Saudi Cup-funksjonærer overvinner mange hindringer for å arrangere verdens rikeste hesteveddeløp

Gi folkene på King Abdulaziz Racecourse og Jockey Club of Saudi Arabia kreditt for å arrangere en andre utgave av $20 millioner Saudi Cup på lørdag.

Hvem ville kaste skylden hvis de kastet inn håndkleet etter fjorårets debakel?

Å lansere et internasjonalt racingspektakulært er skremmende under ideelle forhold og omstendigheter. Dette løpet har allerede vært på en steinete vei i sin korte eksistens.

Men her kommer den igjen med et felt på 14 toppet av amerikanske handicapdivisjonsstjerner og klasse 1-vinnere Knicks Go og Charlatan. Det er mye å si for utholdenhet.

Maksimal sikkerhet – Bilde med tillatelse fra Jockey Club of Saudi Arabia/Doug DeFelice

Den første saudiarabiske cupen var et fantastisk løp med Maximum Security som best av Midnight Bisou. Etter alle førsteinntrykk var løpet en stor suksess.

Så ble det stygt da Jason Servis, Maximum Securitys trener, ble fanget i en hestedopingskandale. Vinnerpungen på $10 millioner Saudi Cup ble beslaglagt og forblir ubelønnet.

Legg så til covid-19-utbruddet som uendelig kompliserer internasjonale reiser.

Gjennom kontroversen og pandemirestriksjonene vil showet fortsette uten tilskuere som en helsemessig forholdsregel. Den gode nyheten:hestene og deres reisemannskaper ankom alle uten uhell og trener angivelig i god stand.

U.S. løpere har kant med løp på skitt

Siden dette bestrides på skitt, har de amerikanske løperne fordelen. Selv om våre handicap-rekker er oppbrukt på grunn av pensjoneringer ved slutten av 2020, tiltrakk Saudi Cup to av de beste vi har å tilby.

Knicks Go, en frekk speedball, vil være den du får etter seire i Breeders' Cup Dirt Mile (G1) og Pegasus World Cup Invitational (G1) .

Charlatan, også velsignet med rikelig tidlig fart, bommet mesteparten av sin 3-åringssesong på grunn av skade. Han kom tilbake for å fange slutten av sesongen

Malibu Stakes (G1). Trener Bob Baffert valgte å hoppe over Pegasus for å målrette Saudi Cup.

"Han har rå talent. Han er bare så god. En-sving-milen og en åttende her burde være perfekt for ham," sa Jimmy Barnes, Bafferts assistent som tok turen til ørkenen.

Hvem har kanten, Charlatan eller Knicks Go?

Vil Charlatan, den friskere hesten, ha fordelen?

Brad Cox, Knicks Gos trener, innrømmer at de kanskje presser på ting.

"Dette løpet er tilbake litt raskt, men en ting som gir oss selvtillit er at han vant Pegasus uten Lasix og dette løpet er uten Lasix også," sa Cox. "En annen ting er at dette er fem uker fra Pegasus, og det var fem uker mellom premieseieren hans der han slo banerekorden på Keeneland og Breeders' Cup."

The Knicks Go versus Charlatan race-within-the-race gjør dette til et fascinerende oppgjør. Begge vil skyte hardt når låsen fjærer.

Hver trener vil fortelle deg at pausen fra startporten er en av de mest kritiske komponentene i ethvert løp. Denne uttalelsen er aldri mer sann enn når to klasse 1-vinnere begge forpliktet seg til fremoverposisjoner kastet ned med den rikeste premien i sporten på linjen.

[Saudi Cup-funksjonærer overvinner mange hindringer for å arrangere verdens rikeste hesteveddeløp: https://no.sportsfitness.win/Tilskuersport/Horse-Racing/1004050817.html ]