Nicole Walker dobbelt-klar da det kanadiske laget plasserer tredje i Nations Cup

Det kanadiske hoppelaget fikk en tredjeplass i $150 000 CSIO4* Nations’ Cup som ble holdt lørdag kveld 2. mars på Winter Equestrian Festival i Wellington, FL.

Mario Deslauriers fra New York, NY, Amy Millar fra Perth, ON, Beth Underhill fra Schomberg, ON, og Nicole Walker fra Aurora, ON, representerte Canada i det eneste Fédération Equestre Internationale (FEI) godkjente seniorlagsarrangement som ble holdt under 12. uke Vinterhestefestival. Totalt ni lag konkurrerte om den høyeste utmerkelsen over en bane satt av 2008 Olympic Games co-course designer, Steve Stephens.

På slutten av første runde var Canada i en tre-veis uavgjort om ledelsen. Lead-off rytter Underhill satte en klar runde på resultattavlen etterfulgt av Walker som gjorde det samme. Millar pådro seg deretter 12 feil som ble droppet da Deslauriers, syklende i ankerposisjon, holdt totalt på fire feil. Irland og hjemlandet USA hadde også totalt fire feil ved halvveis, noe som satte scenen for en dramatisk andreomgang.

Underhill, 56, ble straffet med fire feil da hesten hennes, Count Me In, en 12 år gammel hannoveransk vallak (Count Grannus x Sherlock Holmes) eid av Sandy Lupton, rørte ved båndet på vannhoppet den andre gangen.

I sin Nations Cup-debut hoppet 25 år gamle Walker igjen klart med Falco van Spieveld, hennes 14 år gamle belgiske varmblodsvallak (Toulon x Lys de Darmen). Det var bare fire doble frie runder i hele konkurransen med Irlands Daniel Coyle, 24, og Lorcan Gallagher, 27, og amerikanske rytteren Wilton Porter, 25, som ble med Walker og la alle skinnene på plass i løpet av to-runders konkurransen.

"Det var en drøm som gikk i oppfyllelse!" sa Walker om hennes feilfrie opptreden. «Vi legger så mange timer i sporten vår, så det er veldig motiverende og givende. Vi har fokusert på dette hele kretsen og er så glade for å kunne gjennomføre dette for Canada.

"Det var flott å ha så mange kanadiske fans som heiet på oss," fortsatte Walker, som er den regjerende kanadiske hoppemesteren med Falco van Spieveld. «Vennene mine var ute og støttet, familien min var ute og støttet oss, og det var veldig spesielt. Takk til Falco og til Mark Laskin og hele teamet på Adena Springs. Jeg er begeistret.»

Millar, 42, pådro seg fire feil ved vannhoppet i runde to, men la alle skinnene på plass ellers. En ekstra tidsfeil for å overskride den tillatte 77-sekunderstiden ga henne imidlertid en poengsum for andre runde på fem feil på hennes OL-partner i Rio 2016, Heros, en 12 år gammel belgisk varmblodsvallak (Canadian River x Clinton) eid av AMMO Investeringer.

Det var opp til Deslauriers, 54, å holde Canada i spillet – en klar runde ville ha holdt det uavgjort med Irland og USA. Da han trakk en skinne ved Rolex oxer etterfulgt av fire feil ved åpent vann, hans åtte-feil totalt red Amsterdam 27, en ni år gammel holsteiner vallak (Catoki x Acord II) eid av Luja LLC og Wishing Well Farm LLC , ble droppscore.

Irland og USA forble uavgjort på åtte feil, og tvang et omhopp for å avgjøre vinneren. Coyle ble valgt som den irske representanten, men lot døren stå åpen da tre skinner falt med Farona. USA valgte McLain Ward som sin omhoppingsrepresentant. Cool under press, leverte den to ganger OL-lagets gullmedaljevinner en klar runde som kjørte Contagious for å sikre hjemmelaget seieren. Seieren markerte den syvende for amerikanerne i arrangementets 18-årige historie. Det hadde tidligere vært uavgjort med Canada som har seks seire til gode.

"Selv om det alltid er hyggelig å vinne, var jeg ikke misfornøyd med pallplasseringen vår i kveld," sa det kanadiske hoppelagets kokk, Mark Laskin. "Vi prøver å målrette denne Nations' Cup med utviklingen av hester og ryttere i tankene, og med tanke på at vi hadde tre hester som hoppet sin første Nations' Cup og en rytter som gjorde sin egen Nations Cup-debut, syntes jeg vi gjorde det ganske bra . Nikki Walker fortjener å bli fremhevet siden hun hadde en fantastisk kveld, og hoppet dobbelt klar i sin første mulighet til å representere landet sitt i en senior Nations' Cup. Hun viste en enorm balanse og selvkontroll i en presset situasjon.»

Mens USA hevdet seier på hjemmebane over irene, sto Canada på pallen som det tredje laget med 13 feil. Colombia og Mexico kom på en fjerdeplass med 16 feil hver, mens Israel ble nummer seks med 32 feil. Argentina, Brasil og Venezuela klarte ikke å klare seg i andre runde, som bare de seks beste lagene kom tilbake for.

Det kanadiske hoppelaget vil neste gang konkurrere i Longines FEI Jumping Nations Cup™ Mexico, som arrangeres fra 2. til 5. mai i Coapexpan, Mexico.

[Nicole Walker dobbelt-klar da det kanadiske laget plasserer tredje i Nations Cup: https://no.sportsfitness.win/Tilskuersport/Horse-Racing/1004052449.html ]