Burton Albion 5-2 Accrington Stanley spillervurderinger:McFadzean imponerer

"Ei... heier Lucas, du kan legge meg ned nå» – https://www.burtonalbionfc.co.uk/ (Kreditt:John Potts og Richard Holmes)

Lucas Akins ble Burton Albions beste EFL-målscorer gjennom tidene på lørdag, da hans brace hjalp Brewers til en fortjent 5-2 seier over nedrykkstruede Accrington Stanley. Her er spillervurderingene våre fra konkurransen.

Burton Albion

Bradley Collins – det er rettferdig å si at Chelsea-utlåneren kan ha hatt bedre ettermiddager i Burton så langt enn den han hadde her – han lot McConvilles innsats gå gjennom beina før han felte Clark for straffen. Så igjen, han gjorde det utmerket for å vippe over Kees heading på nært hold etter 75 minutter – da kampen var helt rett. 4

John Brayford – høyrebacken har kanskje ikke helt samme nivå av tempo og driv som han viste mens han var i Sheffield United for noen år siden, så spillet hans handler mer om å knytte seg intelligent til lagkameratene. Gjorde ikke så mye av det i første omgang, men forbedret seg i andre periode. 6
Jake Buxton – eks-derbymannen var en veldig god midtstopper i Championship på midten av 2010-tallet, men det er klart han har mistet en meter eller to i tempo og kanskje det har påvirket ham litt. Sakte med å bli klar over McConvilles trussel i forkant av åpningen og ikke spesielt imponerende i ballbesittelse – selv om han kom nær med en heading etter innlegget til Wallace og så sterk ut etter pause. 6
Kyle McFadzean – midtstopperen viste her hvorfor han har vært blant Burtons mer konsekvente utøvere de siste to sesongene. McFadzean var ikke bare aggressiv når det var nødvendig, han viste også egenskapene til å bære ballen inn på motstanderens halvdel og bidra til oppbyggingsspillet samt true mål. Den tidligere Crawley-mannens frispark i det 64. minutt var et belter – rett innenfor øverste venstre hjørne – men han hadde truet noe sånt tidligere med en sviende kjøretur midtveis i første omgang. 9
Colin Daniel – den eventyrlystne venstrebacken rykket ypperlig frem for å knytte seg til Wallace, Fraser og til tider Harness, deretter Templeton i de siste stadiene, gjorde en rekke utmerkede løp til sidelinjen som i stor grad hjalp Brewers sitt angrepsspill. Hvis det var en liten lyte i Daniels sterke prestasjon, det kan ha vært hans første halve defensive arbeid, som kanskje var en smule mangelfull i oppbyggingen til Stanleys to mål. 8

Stephen Quinn – den erfarne midtbanespilleren presset ikke på fullt så fritt som Allen og Fraser, men fungerte heller som klippen på midtbanen som holdt ting sammen. Når de presset fra de foran Quinn tvangs klareringer, han tørket opp mange andre baller og plukket en eller to tiltalende diagonaler, som ga Brewers en følelse av kontroll. 7
Kieran Wallace - 23-åringen, som signerte en kortsiktig avtale i januar, koblet seg til tider godt opp med Fraser og Daniel i første omgang, men han så ut til å være relativt dypt stasjonert. Selv om dette ikke var så mye en refleksjon over Wallaces ytelse som hva Burton trenger strukturelt, laget så bedre ut da han ble erstattet av en mer angrepsspiller i Templeton som holdt seg høyt oppe på banen. 6
Jamie Allen – den tidligere Rochdale-midtbanespilleren rykket frem med grenseløs energi og entusiasme; bidro betydelig til tempoet og intensiteten i Burtons spill og plukket noen gode gjennomspill, også. Fordi han ikke begynte å angripe trekk som en midtspiss, det forårsaket ofte forvirring i den motstående bakvakten når han dukket opp i den posisjonen, som vi så i innledningen til det tredje målet. Kom nærme et par ganger i første omgang også og viste terrier-aktige kvaliteter off-the-ball. 8

Scott Fraser – dette var en enestående prestasjon fra Fraser, som koblet spill utmerket i de lommene mellom motstanderforsvaret og midtbanen. Viste god bevegelse og kombinasjon med Harness før han tråkket forbi Maxted like før pause, var uheldig å se en ny innsats tidlig i andre periode avviklet bak og var en stor kreativ innflytelse hele veien. 8

