NYE STJERNER KOMMER TIL VED STAMPEDE VED E AS WCRA GJER TILBAKE FOR Å VÆRE SOMMERENS STØRSTE RODEO MED EN NÆR 420 000 USD UTBETALING

-17-årige Riley Webb beseirer nr. 1 rangert Tie-Down Roper Shad Mayfield-

GUTHRIE, Okla – Som den første disiplinen i Stampede på The E, hadde bareback-ridning fansen inne på Lazy E Arena på kanten av setet gjennom den actionfylte kvelden hvor utfordrerne seiret. Etter Jake Brown (Cleveland, Texas) og Orin Larsen (Inglis, Manitoba) gikk videre til showdown-runden uavgjort takket være matchende 86,5-poengs ritt, de to ble raskt oppslukt i en shootout for $12 500 Major-lønningsdagen i showdown-runden. Ved å overgå Larsen, vinneren fra 2020 Royal City Roundup som søkte sin andre seier i Triple Crown, med 0,5 poeng, leverte Brown en kritisk 87,5-poengs tur på Top Flight for å ta seieren.

Etter hvert som arrangementet på lørdagskvelden fortsatte, begynte et hardt omstridt løp i saddle bronc-ridning å utfolde seg. Jøss for seier i den lange runden, Shorty Garrett (Dupree, South Dakota) og Taos Muncy (Corona, New Mexico) gikk inn i showdown-runden med like scorede 83-poengsturer tjent ombord på Real Fancy og skadede varer , henholdsvis. Rolig og oppsamlet, forble Garret klar på rennene mens han gjorde seg klar for det som ville bli et karriereavgjørende øyeblikk. Å nå de nødvendige 8 ombord på Delta Dawn for 82,5 poeng tok Garrett sin første WCRA Major-seier noensinne og medfølgende $12 500 lønningsdag.

I okseridningen, PBR (Professional Bull Riders) verdens nr. 1 Jose Vitor Leme (Ribas do Rio Pardo, Brasil) red suverent. Den tidligere semi-profesjonelle fotballspilleren, som avsluttet sin perfekte 2-for-2-innsats på lørdag kveld, red Nailed for monstrøse 89,5 poeng for å oppnå en like imponerende sjekk på $62 500. I motsetning til de andre disiplinene på Sooner State-arrangementet som til sammen betalte ut $28.000, inneholdt okseridningen en veske på $78.000. Mesterutbetalingen på $50 000 fra Kansas City Royal City Roundup Major ble overført etter at ingen kvalifiserte ritt ble registrert i showdown-runden.

Lagtopptittelen ble vunnet av duoen med header Colby Lovell (Madisonville, Texas) og heeler Paul Eaves (Londedell, Missouri), med et løp på 11,04 sekunder. De gikk over andreplassduoen Erich Rogers (Round Rock, Arizona) og Paden Bray (Stephenville, Texas) som logget på en innsats på 11,2 sekunder. Andreplassen knuste håpet til Rogers og Bray som håpet å forlate Lazy E med sin andre seier i WCRA Triple Crown of rodeo etter å ha toppet disiplinen på årets første major i Kansas City i februar.

Stockton Graves (Alva, Oklahoma) var ustoppelig i styrebrytingen. Northwestern Oklahoma State University Steer Wrestling Coach registrerte et løp på 3,85 sekunder i den lange runden, før han leverte en lynrask innsats på 5,08 sekunder i showdown-runden. Seieren er Graves' andre WCRA Major-seier, og tok sin første tittel i 2019 i Green Bay, Wisconsin.

17 år gamle Riley Webb i båndtau (Decatur, Texas) var den ubestridelige stjernen i disiplinen, og leverte det som ville være den mest banebrytende forestillingen til arrangementet. Som den eneste idrettsutøveren som leverte et kvalifisert løp i showdown-runden, løftet hans innsats på 8,5 sekunder ham til en lønningsdag på $16 500. For Webb, nyvunnet fra seieren i National High School Rodeo Finals (NHSRF), markerte begivenheten hans karrieres første WCRA Major, og gikk videre til hovedbegivenheten gjennom DY (ungdoms) Pool. Ikke bare gikk Webb seirende ut, men gjorde det ved å beseire WCRA Royal City Roundup Champion, 2019 NHSRF Champion og verdens nr. 1-rangerte tie-down roper Shad Mayfield (Clovis, New Mexico) som ikke klarte å ta igjen i showdown-runden. Webb beseiret også 2013 PRCA verdensmester Shane Hanchey (Carmine, Texas) den siste utøveren til å konkurrere i showdown-runden.

Da utbryter-tau- og tønneracing for kvinner sto i sentrum, strålte de kvinnelige idrettsutøverne i WCRA. Chelsey Abernathy (Athens, Alabama) vant breakaway-tittelen på Stampede at The E takket være hennes 2,14-sekunders løp i den lange runden, og 2,09-sekunders løp i showdown-runden, begge de raskeste tidene av rundene. Abernathy toppet Kelsie Chaces 2,50-sekunders tid, og slo Chace ut av kampen om Triple Crown of Rode $1 million bonus. I tønneløpet 2019 Titletown Stampede Major Champion Michelle Darling (Medford, Oklahoma) og hoppen Martini navigerte banen på en dyktig måte da hennes 15.481-sekunders løp i showdown-runden var den raskeste, distanserende nummer to Wenda Johnson (Pawhuska, Oklahoma) som registrerte et løp på 15.676 sekunder.

Siden lanseringen i mai 2018 har WCRA og partnerne tildelt mer enn $7 700 000 i nye penger til rodeo-atleter.

Lørdag 29. august vil fans kunne stille inn på Stampede på The E på en CBS-nettverkssending kl. 15.00. ET.

Fans kan gjenoppleve all action fra WCRAs Stampede på The E søndag 16. august kl. 03:00 EST på RidePass, på RidePass.com eller via RidePass-appen tilgjengelig på iOS, Android og Roku.

Alle resultater fra arrangementet finner du her mens bilder fra arrangementet finner du her.

[NYE STJERNER KOMMER TIL VED STAMPEDE VED E AS WCRA GJER TILBAKE FOR Å VÆRE SOMMERENS STØRSTE RODEO MED EN NÆR 420 000 USD UTBETALING: https://no.sportsfitness.win/Tilskuersport/rodeo/1004052893.html ]