Olivier Robert tar Massimo Dutti Trophy på CSI5* A Coruña

Olivier Robert vant i den vanskeligste A Coruñas CSI 5*-test, prisen Massimo Dutti. Den galliske rytteren vant omhoppingen med Eros i 1,50 meter-testen på tiden 35,97 sekunder. Robert gjorde en flott dag for den franske representasjonen, siden to av de høyeste kategori trofeer ble løftet av ryttere fra det landet.

Tyskland gikk opp på pallen for første gang i Casas Novas på andre plass takket være Christian Kukuk og Limoncello NT, som var 26 en hundredeler fra vinnertiden (36,23 sekunder). Belgieren Jos Verlooy, som red Igor, ble nummer tre med tiden 36,60 sekunder.

De nederlandske rytterne Maikel og Eric Van der Vleuten oppnådde henholdsvis fjerde- og femteplassen, etterfulgt av Laura Renwick (GBR) og Edwina Tops Alexander (AUS) og belgieren Françoise Mathy Jr.

Bare åtte påmeldte av 37 var kvalifisert til omhoppingen i dagens siste klasse før de overfylte tribunene. Med mindre enn et sekunds forskjell i mange tilfeller, gjorde rytterne sitt beste for å kreve åpningsfunksjonen til XXXVII-utgaven av A Coruña-konkurransen. Alle unntatt Mathy endte opp uten feil.

Pris Engel &Völkers

Tidligere gikk den første seieren i 5*-konkurransen til Frankrike, takket være dominansen til Guillaume Foutrier i prisen Engel &Vólkers. Med en høyde på 1,45 meter og løpt under «Fault &Time»-reglene, stoppet Foutrier og Tchin de la Tour tiden på 62,69 sekunder. Det var det beste resultatet av de kun 15 parene som klarte å fullføre runden av totalt 41 deltakere.

Den franske rytteren rykket ned italieneren Luca Maria Moneta til andreplass. Luca Maria Moneta, på baksiden av Neptun, satte tiden til å slå på 62,72 sekunder. Spania var også på pallen takket være modige Paola Amilibia. Hun ledet Chac Balou N til tredje posisjon med klare 63,19 andre runde, som ble applaudert hjertelig av publikum.

Spanske seire i to CSI2*-tester

Dagen startet i Larín med rene spanske pallplasser i begge testene i 2*-konkurransen. I åpningshastighetsklassen oppnådde Pablo Valle, Pedro Mateos og Otti Verdú de beste tidene på 1,30-meter-testen. Den første som satte listen høyt var kataloneren Otti Verdú, da hun fullførte runden på 49,98 sekunder på Twiggy Ka. Det tok ikke lang tid for Valle å ta ledelsen tilbake fra henne med Danthe RDPS (48,61 sekunder), og Pedro Mateo endte opp med å bli nummer to med 49,02 sekunder ombord på sin 10 år gamle Ultra Lord.

Denne klassen ble fulgt av Prize NH Collection, 1,40 meter i to faser, der rytteren Paloma Barceló satte beste tid med Vivaldi D’Hyrencourt:22,66 sekunder. Sammen med Inés hadde Barceló allerede oppnådd 0 straffer i sin første runde. Men det var i sitt andre forsøk hun definitivt tok seieren. Diana Marse-Lafarge var den eneste som var i stand til å sette sitt lederskap i fare, da hun i andre runde stoppet tiden på 22,66 sekunder med Voila Lara. Hun fikk til slutt andreplassen, etterfulgt av Kevin González de Zárate og Urbain des Grezils, som stoppet tiden på 22,94 sekunder.