Marcus Harness – akademikandidaten gjør mest skade ikke til venstre, men i riktig kanal eller sentralt. Den første timen, Selen så livlig ut, men fordi han brukte mye tid på venstre kanal, han slet med å få ballen på venstrefoten på en måte som ville tillate ham å gjøre bevegelser for å true mål. Når Templeton kom på, Harness hadde ikke så mye ansvar for å pode ned til venstre - det frigjorde ham og vi så resultatene. 7
Lucas Akins – med Liam Boyce borte på internasjonal tjeneste, Akins gikk virkelig opp til tallerkenen, til tross for stilistiske forskjeller til nordireren. Brewers-trogen er ikke en klassisk midtspiss – de to målene hans var godt tatt straffer – men snarere noen som skaper problemer med direkte løp nedover høyre kanal. Når Templetons ankomst ga ham friheten til å utnytte disse områdene, i stedet for å spille sentralt med mindre suksess som vi så i første omgang, han var ustoppelig, tee opp det tredje målet i en enestående oppvisning. Det var en fantastisk dag for Akins, som ble Burtons beste EFL-målscorer gjennom tidene. 9

David Templeton (på 64) – den brede mannen har gjort et positivt inntrykk av å bli med fra nord for grensen. Selv om det er regnet som en klassisk kantspiller, Templeton så ut til å like å bryte seg inn i boksen, spesielt i overgangsfaser av lek. 9
Ben Fox  (på 84) – akademikandidaten viste absolutt en vilje til å komme frem og støtte angrep, slik var hans ungdommelige overflod. Spilte Templeton inn for en presentabel åpning på sin korte tid på banen, og det er godt å se 21-åringen tilbake fra en hamstringskade. 7
Will Miller (på 88) – 22-åringen ga også frisk energi fra benken for å øke konkurransen om plassene, spesielt hvis Nigel Clough ønsker et angrepsoppsett med to fremadstormende midtbanespillere som presser seg forbi Quinn. 6

Accrington Stanley

Jonny Maxted - den tidligere Guiseley-målvakten, som fikk flyttet til Stanley på bakgrunn av en sterk FA-cupprestasjon mot dem, har hatt mer spilletid siden Connor Ripleys utgang, og han klarte seg bra i første omgang, da han stoppet fra McFadzean og Allen. Selv om det ville være uvanlig å si at en stopper hadde en god kamp til tross for at han slapp inn fem mål, han så ikke særlig feil på noen av dem. 6

Callum Johnson – Middlesbrough-utlåneren har generelt sett ut som en selvsikker operatør på høyrebacken, men dette var kanskje en mer dempet prestasjon enn vanlig. Johnson reiste seg ikke til å støtte angrep i første omgang like mye som Donacien gjorde, og kunne ikke akkurat klage på at han ble tatt av med 10 minutter ordinær spilletid. Så igjen, når han kom av, Accrington endte opp med å bli revet i stykker nedover flanken. 5
Mark Hughes – med en av midtstopperposisjonene som ofte har skiftet hender siden Jimmy Dunnes sommereksit, Hughes’ rolle i å sørge for kontinuitet og lederskap er livsviktig – og den tidligere Morecambe- og Stevenage-mannen leverte ikke helt på den poengsummen. Kanskje skyldig i å presse for langt opp i oppbyggingen til Burtons fjerde mål og deretter slapp inn straffe for det femte. 4
Harvey Rodgers – akademikeren fra Hull lot beinet henge unødvendig for å slippe inn straffen som førte til Burtons tredje mål. Annet enn det, det var ikke som om Rodgers hadde en spesielt dårlig kamp fordi han ikke gjorde mer enn én åpenbar feil – men heller fokusert på å stoppe motstanderen fra å komme inn bak ham. Problemet med dette var at det betydde at han slet med å dominere straffefeltet sitt – kanskje forståelig for noen som bare har spilt 38 profesjonelle opptredener. 5
Janoi Donacien - forsvareren, som nylig kom tilbake til klubben på lån fra Ipswich, er en høyreback av bytte men plassert som venstreback her. Tempoet og kraften han gir var tydelig til tider i første omgang, da han også spilte en utmerket diagonalball til Kee i innledningen til åpningen. Likevel, Donacien er høyrefot og hans atletiske egenskaper kunne ha vært bedre egnet på den naturlige siden, hvor han kan ha spilt hvis situasjonen til troppen var litt annerledes. Accringtons kamp nedover venstresiden i andre omgang kan bety at Donacien hadde ett eller to problemer defensivt. 5

