Breeders’ Cup 2021:Baffert vinner Juvenile With Corniche:Modern Games – In, Out, In – Vinner BC Juvenile Turf

Future Stars Friday på dag 1 av den todagers, $31 millioner, 14-løps Breeders' Cup på Del Mar var en dumhet.

Corniche – Bilde med tillatelse fra Benoit Photo

I det som sannsynligvis vil bli en av de mest vanskelige dagene i Breeders' Cup-historien, vant den vanskelige Hall of Fame-treneren Bob Baffert Juvenile (G1) med Corniche sterk> , som sannsynligvis vil være den tidlige favoritten til Kentucky Derby-favoritten, men som kanskje ikke kan løpe.

I blandingen kom en hest som ble ripet og deretter skrapet opp (Modern Games ), slik at han kan vinne Juvenile Turf (G1).

Til slutt, kan noen si «wire-to-wire?

Parting ut av den andre stolpen til ledelsen i Juvenile, Corniche under Hall of Famer kablet Mike Smith sine 10-rivaler og vant med 1 ¾ lengder over Pappacap, med Giant Game på tredjeplass.

Seieren var den femte i Juvenile for Baffert, og den tredje for Smith, noe som ga rytteren en rekordforlengende 27. . BC seier.

Med Jack Christopher, den forventede favoritten som ble skrapet torsdag kveld, gikk Corniche av som 7-5-favoritt og returnerte $4,80 på et $2 seierspill.

Corniche er nå 3-for-3 og vant sannsynligvis en Eclipse Award som 2 år gammel mannlig mester. Juvenile-vinneren regnes vanligvis som den tidlige favoritten til Derby, men siden Baffert har blitt suspendert av Churchill Downs, fikk Corniche ingen kvalifiserende poeng.

Baffert vant sitt syvende Derby med Medina Spirit på Churchill, men en positiv post-race for en forbudt medisin har den seieren i spørsmålet – for ikke å nevne den to år lange utestengelsen. Kentucky Horse Racing Commission har ikke gitt en endelig avgjørelse i saken, og Medina Spirit kan bli diskvalifisert fra seieren.

Corniche beviste imidlertid at han er på vei til Derby.

"Jeg visste fra 12 hullet at han kom til å måtte bruke ham hardere enn vi liker , men Mike Smith er en så god rytter,'' sa Baffert. «Jeg elsker ham på en sånn hurtighest. Når han ryddet dem, visste jeg at vi gikk ganske fort. Han ga ham en pust i bakken, men de kom til ham, og Corniche bare sparket inn igjen og spratt av hestene.»

Vinnertiden for de 1 1/16 milene var 1:42,50.

Commandperformance ble nummer fire, etterfulgt av Oviatt Class, Pinehurst, American Sanctuary, Double Thunder, Barossa, Jasper Great og Tough to Tame.

Baffert kommenterte også kontroversen rundt ham.

"Jeg ønsker alt velkommen. Jeg vil at folk skal vite at Bob Baffert er en god trener og tar vare på hestene sine, sa han. "Jeg beholder rotet, jeg holder fokus, jeg lytter ikke til rotet. Når du tar vare på hestene dine, får du slike resultater.»

1 million USD Juvenile Turf (G1), 1 mile

Tiz the Bomb – Foto med tillatelse fra Coady Photography

Når det gjelder Juvenile Turf, finalen i de fem BC-løpene på fredag, var det en merkelig en.

Da feltet ble lastet inn i porten, fikk Albahar, en av to oppføringer av Godolphin, "flippet ut", ifølge jockey Frankie Dettori, et bein fanget i porten , og gikk til bakken. Han ble klødd (hest og rytter er OK, meldte en vaktlege og veterinær).

I tillegg brøt stallkameraten Modern Games ut av post 1 ved siden av Albahar og ble skrapet av racingfunksjonærer. Etter ytterligere gjennomgang ble han imidlertid erklært i stand og lot ham bare løpe for pengepung.

Det betydde at alle innsatser på Modern Games ville bli refundert. Selvfølgelig kom Modern Games seilende gjennom strekningen og vant løpet med 1 ½ lengde over Tiz the Bomb.

Men for de som satset på Tiz the Bomb (7-1), var utbetalingen god – $17,60, $7,40 og $5,20.

I de andre løpene:

Echo Zulu – Bilde med tillatelse fra NYRA.com

2 millioner USD Juvenile Fillies (G1), 1 1/16 miles

Zulu Echo ($3,60) ledet fra start til slutt i en mesterskapsavgjort 5 ¼-lengdes seier over Juju's Map, en seier som forbedret hoppeføllets rekord til 4-0, inkludert tre klasse 1-ere.

"Et veldig spesielt hoppeføll," sa vinnende trener Steve Asmussen om datteren til hans 2017 BC Classic-vinner Gun Runner. «Hun betyr så mye for oss.

“Stolføllet, hun har bare gjort alt riktig fra første gang, og for henne å vinne på en så autoritativ måte på en så utmerket tid står for en sann mester.

Zulu Echo, den forventede 2 år gamle hoppeføllmesteren, blir tidlig favoritt for Kentucky Oaks (G2).

1 million USD Juvenile Fillies Turf (G1), 1 mile

Pizza Bianca ($21,80) , ridd av Jose Ortiz, tok ledelsen fra start og gikk wire-to-wire i seier med en halv lengde over Malavath, noe som ga eier/kokk Bobby Flay sin andre BC-seier.

Seieren var enda bedre for trener Christophe Clement, som kom inn i helgen på 0-for-40 i Breeders' Cup.

Favoritt Koala Princess ble nummer sju i feltet med 14 hester.

Vinnertiden for milen var 1:36,08 over en fast gressbane.

Pizza Bianca – Foto med tillatelse fra Chelsea Durand

1 million USD Juvenile Turf Sprint (G2), 5 furlongs

Twilight Gleaming ($12,40) fikk Breeders' Cup en fantastisk start ved å gå wire-to-wire og vinne med en halv lengde over Go Bears Go, og ga Barbara Banke (Stonestreet Stables), den nye styrelederen i Breeders' Cup, seieren.

"Det er sånn det skal være," sa en smilende Banke i vinnersirkelen.

Det er det fjerde året av dette løpet, og trener Wesley Ward og jockey Irad Ortiz, Jr., har vunnet de tre siste – i 2020 vant de med Golden Pal og i 2019 vant med firehjulsdrift.

Kaufymaker ble nummer tre i 12-hesters feltet. Vinnertidene var 56,24 sekunder.

[Breeders’ Cup 2021:Baffert vinner Juvenile With Corniche:Modern Games – In, Out, In – Vinner BC Juvenile Turf: https://no.sportsfitness.win/Tilskuersport/Horse-Racing/1004051264.html ]