West Bromwich Albion 3-2 Birmingham City spillervurderinger:Gayle trives sentralt

Jake Livermores tordnende streik holdt West Broms automatiske opprykkshåp i live fredag ​​kveld, da de vant 3-2 over Birmingham. Her er spillervurderingene våre fra spillet.

West Bromwich Albion

Sam Johnstone – Manchester United-akademikeren hadde begynt sin tid under Jimmy Shan med rygg mot rygg, men det løpet ble stoppet innen sju minutter her, da han kunne ha gjort lite med Gary Gardners heading. Kanskje mer skyldig for Blues sitt andre mål, og distribusjonen hans gir imidlertid rom for forbedring. 5

Mason Holgate – gir så ofte ballspillegenskaper langs Albions høyre side, Holgate var overraskende stille her. Noe av problemet var at han ikke hadde løpere foran seg, som er avgjørende for Everton-utlåneren, som ikke har tempo til å angripe de vide områdene individualistisk. 5
Ahmed Hegazi - midtstopperen, tilbake til troppen etter en treningstur med Egypt, leverte en veldig rystende forestilling. Evnen hans på ballen er fortsatt begrenset, og til tider ga han bort ballen i et uønsket område. Disse feilene ville vært mer tilgivelige hvis han var utmerket i det grunnleggende for å forsvare straffefeltet sitt, men Hegazi tapte også mange header. Gikk midlertidig av med et støt mens Birmingham scoret sitt andre mål. 4
Craig Dawson – den tidligere Rochdale-forsvareren har måttet vinne over noen fans denne sesongen, med spørsmålstegn over hvordan han håndterte den potensielle flyttingen til Burnley som falt gjennom. Dawson har imidlertid vokst ettersom sesongen har gått, og, etter å ha spilt på høyreback tidligere, ballspillegenskapene hans så litt mer avanserte ut enn til hans midtstopper. 6
Conor Townsend – venstrebacken så ut til å spille andrefiolin til Kieran Gibbs for resten av kampanjen, men, da den tidligere Arsenal-mannen ble skadet, Townsend har hatt – og benyttet – muligheten. Dette var nok en godt avrundet visning fra den tidligere Scunthorpe-mannen, som kan ha hatt sine kamper mot Mahoney tidlig, men mer enn veide opp for det i andre omgang da han gjorde en rekke leteløp, en av dem førte til straffen for Rodriguez sin utligning. 7

Jake Livermore – den tidligere Hull-mannens mangel på mobilitet var til tider problematisk; Birminghams press i første omgang tvang ham til sikre pasninger og, ved omsetning av besittelse, han fant det vanskelig å gjenopprette en defensiv posisjon. Så igjen, han kom opp trumf på 74 minutter med en belter fra utenfor boksen som han dunket forbi Camp. 6
Chris Brunt – nordirerens første omgang startet dårlig, etter å ha blitt advart for skjortetrekk fra et hjørne, han ble da for tam og mistet Gardner av syne i føringen til målet. Hans andre omgang startet imidlertid strålende, da leveringen til Albion-trogen lot Gayle nikke hjem. Selv når Brunt ikke er på sitt mest innflytelsesrike generelt spill – Brunt flammet over fra nært hold midtveis i andre periode – er dødballkvaliteten hans alltid et ekte våpen. 7
James Morrison - Albion-trogen har noen tekniske kvaliteter, men de viste seg ikke her; kjørte sporadisk inn bak for å prøve å strekke spillet, men det var tydelig at jobben, selv om det ble tvunget på ham på grunn av sammensetningen av midtbanen, kom ikke naturlig. Gikk av ved pause. 5

