Om Spurting

Sprinting er en metode for å kjøre der en utøver løper så fort som de muligens kan for en kort avstand uten å måtte tempo seg . Løp opp til 400 meter lange anses spurter i verden av friidrett , men avstanden mest forbundet med sprint er den 100 meter dash . Vinneren av denne hendelsen på noen OL blir automatisk merket verdens raskeste mann eller kvinne . Funksjoner

Sprint løp har regler som er strengt håndhevet . Løpere starte løpet i startblokkene , som de kan presse ut av i begynnelsen av løpet . Sprintere får inn det som kalles " sprinter holdning ", som betyr at de bøye seg med en eller begge hender berøre bakken og eksploderer ut av den posisjonen som de begynner å løpe . Starten på en sprint løp vil inneholde den offisielle start sier "On your mark " og deretter " Få satt " før avfyring en startpakke pistol . Løperne vil være ved siden av hverandre og ta av sprinting mot målstreken .

Typer

sprint avstander er omstridt på 100 , 200 og 400 meter på en OL og andre viktige spore hendelser . Innendørs bane vil ofte har en 60 meter sprint . De 60 og 100 meter spurter alltid kjøre på sporets straks, men 200 og 400 krever løperne å gå rundt svingene i det ovale . En løper har en fire fot bred kjørefelt der å kjøre ; avvike fra dette kjørefelt vil resultere i diskvalifikasjon av konkurrenten . Banene er nummerert ett gjennom åtte og på avstander sprinting avstander over 100 meter løperne er forskjøvet i starten , noe som sikrer at hver løper dekker samme avstand . Vinneren .
Identifikasjon

USA har vært den dominerende sprinting kraft den første løperen til å krysse flyet av målstreken med sin torso er erklært i løpet av årene , med den første anerkjent verdensrekordholder amerikanske å være Don Lippincott , han vant gull på 1912 spill i Sverige . Andre store amerikanske sprinterne inkluderer Jesse Owens , Bobby Joe Morrow , Bob Hayes , Carl Lewis , Leroy Burrell , Harvey Glance og Maurice Greene . Amerikanske kvinner har også hatt suksess sprinting , med slike rekordholdere som Wilma Rudolph , Helen Stephens , Wyomia Tyus , Evelyn Ashford , og Florence Griffith - Joyner blant dem .
Time Frame

Sprinting poster på alle distanser har blitt senket i løpet av året som løpere få fordelen av bedre trening teknikker og utstyr . For eksempel , den 400 meter rekord for menn i 1900 var en 47,8 sekund overklokking . Den nåværende rekordholderen , Michael Johnson , kjørte en 43,18 i 1999 . Kvinnens 100 meter rekord i 1922 var 12 år. 8 sekunder, men er nå 10.49 .
Betydningen

Usain Bolt fra Jamaica senket 100 meter dash posten sammen med 200 standard under Sommer-OL 2008 for å fortjene tittelen av verdens raskeste menneske . Bolt prestasjon var enda mer betydelige i 100 da han lettet opp før målstreken . Bolt sprinting ytelse var viktig fordi han aldri ble utfordret og tok 0,05 sekunder av den forrige rekorden , en nesten uhørt forekomst i et løp som kort .