Notts County 2-1 Barnet Six Things:Bier forlater comeback for sent

Brisley drar hjem til fylkets første – nottinghampost.com

Til tross for en livlig finale, Barnet falt til et 2-1 tap i opprykksjagende Notts County, som gikk til topps takket være mål fra Shola Ameobi og Ryan Yates. Her er seks ting fra spillet.

Barnets mangel på selvtillit

I løpet av de første 70 minuttene, bortelaget produserte en prestasjon som viste glimt av løfte, men manglet til slutt i substans og produkt. Tidlig prøvde de å spille fra baksiden, men mangelen på bevegelse fra midtbanespillere og bakspillere ga midtstopperne Ricardo Santos og Charlie Clough et dilemma. Det sikreste alternativet, under intenst press fra Jon Stead og Ameobi, ville være å rydde linjene deres, men det ville være i strid med ledelsesinstruksjonene Rossi Eames. Den unge treneren ønsker å flytte siden bort fra langballen Martin Allen-tiden, men vi så feil i deres besittelsesbaserte tilnærming.

Countys direkte spill

Vertene viste at direkte ikke er et skittent ord. Mens Barnet ikke klarte å trenge gjennom med mange sideveis pasninger, Notts County trengte ofte bare ett trykk for å sette midtstopperne under press, noen ganger kommer fra keeper Adam Collins frispark. De gikk foran da Robert Milsoms høyre hjørne ble slått i mål av Ameobi, som ble annonsert som målscorer, selv om Brisley kunne ha fått siste hånd. Magpies falt dypere etter målet, men de så alltid komfortable ut. Milsom presset Jack Taylor ut av spillet, Carl Dickinson dominerte Ruben Bover fysisk, mens midtstopperne Richard Duffy og Brisley håndterte John-Louis Akpa-Akpro med letthet.

Magpies angrep

Oppmuntret av høyrøstet hjemmestøtte, Notts County skapte sjanse etter sjanse i en 20-minutters periode i andre omgang. Matt Tootle hadde ikke hatt den mest komfortable ettermiddagen defensivt, men han assisterte til det andre målet, høyrebackens kryss ledet hjem på bakre stolpe av Yates. Stead valset deretter gjennom forsvaret før Jorge Grant kjørte en sitter på ski etter 59 minutter, så fikk Stead et mål dømt for offside etter den livlige Lewis Alessandras løp. Vertene begynte å alliere seg soliditet med frittflytende siste tredjespill, og de truet med å gjøre opprør.

Barnets sene bølge

Kreditt må gis til Eames, hvis taktiske justeringer forbedret siden hans betydelig. Michael Nelson la til sårt tiltrengt erfaring på baksiden og bruken av tre midtstoppere ga Santos og Clough flere muligheter i besittelse, slik at de kan spille gjennom de to fremste. Nøkkelmannen var Jamal Campbell-Ryce, som hadde vært den eneste spilleren som alltid ville ha ballen:det faktum at laget hans hadde en halv sjanse i sluttfasen skyldtes mye hans energi og driv.

Innbytter Simeon Akinola, som tvang en god redning fra innbytterkeeper Simon på 65 minutter, spilte også en rolle sammen med venstreback David Tutonda, som alltid hadde vært i hjertet av Barnets lysere angrepsøyeblikk. Duoen kom sammen for målet, Tutonda-krysset til Akinola, som avsluttet fra kloss hold. Eames-siden spilte med langt mer intensjon i de siste stadiene og hadde Notts Countys forsvar på tauene, men da Santos skjøt over i de døende øyeblikkene, de visste at de hadde sprengt sjansene for et comeback.

Fylket må være mer hensynsløst

Dette var en leksjon lært for Notts County, som så ut til å ha spillet i sekken på et tidspunkt. I fremtidige kamper, de må enten opprettholde den off-the-ball-intensiteten de viste i de første 70 minuttene, eller være mer hensynsløs når sjansene kommer. Ulovlighet foran mål i løpet av en utmerket 20-minutters periode i andre omgang kostet dem nesten, og bedre motstand vil få dem til å betale.

Bier trenger balanse

Vi så i den siste perioden den tekniske evnen dette Barnet-laget har når de får tid på ballen, men de så langt mindre komfortable ut de første 70 minuttene da de ble stengt raskt. Eames må introdusere spillere som kan vinne de fysiske kampene for å gjøre det mulig for de mer delikate utøverne å vise hva de kan.