Sesongens mesterskapsspiss:Aston Villas Jonathan Kodjia

Kodjia nøkkelen – skysports.com

Da Aston Villa spilte 1-1 mot Brentford i september, et kor av buord hilste John Egans sene utligning, som nektet vertene en ufortjent seier. Midtbanen deres hadde sett foreløpig ut, uegnet og usikker på seg selv, mens dyre spiss Ross McCormack knapt hadde et spark.

Den ene spilleren som viste noen tro den kvelden var Jonathan Kodjia – og han spilte på høyrekanten, vekk fra sin mer naturlige posisjon. 27-åringen viste en vilje til å løpe med ballen og få ting til å skje, scoret en herlig åpning i første omgang.

På mange måter, den natten symboliserer Aston Villas sesong. De har falt til kort før sesongens mål med mange likegyldige prestasjoner, men Kodjia har vært den som skinner lys.

Han har scoret 17 mål, mer enn noen spiller utenfor topp fem-stangen Tammy Abraham. Bristol City-mannen, sammen med tre andre har scoret flere mål, men få har vært drivkraften bak deres sides spill på ganske samme måte som Kodjia. Ingen spiss i Championship har laget flere driblinger per kamp (2,2 – WhoScored) enn ivorianeren som har blitt felt 1,5 ganger hver kamp.

Hvis Villa kan holde Kodjia skyte, Steve Bruce vil tro bedre ting er i vente.