Bruk av ikke-kampivitet som en taktikk

I 2012 Milwaukee Division I Men's Epee NAC, Benjamin Wieder møtte Jimmy Moody i runden av 32. Moody sikret en 4-5 touch-ledelse på slutten av periode én. Går inn i periode 2, Moody fortsatte med å trekke bladet fra rekkevidde, full forståelse for at Wieders styrke var i knivarbeidet hans. Wieder søkte desperat etter bladet i 15 sekunder til ingen nytte. Dommeren kalte "Stopp!" og gikk videre til tredje periode. Ved å bruke kontroll over klokken og fortsette å holde bladet utenfor rekkevidde, Moody svarte med motsnakk mens Wieder søkte, og fortsatte med å vinne kampen 15-9.

Mens noen mennesker vil klø seg i hodet eller kaste armene opp og forbanne FIE for å ha passert denne regelen, poenget er, ikke-kampivitet er kommet for å bli, så du kan like gjerne bruke det til din fordel.

Det er forskjellige måter å innlemme denne regelen i kampene dine for din taktiske fordel, som jeg har vist i flytskjemaet nedenfor:

Forvirret? Tillat meg å forklare:

• Som du kanskje vet eller ikke vet, det er to ikke-stridighetsregler. De er som følger:
    • Omtrent ett minutt med fekting uten berøring går kampen videre til neste periode.
    • Omtrent 15 sekunder uten bladkontakt, og kampen går videre til neste periode.
  • Med mindre du har en ledelse på fire til fem berøringer og motstanderen din først og fremst er avhengig av hans/hennes bladarbeid for å sette i gang angrepene sine, å bruke denne regelen som en taktikk er å leke med ild.
  • I tilfelle vilkårene ovenfor ikke gjelder, den første regelen om ikke-stridsevne du bør prøve å tegne er 15 sekunder uten bladkontakt. Dette kan tegnes ved å holde hånden langt bak og utenfor rekkevidde og/eller gjøre sirkulære bevegelser for å forvirre motstanderen på linjen du presenterer. Dette vil også tvinge dem til å åpne opp korte mål når de søker etter bladet ditt. Forbeholdet - bli for stor med sirkulære bevegelser, og du kan bli møtt med en straff.
  • Hvis de finner bladet ditt og tar kontakt, men fortsatt ikke angriper, fortsett å gjøre ditt beste for å drepe et minutt av klokken.
  • Åpenbart, hvis de angriper deg og muligheten for en berøring er åpen, gjøre alt for å score, og gjenta deretter syklusen.

Dette er ikke en one size fits all slags taktikk. Jeg har sett det brukt med suksess på nasjonalt nivå og velger å bruke det i de fleste kampene mine og har hatt stor suksess med det. Vi kan fortsette å diskutere om ikke-kampivitet er bra for epee, eller vi kan gjøre vårt ytterste for å bruke regelen til vår fordel i kamper, og gjør det vi prøver best på stripen:vinne.

Damien er en konkurrerende fekter og trener ved DC Fencers Club i Silver Spring, Maryland. Damien var trener for en olympisk idrettsutøver i London 2012 i Modern Pentathlon (Suzanne Stettinius). Han er en A-vurdert epeeist og foilist og var medlem av 2012 North American Cup Gold Medal Men's Epee Team.