Regler for fotball (fotball).

Fotball (Fotball) er en av de eldste idrettene i verden og med det; det er også en av de mest anerkjente. Høydepunktet i det internasjonale spillet kommer i form av fotball-VM. Det er også turneringer som EM, Copa America og African Cup of Nations. Innenlands kommer de sterkeste ligaene fra England (English Premier League), Spania (La Liga), Italia (Serie A) og Tyskland (Bundesliga). I deler av verden er sporten også kjent som fotball.

Spillets objekt

Målet med fotball er å score flere mål enn motstanderen din i løpet av en 90 minutters spilletid. Kampen er delt opp i to omganger på 45 minutter. Etter de første 45 minuttene vil spillerne ta en hvileperiode på 15 minutter kalt halvtid. De andre 45 minuttene vil gjenopptas, og enhver tid som anses som passende å legges til av dommeren (skadetid) vil være tilsvarende.

Spillere og utstyr

Hvert lag består av 11 spillere. Disse består av én keeper og ti utespillere. Stigningsdimensjonene varierer fra hver bakke, men er omtrent 120 yards lange og 75 yards brede. På hver bane vil du ha en 6 yards boks ved siden av målmunningen, en 18 yard boks som omgir 6 yard boksen og en midtsirkel. Hver halvdel av banen må være et speilbilde av den andre når det gjelder dimensjoner.

I hovedsak er utstyret som trengs for en fotballkamp bane og fotball. I tillegg kan spillere bli funnet iført fotballsko med pigg, leggbeskyttere og matchende strips. Keeperne vil i tillegg bruke polstrede hansker da de er de eneste spillerne som har lov til å håndtere ballen. Hvert lag vil ha en utpekt kaptein.

Scoring

For å score må ballen gå inn i motstanderens mål. Hele ballen må over streken for at det skal være et legitimt mål. Et mål kan scores med hvilken som helst del av kroppen bortsett fra hånden eller armen opp til skulderen. Selve målet består av en ramme som måler 8 fot høy og 8 yards bred.

Vinner spillet

For å vinne må du score flere mål enn motstandernes. Hvis resultatet er jevnt etter 90 minutter, vil kampen ende uavgjort bortsett fra i cupkamper hvor kampen kan gå til ekstraomganger og til og med straffesparkkonkurranse for å avgjøre vinneren. Spillere må bruke føttene til å sparke ballen og det er forbudt å bruke hendene bortsett fra keepere som kan bruke hvilken som helst del av kroppen innenfor 18-yard-boksen (hvorav mer kan finnes i neste avsnitt).

Regler for fotball (fotball)

• En kamp består av to omganger på 45 minutter med 15 minutters hviletid mellom.
  • Hvert lag kan ha minimum 11 spillere (inkludert 1 målvakt som er den eneste spilleren som har lov til å håndtere ballen innenfor 18-yard-boksen) og minimum 7 spillere er nødvendig for å utgjøre en kamp.
  • Åkeren skal være laget av enten kunstgress eller naturgress. Størrelsen på plasser kan variere, men må være mellom 100-130 yards lang og 50-100 yards bred. Banen må også merkes med en rektangulær form rundt utsiden som viser utenfor grensene, to seks yard bokser, to 18 yards bokser og en midtsirkel. En plass for en straff plassert 12 yards utenfor både mål og midtsirkel må også være synlig.
  • Ballen må ha en omkrets på 58-61cm og ha en sirkulær form.
  • Hvert lag kan navngi inntil 7 innbytterspillere. Bytter kan gjøres når som helst i kampen, og hvert lag kan maksimalt gjøre 3 bytter per side. I tilfelle alle tre innbyttere blir gjort og en spiller må forlate banen på grunn av skade, vil laget bli tvunget til å spille uten en erstatning for den spilleren.
  • Hver kamp må inneholde én dommer og to assistentdommere (linjedommere). Det er dommerens jobb å fungere som tidtaker og ta alle avgjørelser som må tas, for eksempel feil, frispark, kaste inn, straffer og lagt til på tid på slutten av hver omgang. Dommeren kan konsultere assistentdommerne når som helst i kampen om en avgjørelse. Det er assistentdommerens jobb å oppdage offside i kampen (se nedenfor), kast inn for begge lagene og bistår også dommeren i alle beslutningsprosesser der det er hensiktsmessig.
  • Hvis kampen må gå mot ekstraomganger som et resultat av at begge lag står på lik linje i en kamp, ​​legges det til 30 minutter i form av to 15-minutters omganger etter de tildelte 90 minuttene.
  • Hvis lagene fortsatt er jevne etter ekstraomganger, må det avholdes straffesparkkonkurranse.
  • Hele ballen må krysse mållinjen for at den skal utgjøre et mål.
  • For feil som er begått, kan en spiller motta enten et gult eller rødt kort avhengig av hvor alvorlig regelbruddet er. dette kommer ned til dommerens skjønn. Det gule er en advarsel og et rødt kort er en utvisning av den spilleren. To gule kort tilsvarer ett rødt. Når en spiller er utvist, kan de ikke erstattes.
  • Hvis en ball går ut av spill av en motstander på en av sidelinjene, gis den som et innkast. Hvis den går ut av spill av en angripende spiller på grunnlinjen, er det et målspark. Hvis det kommer fra en forsvarende spiller er det et hjørnespark.

Offside-regelen i fotball

Offside kan kalles når en angripende spiller er foran den siste forsvareren når pasningen spilles gjennom til dem. Offsideområdet er designet for å hindre spillere fra å bare henge rundt motstanderens mål og vente på en pasning. For å være på side må de plasseres bak den siste forsvareren når ballen spilles til dem. Hvis spilleren er foran den siste forsvareren, anses han for å være offside og frispark til det forsvarende laget vil bli kalt.

En spiller kan ikke bli tatt i offside på egen banehalvdel. Målvakten teller ikke som forsvarsspiller. Hvis ballen spilles baklengs og spilleren er foran den siste forsvareren, anses han som ikke offside.