Prairie Meadows serverer en trio av Friday Night Stakes

Det er en haug med ganske gode hesteløp på Prairie Meadows fredag ​​kveld, med en Breeders' Cup-vinner og en Arkansas Derby-vinner.

Den største dagen i racingsesongen i Iowa starter en fjerde juli-helg full av innsatsløp opp og ned langs østkysten, fra New York til Maryland til Florida.

Som en forrett topper 2020 Breeders' Cup Dirt Mile (G1)-vinner Knicks Go feltet i $300 000 Cornhusker Handicap (G3) og Arkansas Derby Super Stock leder feltet i $250 000 Iowa Derby. Dessuten er Fantasy Stakes (G3)-vinner Pauline's Pearl favoritten i $225 000 Iowa Oaks (G3).

Ikke dårlig for et spor som får lite nasjonal beryktethet.

Iowa Derby

Innleggstid:19:12 (løp 6)

Iowa Derby har ikke lenger en gradert innsats, men har et solid felt med åtte 3-åringer – ledet av Asmussen-trent Super Stock (7-2) og stakes- vinne Nova Rags (Pasco Stakes).

Ricardo Santana, Jr., har turen ombord på Super Stock med avgang fra post 2. Nova Rags, andre i Peter Pan (G3) og tredje i Woody Stephens (G1) i sine to tidligere starter, blir ridd av Junior Alvarado.

Super Stock ble den 16. av 19 i Kentucky Derby (G1), og ble sist nummer fire etter en trøblete tur (Get Her Number klippet hælene) i Texas Derby over en slurvet bane på Lone Star 31. mai.

Iowa Oaks(G3)

Innleggstid:19:42. (løp 7)

Et felt med syv hoppeføll ble påmeldt til løpet på 1 1/16 mil med Pauline's Pearl som 2-1-favoritten til Hall of Fame-trener Steve Asmussen. Ricardo Santana, Jr., har samtalen som går fra post 2. Army Wife er 5-2 med Joel Rosario i jernene.

I hennes eneste start på 2021 endte Pauline's Pearl på åttende plass i Kentucky Oaks (G1). Army Wife, trent av Michael Maker, vant Black-Eyed Susan (G2) på Pimlico 14. mai.

Cornhusker Handicap (G3)

Innleggstid:20:12 (løp 8)

Knicks Go, favoritten med jevne penger, er tilbake for en ny sjanse for å nå vinnersirkelen for trener Brad Cox. Den 5-årige grå vant Pegasus World Cup Invitational (G1) for å starte 2021, men løp på fjerdeplass i sine to påfølgende starter, i Saudi Cup (G1) og som den sterke favoritten i Metropolitan Mile (G1).

Cornhusker er rundt to svinger på 1 1/16 miles. Joel Rosario har festet som går fra post 5.

Utfordrere inkluderer The Last Judgment (4-1), Modernist (5-1) og Asmussen-trent Tenfold (6-1).

Last Judgment kommer inn i løpet etter en seier i Pimlico Special 14. mai. Den 5 år gamle vallaken trenes av Michael Maker og blir ridd av Jose Ortiz. Modernist, trent av Hall of Famer Bill Mott, ble nummer to i Pimlico Special.

Medina Spirit – Foto med tillatelse fra Churchill Downs

Haskell trekker 16 nominerte, inkludert Medina Spirit

Kentucky Derby (G1) vinner Medina Spirit og Preakness (G1) vinner Rombauer er blant 16 3-åringer som er nominert til $1 million TVG.com Haskell Stakes 17. juli kl. Monmouth Park.

(Selvfølgelig venter vi fortsatt på en endelig avgjørelse angående Medina Spirits positive medisintest etter Derby).

Hall of Fame-trener Bob Baffert, som trener Medina Spirit, er for tiden suspendert fra å gå inn på hester på New Yorks baner (Aqueduct, Belmont og Saratoga) samt Churchill Downs . Foreløpig planlegger han å kjøre Medina Spirit i Haskell, et løp treneren har vunnet rekord ni ganger.

Den 1 1/8-mile Haskell er et "Win and You're In''-løp for Breeders' Cup Classic (G1) på Del Mar.

Rombauer, trent av Michael McCarthy, ble nummer tre i Derbyet før han vant 11-1 i Preakness.

Mandaloun, nummer to i Derbyet, men kan bli erklært vinneren etter kjennelsen om Medina Spirit, er også nominert til Haskell, sammen med Preakness-toeren Midnight Bourbon og Belmont Stakes andreplass Hot Rod Charlie.

Mandaloun forberedte seg for Haskell med seier i Pegasus Stakes 13. juli.

Andre nominert til Haskell:Antigravity, Basso, Brooklyn Strong, Defunded, Dr Jack, Dynamic One, Following Sea, Lugamo, Mahaamel, Pickin' Time og Weyburn.

Rundt sporene: Hall of Fame-trener Todd Pletcher vil holde stjernehoppene sine fra hverandre inntil videre, med ubeseiret Malathaat målrettet mot Coaching Club American Oaks (G1) 24. juli på Saratoga, og Mother Goose (G2) vinner Zaajel forbereder seg til testen (G1) 7. august på spaet … New Mexico Horsemen's Association anla søksmål mot New Mexico Racing Commission i føderal domstol tidligere denne uken, og anklaget reguleringsorganet for å frata veddeløpshesteeiere og trenere deres sivile rettigheter og andre brudd … Keeneland høststevnet (8.-30. oktober) vil tilby rekordhøye 6 millioner dollar i innsatsposer og en utvidet innsatsplan på 22 løp. Stevnet dekker 17 løpsdatoer, som inkluderer 10 Breeders' Cup «Win and You're In»-løp.