Surge i tredje kvartal driver USA forbi Brasil 71-60 og inn i AmeriCup gullmedaljekamp

• Boksscore
• Sitater
• Fotogalleri
• Tidsplan og resultater

Bakte 33-25 ved pause, USA åpnet tredje kvartal med en 13-0 scoring for å ta ledelsen, og det viste seg å være forskjellen i USAs (5-0) 71-60 seier over Brasil (4-2) i FIBA ​​AmeriCup-semifinalen fredag ​​kveld på Roberto Clemente Coliseum i San Juan, Puerto Rico.

USA møter mot vertskapet Puerto Rico (4-1) i gullmedaljekampen klokken 21.10. EDT 19. juni. Brasil møter Canada (5-1) i bronsemedaljekampen kl. 18.10. EDT. Alle spillene er tilgjengelige live på ESPN+.

"Det tok oss bare litt lengre tid enn vi ønsket å tilpasse oss - og det handler om det fysiske, det er presset ved å ta forbikjøringsfelt bort, legge mye press på ballen, " sa Dawn Staley (Sør-Carolina), USAs AmeriCup og hovedtrener for landslaget. "Vi måtte bare puste ut og se gulvet litt bedre, ta opp forsvaret vårt litt bedre. Så snart spillet har satt seg inn, Jeg trodde vi snudde den og vi brukte dybden vår til å vinne en stor seier mot et veldig bra brasiliansk lag.

USAs tre ledende målscorere var alle perfekte fra straffekastlinjen da USA satte en amerikansk AmeriCup-rekord for kvinner i enkeltspill for frikastprosent på 93,8 % (15-16 FT).

Elissa Cunane (NC State/Summerfield, N.C.) skjøt 4-av-4 fra straffekastlinjen og avsluttet med 19 poeng og åtte returer, Rhyne Howard (Kentucky/Cleveland, Tenn.) var 6-av-6 fra streken og la til 12 poeng og fire returer, og Naz Hillmon (Michigan/Cleveland, Ohio) var 4-av-4 og avsluttet med 12 poeng og åtte returer.

«Vi måtte ta vare på ballen bedre og spille bedre forsvar og gjøre det vi var i stand til, " sa Cunane om USAs pausejusteringer. "Vi byttet forsvar på skjermene litt, og jeg tror det hjalp veldig. Vi var mer seige og tok oss av ballen.

Brasil spratt ut til en 8-1 ledelse og ledet 21-13 etter de første 10 minuttene. USA skjøt bare 22,2 % fra feltet (4-18 FGs) i første kvartal.

I andre kvartal scoret hvert lag 12 poeng, og Brasil ledet 33-25 ved pause.

USA snudde momentumet til sin fordel for å åpne tredje kvartal, holdt Brasil målløst for 4:15 mens fem forskjellige amerikanske spillere bidro til et 13-0-løp som ga USA ledelsen tilbake for alltid. Veronica Burton (Northwestern/Newton, Masse.), som avsluttet med seks assist, avsluttet strekningen med en layup på 6:10 med USA som ledet 38-33. Brasil gjorde en 3-poeng på 5:45 for å sette sine første poeng i tredje periode på tavlen, men USA kastet av seg åtte poeng til for å opp ledelsen til 46-36 da Hillmon gjorde to straffekast på 3:34. Brasil scoret syv poeng i den siste 3:27 mens Haley Jones (Stanford/Santa Cruz, California), som hadde åtte poeng i kvartalet, og Cunane scoret til 50-43 headet inn i de siste 10 minuttene.

"Vi må spille til det nivået de spilte og ikke være så trege og ikke være så uformell, sa Howard. "Vi måtte være mer fysiske."

Brasil scoret de første fem poengene i fjerde kvartal og reduserte ledelsen til 50-48, men det var så nærme det ville komme da USA fikk fire poeng fra Cunane og en offensiv retur og la tilbake fra Ashley Owusu (Maryland/Woodbridge, Va.) for å gå videre 56-48. Brasil fortsatte å kjempe, men USA vant Brasil 15-12 for å sikre seieren, inkludert å senke alle fire straffekastforsøkene og en 3-poenger fra Cunane på 39,4 som endte alt håp for Brasil.

Spesielt, Staley trente mot en innkommende overgang for University of South Carolina i Brasil Kamilla Silva .

Alle fire semifinalelagene, i kraft av deres topp fire-plassering på AmeriCup, vil gå videre for å konkurrere i en av fire 2022 FIBA ​​World Cup-kvalifiseringsturneringer, som vil avgjøre de 12 lagene som skal konkurrere i 2022 FIBA ​​World Cup.

Jennifer Rizzotti (Connecticut Sun-president) assistenttrener for USAs AmeriCup og kvinnelandslag, og hovedtrener ved University of Arizona Adia Barnes fullføre USA AmeriCup-staben.

[Surge i tredje kvartal driver USA forbi Brasil 71-60 og inn i AmeriCup gullmedaljekamp: https://no.sportsfitness.win/Idrettsarrangementer/Andre-sportsarrangementer/1004047227.html ]