Tyskland tar BMO Nations Cup på Masters for 10. gang

Lørdag på Spruce Meadows 'Masters'-turneringen er alltid full av spenning med fans som heier på favorittlagene sine i BMO Nations Cup. I år konkurrerte ni lag om ære og å få navnene sine satt på trofeet som har vært en del av Spruce Meadows Collection i svært lang tid.

Idrettsutøvere ble utfordret over 12 hindringer med en tillatt tid på 74 sekunder. I runde én ble det lagt ut et begrenset antall klare runder, men Tyskland fikk det til å se enkelt ut å avslutte først etter runde én med en lagscore på null. De forsvarende mesterne, USA, avsluttet runde én med en lagscore på 8, tett fulgt av irene og kanadierne med lagscore på henholdsvis 10 og 12.

Etter to konkurranserunder forble Tyskland på toppen av ledertavlen, og endte på en lagscore på 6. Det var en kamp om andreplassen mellom Team Canada og Team Ireland – klare runder var avgjørende. To klare runder for Canada lagt ut av Kara Chad og Eric Lamaze hadde publikum på beina, da det ville sikre en sølvmedalje, og tvinge Irland til å ta bronsen.

"Det er den største Nations Cup i verden - det er utrolig!" – Den tyske Chef d’Equipe Peter Hofmann (GER) på å vinne BMO Nations Cup.

Suncor-vinnerunden

Tidligere i uken konkurrerte ryttere om å vinne sin plass i Suncor-vinnerunden (1,50 m). Bare 30 hest/rytter-kombinasjoner kvalifiserte seg til arrangementet, og av disse utøverne, de 10 beste fra runde én, gikk videre for å konkurrere i vinnerrunden.

Det ble lagt ut 10 klare runder i runde én, og alle gikk videre til vinnerrunden. Rytteren med best poengsum i runde én ville ha muligheten til å gå sist i vinnerrunden, og den nederlandske rytteren Maikel van der Vleuten holdt den posisjonen med en rask klartid på 70,77 s.

Det var et jevnt spill som gikk inn i vinnerrunden, der alle rytterne startet på null poengsum. Conor Swail (IRL) var først ute og postet en rask klar tid på 54,38s i vinnerrunden, men det var kortvarig da Philipp Weishaupt (GER) fløy rundt banen på tiden 53,25s. Van der Vleuten hadde fordelen av å kunne se de 9 konkurrentene før ham, men kunne ikke fange Weishaupts tid og det ville være en seier for Tyskland.

«Det føles fantastisk å vinne» – Philipp Weishaupt (GER) startet helgen med seier.

Klikk her for fullstendige resultater fra Spruce Meadows Masters.