Jordan Clark – den tidligere Shrewsbury-mannens kontringsløp førte til straffen, hvorfra Kee hentet Stanleys andre. Han var ellers veldig stille, og da Johnson kom av, han ble bedt om å dekke høyrebackposisjonen i visse faser av spillet, men hans holdning til det ansvaret var ikke altfor imponerende, og til tider trengte han lagkameratene for å redde ham ut. Hvis Clark ikke er på spill teknisk sett, han må i det minste legge inn mer et skifte. 4
Sam Finley – mens han var i AFC Fylde forrige sesong, Finley viste mye kamp, ballvinnende kvaliteter i National League Play-Off Eliminators og på dette beviset, han har overført dem to divisjoner høyere. I visse perioder, han tok på seg rollen som å presse opp sammen med Kee, men han dekket også de store områdene uselvisk. I løpet av de siste 10 minuttene, etter at Johnson gikk av, Finley spilte nesten sentral midtbane mens han gjorde arbeid han ikke burde ha behøvd å gjøre som høyreback. 6
Daniel Barlaser – Newcastle-utlåneren gjorde ett eller to stykker godt arbeid i første omgang, da han stoppet Harness å komme seg på venstrefoten til tider, i tillegg til å spille en utmerket ball for å sette Clark igjennom for straffen – selv om han kanskje var skyldig i å la Fraser gå umarkert for målet sitt. Så litt tapt ut etter pause og så ikke nok av ballen til å vise mer av hva han er i stand til i besittelse. 4
Sean McConville – Stanley-trogen hadde en grei første omgang, med ett eller to fine knips og triks mens laget spilte seg gjennom pressen tidlig – tok målet godt, stakk ballen mellom beina til Collins og hadde en beskjeden rolle i den andre. Kanskje det eneste problemet med McConville er at det eneste han ikke har er tempo og når de røde er på bakfoten, noen ganger kunne de klare seg med det motangrepsuttaket. På samme måte, det er også et ansvar på McConvilles lagkamerater for å gjøre mer for å få ham på ballen på en måte som passer hans styrker. 5

Scott Brown – kanskje overraskende, den kampharde midtbanespilleren begynte kampen som en andre spiss ute av besittelse, som John Coleman favoriserte hans aggresjon og utholdenhet i pressen. Dessverre skjønt, Brown manglet utholdenhet til å opprettholde intensiteten i oppvisningen og falt inn i en midtbanerolle etter omtrent en fjerdedel av konkurransen; Smyths retur vil være velkommen. 4

Billy Kee – Accringtons toppscorer med 13 mål i alle konkurranser, Kee er en enormt innflytelsesrik skikkelse, og han gjorde det bra i å holde tilbake Daniel da han spilte opp McConville til åpningen, før han kjølig omsatte straffen kort tid etterpå. Kee er imidlertid ikke spesielt høy eller rask, så han trenger nøyaktig service fra høyt oppe på banen, noe han ikke nødvendigvis fikk regelmessig her, spesielt i andre omgang. Framtvang en god redning fra Collins med en heading på nært hold med 15 minutter igjen. 7

Luke Armstrong (på 80) - med Paul Smyth borte på internasjonal tjeneste med Nord-Irland, dette var en utmerket mulighet for Armstrong til å bevise sin verdi. I starten av (låneperioden) kunne han ikke helt gjenskape målscoringsformen han viste i National League med Gateshead, men han jobbet fortsatt hardt og fikk sjanser; her, vi så lignende nivåer av arbeidshastighet med spissen som så litt skarpere ut foran mål. 6

[Burton Albion 5-2 Accrington Stanley spillervurderinger:McFadzean imponerer: https://no.sportsfitness.win/sport/fotball/1004038511.html ]