Kyle Edwards – den brede spiss fikk selvtillit fra det fantastiske individuelle målet han scoret på Brentford rett før landskamppausen og her, han var Albions skarpeste gnist i første halvår. Han var den ene spilleren som prøvde å få i gang trekk ved å løpe med ballen, sette i gang kombinasjonsspill og – ved en anledning – spore tilbake fra venstrekant til høyreback for å gjøre en dekkjobb en av midtbanespillerne burde ha gjort. Ironisk nok, men han var uten tvil mindre merkbar i den andre perioden, da West Brom var sterkere kollektivt. 6
Dwight Gayle – krypskytteren har blitt flyttet til en mer naturlig, sentral rolle av Jimmy Shan, og det var enda flere positive tegn for ham her. Eks-Newcastle-mannen viste glimt av positiv bevegelse i første omgang, Deretter plasserte han seg smart til å nikke hjem Brunts levering tidlig i andre omgang, da han så lys ut med mange søkende løp bak. 8
Jay Rodriguez - den tidligere Burnley-frontmannen har generelt blitt utplassert til venstre av Shan, men her, han viste en vilje til å prøve å komme tett på Gayle og utløse litt link-up-spill. Det så bare ut som om det kom sammen sporadisk i første omgang, men Rodriguez var i det minste kul fra flekken til å score den andre utligningen etter pause. Ikke for første gang denne sesongen, Rodriguez har scoret i en kamp uten å se enormt imponerende ut generelt sett. 6

Hal Robson-Kanu (på 45) – waliseren hadde en enorm innvirkning på spillebalansen; det betydde at i stedet for å ha tre trege midtbanespillere unødvendig, Albion hadde bare to med Robson-Kanu som viste viljen til å løpe inn bak og strekke Birminghams forsvarslinje. 8
Jacob Murphy (på 72) - kantspilleren, erstatter Edwards, fylte ut til høyre for angrepet og ga laget litt ekstra drivkraft, uten å ha en stor hånd i de viktigste angripende trekkene. 6
Kyle Bartley (90+5) – hentet inn for å hjelpe til med å forsvare den siste ballen eller to inn i boksen, som teamet klarte. 6

Birmingham City

Lee Camp - en mistenkt opptreden fra den tidligere Rotherham-stopperen. Kan ikke stoppe headingen til Gayle, til tross for at det fulgte frisparkets bane og ikke var den kraftigste innsatsen. Selv om det ville være hardt å klandre Camp for å slippe inn straffen, eller Livermores streik, det er sider ved kroppsspråket hans når han prøver å redde skuddene som ikke nødvendigvis fyller supporterne med selvtillit. 4

Maxime Colin – Wes Harding hadde lidd av et formfall som var å forvente for noen som bare hadde debutert senior sesongen før, så det var viktig at Colin kom tilbake til kamp for å tilby et mer erfaren alternativ. Han produserte en utmerket prestasjon her, rydder pent bakerst til tider og viser klasse i besittelse. 7
Harlee Dean – den tidligere Brentford-forsvareren støtter seg alltid for å vinne en løs ball, og selv om det er en beundringsverdig mentalitet på noen måter, vi så en eller to anledninger her hvor den mentaliteten førte til hull bak; han ble dømt for en kynisk foul sent i første omgang, da han svarte på et angrep utenfor ved å gå ut av posisjon for å håndtere noe Morrison allerede hadde for hånden. Så igjen, han var ikke direkte skyld i noen av målene og var galant i sitt forsøk på å blokkere Livermores innsats, en jobb som ikke burde vært hans. 5
Michael Morrison - Blues-troen var kommanderende i første omgang, da han klarte å operere i en høy linje og tok ansvar for ett eller to vanskelige defensive scenarier; taklet diagonale kuler fra dyp med ulastelig letthet, også. Men når Robson-Kanu kom på, han ble møtt med mer tempo og måtte snu ryggen til oftere, noe som betyr at han ikke helt hadde den samme følelsen av defensiv kontroll. Kan aldri klandres for innsats, men kan være bedre egnet til en mer delt rolle neste sesong, hvis Monk kan legge til en midtstopper. 4
Kristian Pedersen – den danske venstrebacken ga høy energi og sterke utfordringer, selv om han ikke helt hadde lisens til å kjøre framover så mye som han vanligvis liker. Innslo imidlertid frisparket i oppkjøringen til West Broms utligning og fikk gult kort i andre omgang. 5

