Regler for overtid for baseball

I sport, "overtid" refererer vanligvis til forlengelsen av en kamp eller kamp for å bryte uavgjort mellom to lag. Når to baseballlag forblir uavgjort på slutten av ni omganger, spillet fortsetter inn i ekstraomganger, en form for overtid. De offisielle reglene for Major League Baseball, eller MLB, tilby en standard for ekstra omganger i konkurrerende baseball.

Inning-format

Ekstraomganger følger samme format som vanlige omganger i baseball. Hver omgang består av to halvdeler. I første omgang, kalt toppen av omgangen, det gjestende laget slår til. I andre halvdel av omgangen, kalt bunnen av omgangen, hjemmelaget slår til. En omgang i omgangen avsluttes når feltlaget får tre outs.

Avslutter spillet

Spillet må fortsette med ekstraomganger til det ene laget har scoret flere løp enn det andre laget. Hvis det gjestende laget scorer et løp for å ta ledelsen i toppen av omgangen, hjemmelaget får fortsatt slå til for å fullføre omgangen. Hvis det gjestende laget forblir foran etter den fullførte omgangen, gjestelaget vinner. Hvis hjemmelaget scorer et løp for å utligne igjen, derimot, spillet fortsetter. Hvis hjemmelaget tar ledelsen når som helst i bunnen av en omgang, spillet avsluttes umiddelbart og de to lagene fullfører ikke omgangen som pågår. Hvis hjemmelaget vinner i ekstraomganger, spillet slutter så snart vinnerløpet krysser hjemmeplaten, eller så snart en løper som har truffet et hjem med flere løp krysser hjemmeplaten. Og dermed, Hjemmelaget har en fordel over det gjestende laget fordi det får en sjanse til å ta igjen etter at det gjestende laget tar ledelsen.

Kalt Game

Ved truende vær, strømbrudd eller andre omstendigheter krever at dommeren kaller kampen under ekstraomganger mens poengsummen forblir uavgjort, spillet forblir suspendert. Lagene kommer tilbake for å fullføre spillet på et senere tidspunkt eller dato. Hvis det gjestende laget har oppnådd en ledelse under toppen av omgangen og dommeren kaller kampen når som helst i løpet av den omgangen, spillet er et reguleringsspill og det gjestende laget vinner.

Flest omganger noensinne spilt

I følge Baseball Almanac, Boston Braves og Brooklyn Dodgers har rekorden for flest omganger noensinne spilt i en enkelt kamp. De to lagene hadde spilt 26 omganger da dommeren kalte kampen fordi solen hadde gått ned og spillerne ikke lenger kunne se ballen. Sluttresultatet for kampen i 1920 var 1-1. I henhold til gjeldende MLB-regler, ingen kamp kan ende uavgjort.

Little League ekstraomganger

Standard Little League-spill består av seks omganger. Hvis to lag forblir uavgjort på slutten av seks omganger, spillet fortsetter inn i ekstraomganger. Spillet avsluttes når det gjestende laget har oppnådd en fordel ved slutten av en hel omgang, eller når hjemmelaget oppnår en fordel når som helst i bunnen av en omgang.