Raging Bull tar ansvar for å vinne Shoemaker Mile

Raging Bull kom stormende nedover strekningen og blåste forbi lederne for sin første seier på mer enn 20 måneder, og tok $300 000 Shoemaker Mile (G1) kl. Santa Anita på mandag for å få en automatisk køyeplass i Breeder's Cup Mile (G1) på Keeneland 6. november.

Trent av Chad Brown (selvfølgelig), 5-åringen oppdrettet i Frankrike startet sin første start siden han løp på tredjeplass i Woodbine Mile Stakes (G1) i september 14, 2019. Den Peter Brant-eide hesten var 0-for-5 – alle i klasse 1-løp – og kom inn på Shoemaker Mile, men var klart best i å slå Next Shares med 2 ¼ lengder over en fast gressbane.

War of Will, Preakness (G1)-vinneren i 2019, endte på femteplass, men brøt innover fra nr. 5-posten, traff en rival og ble diskvalifisert til sjette. Next Shares, som ikke fikk en god start, avsluttet også med et rush for å ta andreplass under John Velazquez.

Uten Parole ble 2-1-favoritten også trent av Brown, på tredjeplass, etterfulgt av River Boyne, War of Will (plassert på sjette plass), True Valour, Neptune's Song, Blitzkrieg, Voodoo Song og March to the Arch.

Raging Bull – Bilde med tillatelse fra Santa Anita

Raging Bull ($7,80 for et $2 seierspill), ridd av Joel Rosario, vant sist 1. desember 2018, og tok Hollywood Derby (G1) på Del Mar.

Vinnertiden var 1:32,73.

Raging Bull brøt fra post nr. 7 og var godt tilbake i feltet etter trekvart mil, men kom ut fire bredt på andre sving og samlet seg sterkt for sin sjette seier på 13 karrierestarter, sammen med to sekunder og to tredjedeler for å bringe inntektene hans til $1 100 750.

"Han brøt bra og det så ut som det var et bra tempo, han var veldig kontrollert," sa Rosario, som nå har kjørt Raging Bull i 11 av sine 12 starter. «Han bare kom med løpeturen som han gjør hele tiden. Han la et fint løp. Det er vakkert, hyggelig å være tilbake her og være tilbake i aksjon.»

Next Shares ble slått hardt ut av porten av War of Will, men kom seg og gjorde et imponerende sent løp for andre. Utvist på 18-1, han returnerte $14,20 for en $2 plass innsats).

"Planen var å være midt i flokken med denne hesten, men vi ble utslettet i starten, så vi var langt tilbake," sa Velazquez. "Han løp fortsatt et flott løp."

Hvis du likte dette stykket, sjekk ut andre artikler på vår nyhetsseksjon for hesteveddeløp!