Hei Del Mar, Saratoga; Hei, bye Belmont, Keeneland

Av Richard Rosenblatt

Så lenge Belmont Park. Det har vært et kort og godt Keeneland. God åpningshelg Del Mar, og vi ser frem til et 40-dagers møte på Saratoga.

Belmont Park – Bilde med tillatelse fra NYRA

I løpet av en uke som avslørte at flere toppjockeyer, inkludert Flavien Prat og Luis Saez, hadde testet positivt for COVID-19, og reiste bekymringer om sikkerheten og trivselen til så mange i racingindustrien, var det fortsatt mange flotte hester som presterte ypperlig på gresset, på gresset, og spesielt på veien til Kentucky Derby.

På lørdag, Art Collector overtok hoppeføllet Swiss Skydiver i strekningen og vant Toyota Blue Grass Stakes (G2) , heve den 3 år gamle hingsten til en av de beste konkurrentene til Derbyet, flyttet til 5. september. Løpet var høydepunktet på et unikt femdagers sommerstevne på Keeneland, som avlyste vårstevnet på grunn av koronaviruset. pandemi.

Det siste løpet av stevnet på søndag var 1 ½ mil Elkhorn Stakes (G2) på gresset, vunnet av favoritten Zulu Alpha ($4).

Zulu Alpha – Bilde med tillatelse fra Keeneland

I New York vant Belmonts siste dag Civil Union ($11,80) River Memories Stakes på 1 ½ miles på gressbanen.

Selvfølgelig, med den endrede racingplanen, var høydepunktet på Belmont-stevnet at Tiz the Law vant Belmont Stakes (G1), som ble den første etappen av Triple Crown, og flyttet føllet til spissen for 3-års- gammel klasse. Derbyet er omtrent åtte uker unna, fulgt 3. oktober av Preakness (G1), nå den siste etappen av Triple Crown.

Så før vi skynder oss inn i hele sommersesongen, la oss nyte noen av de beste hestene som var utstilt på Belmont og Keeneland.

Rushing Fall, en av trener Chad Browns mange stjerner, vant Beaugay (G3) på Belmont 3. juni, og tok deretter Jenny Wiley (G1) på Keeneland lørdag (11. juli); Vekoma vant Carter (G1) 6. juni og Metropolitan Mile (G1) 4. juli, begge på Belmont; Gamine vant Acorn (G1) med 18 ¾ lengder på Belmont 20. juni; Newspaperofrecord (også trent av Brown) vant Intercontinental (G3) og Just a Game (G1), begge på Belmont; Tacitus traff endelig vinnersirkelen i Suburban (G2) ved Belmont 4. juli.

Den 5 år gamle Monomoy Girl, en mester på 3, er 2-for-2 i år i sitt comeback, og vant en kvote på Churchill Downs i mai, og tok deretter Ruffian (G2) på Belmont 11. juli; og Preakness-vinneren War of Will 2019 vant Maker's Mark Mile (G1) på Keeneland 10. juli.

Nå tar vi en pause før en travel uke med racing med Saratoga som åpner torsdag (16. juli) med Derby-poengkvalifiseringen Peter Pan (G3), Derby-kvalifiseringsspilleren Haskell (G1) på 1 million dollar på Monmouth Park lørdag (18. juli), og 3 år gammel mester og Saudi Cup-vinner Maximum Security skal løpe for første gang for Hall of Fame-trener Bob Baffert i San Diego Handicap (G2) på Del Mar (med Abel Cedillo kåret til å ri).

Keeneland-stevnet, uten tilskuere, var en enorm innsatssuksess.

Veddemål fra alle kilder for møtet 8.-12. juli var $63.299.331. Gjennomsnittlig daglig håndtering av alle kilder var $12.659.866. Blue Grass Day hadde et tak for alle kilder på $23.834.972 (nest høyeste bak fjorårets $25.809.200 på Blue Grass-dagen).

"Både ryttere og fans hadde stor forventning til sommertreffet, og forventningene deres ble overgått av det fantastiske racingnivået vi likte her denne uken," sa Keeneland president og administrerende direktør Bill Thomason i banepressemeldingen. "Jeg kan ikke uttrykke hvor mye vi savnet fansen vår på Keeneland, og vi takker dem for deres sterke støtte langveisfra."

De endelige omsetningstallene ble ikke offentliggjort av NYR på søndag, men det reduserte 25-dagers treffet satte flere totale håndtaksrekorder. Brown, en fire ganger Eclipse Award-vinner, var topptreneren med 23 seire, mens Irad Ortiz, Jr., vant jockeytittelen med 34 seire.