Gudrun Patteet vant i Longines Grand Prix i A Coruña

Det var en overveldende seier for Gudrun Patteet i Longines Grand Prix i CSI5 * A Coruña. Farten hennes på Sea Coast Pebbles Z i omhoppingen ga de andre deltakerne ikke noe annet valg enn å risikere alt, men ingen kunne bedre de 40,65 sekundene som ble oppnådd av belgieren, som gikk tilbake til toppen av pallen til Casas Novas etter å ha vunnet Longines Trophy i sommerutgaven 4* i 2016. I seiersgaloppen ble hun akkompagnert av sin landsmann Dominique Hendrickx, andre, og Menéndez Mieres, tredje.

Tolv par kom seg til avhoppet uten straff på slutten av første runde av de 38 deltakerne. Blant dem var tre spanske ryttere:Gerardo Menéndez Mieres på Costello DC, Julio Arias på Reggae du Tillard og Eduardo Álvarez Aznar på Seringat. Gruppen inkluderte også Robert Olivier på Eros som, etter å ha vunnet Massimo Dutti Trophy i går, kjempet om den ledende prisen igjen. En knockdown i det siste hinderet hindret franskmannen i å ta en plass på pallen, med 41,39 sekunder på klokken, og presset ham til fjerde posisjon.

Belgieren Hendrickx var den første som taklet banen på Kannabis van de Bucxtale, og han gjorde det uten feil og stoppet klokken på 43,07. Det var ikke før Patteet, den fjerde deltakeren, da det var en ny klar runde, og Menendez Mieres kjempet umiddelbart etterpå om topplassen med en god prestasjon, men ikke rask nok til å beseire vinnertiden.

Det ble ikke flere klare runder; risikoen for at de som kom tilbake måtte ta gjorde at hindringer falt mens Patteet var nærmere den endelige triumfen. Til slutt ble det en dobbel pallplass for Belgia og en tredje merittert plass for Spania i en av testene på høyeste nivå i denne CSI5 *-W/2 * A Coruña.

I tillegg til tredjeplassen mottok Gerardo Menéndez Mieres Tyco-trofeet for å være den beste spanske rytteren i Grand Prix.

Vinneren hyllet Sea Coast Pebbles Z på slutten av testen. "Det har vært en utrolig seier, men også fordi jeg har en fantastisk hest," sa Patteet. "Det var flotte ryttere i omhoppingen, som Olivier Robert som vant i går, så jeg gikk ganske fort. Jeg hadde ikke inntrykk av å være risikabel, men når jeg prøvde det, er denne hesten virkelig raskere enn de andre,» forklarte hun.

Følelsesmessig hyllest til Carlo for hans pensjonering

Før Grand Prix var sentrum av Casas Novas åsted for en emosjonell hyllest til Carlo 273, ridd av Sergio Álvarez Moya de siste fem årene, som han trekker seg fra konkurransen. Med en varm applaus fra tribunen fjernet den asturiske rytteren salen for siste gang for å legge på ryggen et teppe med legenden «Takk, Carlo». Alvarez Moya sa at han var "privilegert" for å dele en del av karrieren med ham, som han beskrev som "eksepsjonell på alle måter." I karrieren til den 17 år gamle Carlo konkurrerte han ved de olympiske leker i Río, tok to medaljer i EM, deltok i to verdenscupfinaler inkludert Gøteborg 2013, der en fjerde historisk plass ble tatt av Spania, samt mange andre flotte premier.