selv om AFC Fylde fortjente sitt nederlag, det faktum at de konkurrerte om en plass i EFL for første gang noensinne er en ære til ledelsen til manager Dave Challinor og styreleder David Haythornthwaite. Klubbens uttalte ambisjon hadde vært å nå EFL innen 2022, og de ligger derfor godt foran skjema i sin langsiktige utvikling. Mens kveldens resultat var et tilbakeslag, det større bildet viser at spennende tider er i anmarsj.

Wood satte standarden

Etter å ha nådd sluttspillet i National League for første gang denne sesongen, Boreham Woods seier forsterker bare følelsen av klar progresjon. Hertfordshire-antrekket, ledet av en dynamisk ung manager i Luke Garrard, reise til Sutton United på søndag for semifinale; hvis de kan vise like mye siste tredje kvalitet som de gjorde i denne kampen, de vil med rette reise til Gander Green Lane fulle av selvtillit.