Breeders' Cup køyer på Stake i Irland, på Kentucky Downs

Av Richard Rosenblatt

Hvis du elsker gressløp, er du sannsynligvis godt klar over at denne helgen vil bli et tipperparadis, med Breeders’ Cup-plasser på linjen i Kentucky og Europa. Kast inn noen få stjerner og en haug med fulle felt, og handicappere bør ta utfordringen.

Det er BC-kvalifiseringer fra Leopardstown og The Curragh i Irland og på Kentucky Downs i Franklin, Ky.

Ghaiyyath – Bilde med tillatelse fra York Racecourse

La oss starte i Irland, med Ghaiyyath mot Magical Clash i lørdagens $1,4 millioner Irish Champion Stakes (G1) i Leopardstown, like utenfor Dublin. Et gratispass til BC Turf på Keeneland i november venter på vinneren.

Godolphins 5 år gamle Ghaiyyath er 4-for-4 for trener Charlie Appleby og er rangert av de fleste den beste torvhesten i verden. Blant hans seire:Gruppe 1 seire i Coronation på Newmarket i juni, Coral-Eclipse over Enable på Sandown i juli, og Juddmonte International over Magical i York 19. august.

“Hvis vi er heldige nok til å vinne – eller kjøre et veldig stort løp (lørdag), kan man bestemme seg for om man skal gå til Ascot for å bli mester (17. oktober) Stakes (G1) eller om du potensielt vil se på en Breeders' Cup, sa Appleby. "Vi har Arc, vi har Champions Day på Ascot og vi har Breeders' Cup på bildet også. Vi vil gjøre det som er riktig for hesten.»

Aidan O'Brien, en ni ganger vinner av Irish Champion, tar tre skudd på nr. 10. Magical, en 5 år gammel hoppe, er sannsynligvis hans beste av trioen hans, som inkluderer Japan og Armory. Hun ble nummer to etter Enable i 2018 BC Turf, og er 11-for-24 siden, inkludert fem gruppe 1-er, inkludert den irske mester i 2019. Et felt på seks legges inn.

Også i Leopardstown er BC-køyer tilgjengelige i Matron Stakes (BC Filly &Mare Turf) og Juvenile Stakes (BC Juvenile Turf).

På søndag tilbyr The Curragh to BC "Win and You're In''-løp:Flying Five Stakes (BC Turf Sprint) og Moyglare Stud Stakes (Juvenile Fillies Turf) ).

Her er oversikten over innsatser på Kentucky Downs:

1 million dollar Kentucky Turf Cup (G3), 3 og oppover, 1 1/2 mil

I denne er det Zulu Alpha versus Arklow i et fullt felt 12.

Zulu Alpha – Med tillatelse fra Coady Photography

Eier Michael Huis Zulu Alpha – 7-5 favoritten – har vunnet 3-av-4 i 2020, inkludert en seier i Pegasus World Cup Turf (G1) til start. året. Mike Maker-traineen skal forlate posten nr. 10 og kjøres av Tyler Gaffalione mens han prøver å vinne dette løpet for andre år på rad.

"Jeg må si at han kommer inn i løpet i år enda bedre enn sist, fordi han har hatt et så flott år," sa Maker. Den 7 år gamle vallaken vant Elkhorn (G3) på Keeneland 12. juli.

Arklow, vinneren av Kentucky Turf Cup 2018, er 9-2 andrevalget. Han trenes av Brad Cox og blir ridd av Florent Geroux, og går fra 5. posten. 6-åringen kan være 0-mot-4 i 2020, men har en seier i klasse 1 i 2019 Joe Hirsch Turf Classic Stakes.

Det er en haug med langskudd som er verdt å ta sjansen på, inkludert 10-1 Hierarchy, som løp en siste andreplass for trener Joe Sharp i 1 1/4-mile Kentucky Turf Cup-forhåndsvisning 2. august.

$700 000 Turf Sprint (G3), 3 og oppover, 6 furlongs

"Win and You're In" til BC Turf Sprint trakk et overløpsfelt på 16, men bare 12 starter.

Helt sjef – Bilde med tillatelse fra Coady Photography

Imprimis, med 8-1, har vært en av de bedre amerikanske gressprinterne de siste årene for trener Joe Orseno, men møter tøff konkurranse i 9-2 favoritten Totally Boss og 5-1 sekunders valg Front Run the Fed, Kanthaka og Bound for Nowhere.

Seks år gamle Imprimis er 7-for-14 livstid og går inn på en førsteplass i Troy (G3) 8. august på Saratoga Race Course, men ble DQ'd til andre for interferens. Hvis en nærmere kommer inn i akten, kan det være den Graham Motion-trente Kanthaka, som løp en nær andreplass i Jaipur (G1) på Belmont 20. juni, hennes første start på nesten 13 måneder.

I'm Thinking Totally Boss, vinner av dette løpet for et år siden og nummer to i Shakertown (G2) på Keeneland 11. juli, sitter kanskje på en stor innsats for trener Rusty Arnold.

$500 000 Ladies Turf (G3), 3-årige hopper og hopper, 1 mil

Trener Chad Brown, som løper her for første gang, sender ut 9-5 favoritt Regal Glory i dette løpet for hopper og hopper. 4-åringen har avsluttet bak stallkameratene Newspaperofrecord og Uni i sine to siste starter, blant annet, så hun slipper i hvert fall å møte dem. I fjor vant Regal Glory Lake Placid (G2) og Lake George (G3) på Saratoga. Brown saler også 5-1 tapit Today, fjerde nylig i Matchmaker (G3) på Monmouth Park.

Mitchell Road (8-1) kan være en faktor på et fast gress. Hun vant Ellis Park Turf, men hadde problemer på det myke gresset i Kentucky Downs Preview Ladies Turf, og endte sist av 11 til English Affair, som har 6-1 i dette løpet.

$500 000 Ladies Sprint (G3), 3-year- gamle og oppover føl og hopper, 6 1/2 furlong

En annen interessant kamp:2-1 favoritt Got Stormy spurter for første gang mot 6-1 Into Mystic i et fullt felt som også inkluderer 4-1 Kimari, som ble nummer to i Commonwealth Cup på Royal Ascot 19. juni for trener Wesley Ward.

Got Stormy – Med tillatelse fra Coglianese Photography

Got Stormy, trent av den nyvalgte Hall of Famer Mark Casse, slo guttene i Fourstardave 2019 på Saratoga, og ble nummer to denne gangen. Hun løp også på andreplass i 2019 BC Mile og har tjent 1,6 millioner dollar. Hun vil bli ridd av Tyler Gaffalione.

Into Mystic ser ut til å være en speedster som ble sendt til trener Brendan Walsh for å løpe i Kentucky Downs Preview Ladies Sprint (hun vant) og dette satses. Hun kjørte sist i California for Jeff Mullins, men har hatt flere trenere i sin 11-løpskarriere. Hun blir ridd av Joe Talamo.