Sweetnam vinner, Deslauriers tredje i Longines Cup på Hampton Classic

Det irske flagget vaiet nok en gang Hampton Classic for Shane Sweetnam, etter at han vant lørdagens $70 000 LONGINES Cup med Indra van de Oude Heihoef, eid av Blue Buckle Group. Det var også to år på rad for Sweetnam, da han vant denne klassen i 2017 med en annen av sine toppkjørere, Main Road.

Bare fem av de 33 hest-og-rytter-kombinasjonene som forsøkte banen designet av Canadas Michel Vaillancourt var i stand til å legge rene runder og gå videre til omhoppingen.

Amerikanske Spencer Brittan, 20, og onkel Blue var de første til å hoppe av, og de gikk for sikker klar, i håp om at en ren runde ville holde dem nær toppen. Peter Lutz var neste med Sam, som dessverre senket det siste hoppet på banen. Canadas Mario Deslauriers ble nummer tre, med den yngste hesten i LONGINES Cup, åtte år gamle Amsterdam. De endte til slutt på tredjeplass med en ren runde på tiden 38,53 sekunder.

Sweetnam var neste gang, og hvis Indra van de Oude Heihoef var lei av fredagens innsats, viste hun det ikke. De la inn en fot-perfekt runde for å hoppe rent på en tid på 36,61 sekunder.

Andreplass og fire ganger vinner av LONGINES Rider Challenge på Hampton Classic, Richie Moloney hoppet sist med Rocksy Music. De hoppet også rent, men klarte ikke å få med seg lagkameratens tid, og endte litt utenfor tempoet på 36,90 sekunder.

Sweetnam har ikke annet enn ros for den 10 år gamle hoppen Indra, som hoppet sin første grand prix på Hampton Classic for ett år siden.

"Hun er supertalentfull," sa Sweetnam og sa det åpenbare. «Hun viste ekte hjerte og ønske om å få jobben gjort to dager på rad. I fjor var hennes første grand prix, her i Hamptons, og hun er virkelig et sterkt lys for fremtiden.»

Lørdagens LONGINES Cup inkluderte også en veldedighetskomponent CLEAR THE JUMP FOR JUST WORLD, med Longines som samarbeider med JustWorld International for å donere måltider til fattige land rundt om i verden. Med lørdagens initiativ overrakte LONGINES en sjekk på fem tusen måltider til JustWorld International.

"Det er fantastisk hva Hampton Classic gjør for veldedige organisasjoner," kommenterte Sweetnam etter klassen. "Jeg er glad for at suksessen min hjelper folk andre steder."

Oppdatering om $30 000 LONGINES Rider Challenge

Sweetnam holder ledelsen med 405 poeng. Moloney ligger på andreplass med 294 poeng og Mexicos Santiago Lambre er tredje med 220 poeng. Utfordringen vil bli tildelt søndag, etter $300 000 Hampton Classic Grand Prix presentert av Douglas Elliman.

Søndagens omtalte jegerkonkurranse i Anne Aspinall-ringen er $10 000 Hermès Hunter Classic. Det vil bli fulgt av utdelingen av Grand Hunter Championship og Leading Hunter, Junior Hunter &Rider og Junior Equitation-priser.

Festligheter i Grand Prix-ringen begynner med $25 000 DAWTS Jumping Derby etterfulgt av den store finalen – $300 000 Hampton Classic Grand Prix CSI**** presentert av Douglas Elliman som starter kl. 13:00.