Gary Gardner – den erfarne midtbanespilleren holdt god disiplin og stilte med noen gode utfordringer; selv om pasningene hans ikke var spesielt spennende, de beholdt besittelse og lot Blues bygge angrep. Booket for en sterk utfordring midtveis i andre periode, men en stort sett jevn visning. 6
David Davis – uten Maikel Kieftenbeld, som gikk glipp av en mindre skade, Blues trengte en energisk, hardtacklende midtbanespiller og, selv om det i teorien er Davis' spill til en tee, det gikk ikke helt sånn. Den tidligere Wolves-midtbanespilleren har nylig kommet tilbake fra skade og var dermed ikke så skarp som han kan være; han var ansvarlig for to av Albions mål, også, å la Gayle komme seg unna ham for utligningen og deretter unnlate å stenge Livermore for vinneren. 4

Connor Mahoney – den utlånte Bournemouth var enestående i første omgang, da han viste dyktighet og pene føtter i trange områder for å skape problemer for Townsend; han produserte også nøyaktige dødballer som førte til mål for Gardner og Jutkiewicz. Dessverre for Mahoney, hans imponerende kveld ble skjemmet litt av at han slapp inn straffen som Rodriguez utlignet fra – den burde vært gitt som frispark, men en klønete utfordring likevel. 7
Jacques Maghoma – den tidligere brede mannen på Sheffield Wednesday kan ha mistet en meter i løpet av de siste 12 månedene, men Garry Monk har tilpasset seg den utviklingen godt. I stedet for å bruke høyrebenet Maghoma som en klassisk kantspiller til høyre, han har spilt ham til venstre, som gjør ham i stand til å skjære innover på en måte som krever at han er en villig løper – noe han fortsatt er – i stedet for å tilby rå fart. Maghoma gjorde det bra i første omgang på Hawthorns, men var roligere etter pause. 5

Lukas Jutkiewicz – målmannen angrep ikke hjørner, kryss i dødballer i åpenbar forstand – som i, ved å gå til nærposten. I stedet, han viste til tider intelligensen til å skrelle av ved bakposten, som var der Albions bakvakt hadde større problemer med å plukke ham opp. Headet hjem til Mahoneys corner på timemerket og kom nær med ett eller to andre forsøk, samtidig som han viser en vilje til å bruke sin luftferdighet til å skape sjanser for lagkamerater. 7
Che Adams – Sheffield United-akademiutdannet gjorde en eller to gode ting i første omgang, da han kjørte kanalene rimelig bra og viste en viss uselviskhet til å plukke ut lagkamerater. Derimot, Adams var veldig stille i andre omgang, og hans unnlatelse av å score i Black Country betyr at han nå er uten mål på seks ligakamper – neppe ideelt for et lag som går inn i en nedrykkskamp som er avhengig av spisser for å få mål. 5

Craig Gardner (på 78) – det faktum at Garry Monk så ofte ser ut til å se på Gardner som et spillskiftende alternativ sier mye om mangelen på lagdybde i troppen – midtbanespillerens første bemerkelsesverdige handling var å produsere en veldig sterk takling på Robson-Kanu. Han har lidenskapen, men for å være en effektiv erstatning, det er viktig å ha enten tempo eller kvalitet på toppen av det. 4
Jota (82 år) – et vanskelig miljø for Jota. Han er typen spiller som liker å få en følelse av ballen på kanten av den siste tredjedelen, få en følelse av hvor lagkameratene hans er, og konstruer nøye fremoverbevegelsene hans. Det skjønt, han klarte ikke helt i et helter-skelter-miljø da Blues så ut til å pumpe baller frem i sluttfasen. 5
Isaac Vassell (på 82) – muligens den beste av de tre erstatterne. Viste vilje til å sette seg om og utgjorde en trussel fra lange kast. Det er lett å si at han ikke har vært den samme spilleren siden han kom tilbake fra skade – han har ennå ikke startet sammen med Jutkiewicz. Tålmodighet kreves. 6

[West Bromwich Albion 3-2 Birmingham City spillervurderinger:Gayle trives sentralt: https://no.sportsfitness.win/sport/fotball/1004038508.html ]