Sportsarkivet – Hesteveddeløp du kan satse på

Hesteveddeløpssporten går mange århundrer tilbake. Rett etter at mennesket lærte å tamme hesten, ble det innsett at hester kan brukes som kjøretøy for kappløpskonkurranser. Kort tid etterpå ville mennesket legge opp det som ble ansett som verdifullt på den tiden, som et middel til kompensasjon for å velge den tapende hesten.

Gjennom århundrene har folk deltatt på en eller annen form for konkurranse som involverte hester, fra stridsvogner til hoppturneringer; ridesport var i ferd med å bli et stort marked. Verdien av hesteveddeløp over hele verden har vokst til å bli estimert til over 110 milliarder dollar. Det er gamblingkarakteren til hesteveddeløp som har skapt ulike typer av racing og ulike satsingsmetoder.

Det er fire populære typer racing:

Jomfruløp

Dette løpet er inngangspunktet for hester som ønsker å gjøre det store. Jomfruløpet er for hester som ikke har vunnet et løp, derav begrepet "jomfru". Det er vanligvis, men ikke nødvendigvis, løpet der en hest tar hjem sin første veske. Hvis en hest ikke vinner et jomfruløp, vil hesten mest sannsynlig sette kursen mot pensjonisttilværelsen. En av de mest kjente jomfruhestene i historien var Zippy Chippy som tjente over $30 000 i premier, men aldri vant et løp på 100 starter.

Krev løp

Å hevde løp er ikke for de lett-å-være-kvalme typene. Programmer viser salgsprisene for deltakende hester og krav om å kjøpe gjøres før posttid. Med andre ord, du forplikter deg til å kjøpe FØR løpet og du eier hesten etter løpet, vinner eller taper. En av de mest vellykkede hestene var Furthest Land, som Ken Ramsey hevdet for $35 000 i oktober 2008.   Furthest Land vant 7 av 11 løp og ble den andre hesten til å vinne et verdensmesterskap etter nettopp å ha blitt hevdet.

Tilskuddsløp

Tilskuddsløp er for hester med lignende egenskaper basert på objektive forhold. Noen av disse forholdene inkluderer vanligvis hestens vekt, kjønn, alder og resulterende løpetid over en gitt distanse. Jockeys erfaring kan også være en faktor. Hester som ikke oppfyller noen av disse forholdene får bære mindre vekt. Disse hestene er ikke til salgs som i skadeløpene. Mesteren av fullblods veddeløpshest, Zenyatta, vant et løp på 1-1/16 mil med 3 og 1/2 lengde i Hollywood Park 15. desember 2007.

Innsatsløp

American Pharoah etter å ha vunnet Preakness Stakes 2015

Stakes-løp er for de beste konkurrentene i hesteveddeløpsindustrien. Høye vesker og umiddelbar berømmelse er vanligvis forbundet med vinnerne av innsatsløp. Begrepet «handicap» refereres ofte til med innsatsløp og brukes til å definere vektkvoter som bestemt av banens racingsekretær, hvis mål er å jevne ut oddsen i et forsøk på å skape tettere konkurranse som vanligvis fører til høyere inntekter for alle involverte. Noen av de mest kjente innsatshestene er hester som har vunnet Triple Crown som består av Kentucky Derby, Preakness Stakes og Belmont Stakes. Blant listen over disse kjente hestene er de nyeste, American Pharoah i 2015, Affirmed i 1978, Seattle Slew i 1977 og selvfølgelig Secretariat i 1973.

For mer kunnskap og informasjon om hesteveddeløp, besøk www.williamhill.us, en ledende kilde for hesteveddeløp og veddemål.