2022 Pegasus World Cup:Knicks Go, Life Is Good Showdown Brewing

Av Richard Rosenblatt

Rittet er fortsatt sju uker unna, men Pegasus World Cup Invitational (G1) på 3 millioner dollar er verdt en diskusjon nå som vinterracing er i full gang.

"Championship Meet" på Gulfstream Park i Hallandale Beach, Florida, har sitt første løp med gradert innsats på lørdag – Mr. Prospector (G3) – og det blir bare bedre derfra.

Før South Florida-veien til Kentucky Derby (G1) begynner i februar med Holy Bull Stakes (G3), arrangerer Gulfstream syv løp med graderte innsatser 29. januar, toppet av Pegasus World Cup med forventet Horse of the Year Knicks Go og Breeders' Cup Dirt Mile (G1) vinner Life Is Good.

Det er flere spennende historier involvert:det er Team Knicks Go-trener Brad Cox og Joel Rosario versus Team Life Is Good Hall of Fame-trener Todd Pletcher og Irad Ortiz, Jr. Både trenere og jockeyer er toppkonkurrenter til Eclipse Awards – som kunngjøres i februar 10 i Santa Anita Park i Arcadia, California.

Knicks Go vant BC Dirt Mile i 2020, og startet deretter sin 2021-kampanje med en seier i Pegasus World Cup med Rosario ombord. Life Is Good, tidligere trent av Bob Baffert før han ble sendt til Pletcher i sommer, vant forrige måneds Dirt Mile med Ortiz ombord, og kunne spille spoiler mens Knicks Go søker en andre verdenscupseier på rad.

Knicks Go – Vinner av Breeders' Cup Classic – Foto med tillatelse fra Skip Dickstein / BloodHorse

Blant andre som kan løpe i løpet på 1 1/8 mil for 4-åringer og oppover er Pennsylvania Derby (G1)-vinner Hot Rod Charlie, Eye of a Jedi og Brooklyn Strong. Både Knicks Go og Life Is Good er hurtigspillere som foretrekker å være i ledelsen slik at denne duellen kan starte rett utenfor porten.

Medinnslaget på dagen er Pegasus World Cup Turf Invitational (G1) på 1 million dollar, et løp Pletcher vant i fjor med oberst Liam.

I en treningsøkt 1. desember på WinStar Training Center i Versailles, Kentucky, gikk den snart 4 år gamle Life Is Good 4 furlongs på 49,83 sekunder. Det var hans første verk siden han vant Dirt Mile 5 ¾ lengder og kjørte sin stjernerekord til 6-5-1-0 for eierne CHC Inc. og WinStar Farm.

"Han er en ekstremt imponerende hest å se trene. Det alle så i Breeders' Cup Dirt Mile er det vi har blitt vant til å se i treningen hans, sa Pletcher nylig.

Life Is Good gikk 3-mot-3 under Baffert, inkludert seire over Medina Spirit i Sham (G3) og San Felipe (G2). Han ble satt på sidelinjen med ankelchips og bommet på Triple Crown-løpene. Under Pletcher kom sønnen til Into Mischief tilbake og avsluttet en hals bak Jackie’s Warrior i H. Allen Jerkens (G1) på Saratoga. Så kom seire i Kelso og Dirt Mile.

"Han har mye glans. Han har fart og evnen til å bære den over en bakkerute, sa Pletcher. "Han er bare en veldig, veldig talentfull, imponerende hest. Vi er optimistiske om at han vil fortsette å strekke seg ut. Han trener absolutt som en hest som vil videre. Vi er glade for å få ham tilbake til neste år.»

Knicks Go har vært best av best og bør lett bli kåret til Årets hest.

Den 4. desember jobbet den snart 6-åringen 3 furlongs på 36,20 sekunder på Churchill Downs.

"Godt i hånden, og jeg tror han var ute av fem åttendedeler på 1:01 og 3," sa Cox etter treningsøkten. "Han har definitivt ikke gått tilbake siden Breeders' Cup. Han har trent ekstremt bra, galoppert flott. Ønsker å gjøre mer. Du kunne definitivt fortelle at den siste uken, 10 dager, ønsket han å gjøre mer.

"Han var veldig sterk gjennom hele denne morgenen, rundt begge svingene og til og med opp på baksiden (etterpå). Outrideren samlet ham rundt stangen på en halv mil, så han ser ut til å være den samme Knicks Go som vi så før Classic.»

Planen for Knicks Go krever å bli sendt til Fair Grounds i New Orleans for å fortsette å trene frem til verdenscupen. Knicks Go, en grå sønn av Paynter, vant fem av syv løp i 2021 med en karrierekarakter på 24-10-3-1 og en inntekt på $8 673 135 for eierne Korea Racing Authority.