Hva gjør Ledende Laps i NASCAR Signify

? The National Association for Stock Car Auto Racing ( NASCAR ) ble opprettet i desember 1947 . To måneder senere , ble den første NASCAR -sanksjonerte rase holdt 15. februar i Daytona , Florida . Å vinne et NASCAR-løp krever en driver for å være den første konkurrent til å fullføre et forhåndsbestemt antall runder på en racerbane . NASCAR skjenker en mesterskapstitteltil racer som samler flest poeng i løpet av en rase sesong . NASCAR Point System

NASCAR-førere får poeng for å fullføre et løp , og de ​​får flere poeng hvis de plasserer høyere i løpet. Den første - plassen Føreren får 185 poeng , med hver påfølgende driver mottar færre poeng basert på hvor de fullførte løpet . En sjåfør kan også tjene ytterligere fem poeng for å lede kappløpet for en runde , og den føreren som fører flest runder under løpet mottar fem ekstra poeng . Drivere kan tjene maksimalt 195 poeng på ett løp .
Ledende Laps

Begrepet "ledende runder " refererer til antall runder en sjåfør har ledet rase . En sjåfør fører for en runde ved å sirkle spor mens forkant av pakken . Laps -ledede statistikken skal vises i løpet NASCAR -sendinger så fansen vet hvilken driver kan få fem -punkts bonus for ledende flest runder .
NASCAR Championship

NASCAR sesongen omfatter 36 løpene holdt på spor rundt om i landet . De 12 sjåfører med de beste totalpoeng etter de første 26 løpene kvalifisere for " The Chase for cupen. " Disse topp 12 sjåfører er tildelt 5000 poeng , pluss ytterligere 10 poeng for hvert løp de vant opp til det punktet. Drivere tjene poeng i løpet av de siste 10 løpene på samme måte som den forrige 26 . Sjåføren med flest poeng etter de siste 10 løpene vinner mesterskapet .
Viktigheten av Ekstra poeng

2010 NASCAR -mester , Jimmie Johnson , vant seks løp og ferdig 23 løp i topp ti . Johnson avsluttet sesongen med 6622 poeng , 39 poeng foran andreplass-vinner Denny Hamlin , som vant åtte løp i løpet av sesongen . Johnson beseiret Hamlin ved å ha flere topp - ti utførelser enn Hamlin og av ledende flere runder . De fem ekstra poeng gitt for å lede flest runder kan avgjøre hvem som vinner mesterskapet når en sum er veldig nære.