Kanadisk-oppdrettede møter i Cup and Saucer Stakes på Woodbine

Bold Script og Avie's Flatter, som begge går ut av Grad 1 one-mile turf-stakes på Woodbine, vil være med andre kanadisk-oppdrettede toåringer i søndagens $225 000 Cup and Saucer Stakes.

The Cup and Saucer, et løp på 1 1/16 mil på E.P. Taylor Turf Course, tiltrakk seg et felt på 10.

Bold Script kommer inn i cupen og tallerkenen etter en solid tredjeplass i Natalma 16. september, og de to beste der, La Pelosa og My Gal Betty, sikter mot Grade 1 Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf på Churchill Downs.

"Hun løp et stort løp, og hun galopperte flott ut," sa Stu Simon, som stiller den hjemmeoppdrettede datteren til Speightstown for Chiefswood Stable. "Hun er et ekte kvalitetshopp."

Bold Script startet sin tredje start i Natalma etter å ha blitt en kampvinner da hun reiste seks furlongs og deretter endte på tredjeplass i Catch A Glimpse Stakes over omtrent seks furlongs med ettergivende gress.

"I sitt andre løp fikk hun på en måte en rå deal - hun satt fast i ett-hullet," sa Simon.

Gary Boulanger skal kjøre Bold Script for første gang.

Avie's Flatter overvant en vanskelig start da han vant sin fem-fur lange debut og endte en trøblete fjerdeplass da han bare gjorde sin andre opptreden i Summer Stakes på programmet 16. september.

"Han ble veldig sliten," sa Josie Carrroll, som pleier den hjemmeoppdrettede Flatter-hingsten for Ivan Dalos.

– Han fikk mye ut av løpet. Jeg var glad for å få en god mil inn i ham før koppen og fatet. Han løp et virkelig troverdig løp.

"Han har begynt å finne ut av det. Jeg synes han er en veldig fin hest.»

Ledende rytter Eurico Rosa da Silva vil igjen gjøre æren.

Den endelige klokken for Natalma på én mil var 1:33,70, mens sommeren gikk på 1:33,90 av langsommere brøker to løp senere.

Stolføllene har klart seg bra i koppen og fatet de siste årene med Hard Not to Like som fanget 2011-utgaven og Dixie Moon som vant i fjor høst.

Carroll vil stille med en annen Cup og Saucer-utfordrer i Ojiisan, som var en imponerende vinner for eierne Stephen Crooks, Mario Serrani og Glenn Sikura over seks furlongs av Tapeta i sin ensomme start til dags dato.

"Han blåste eksepsjonelt godt på gresset," sa Carroll, som hadde sett Stormy Atlantic-hingsten klokke fem stadier på 1:00.60 på en "god" treningsbane her 29. september.

"Jeg tror ikke milen vil være et problem for ham."

Luis Contreras vil være tilbake ombord på hjemmeoppdrettet.

Kitten's Girl, vellykket i sin ensomme utflukt over syv furlongs med torv under jockeyen Patrick Husbands, fortjener også respekt i sin innsatsdebut.

I likhet med Bold Script ble også Kitten's Girl nominert til lørdagens Mazarine Stakes, et løp på 1 1/16 mil for to år gamle hoppeføller på hovedbanen, men velger å møte hanner i Cup og Saucer.

"Hun trente veldig bra, og hun ble bedre for hvert arbeid," sa Malcolm Pierce, som pleier Sam-Son Farm hjemmeoppdrettet av Kitten's Joy. «Patrick ble virkelig glad i henne; han jobbet henne en del ganger før hun kjørte sin første start.»

Kitten's Girl var ingen hemmelighet i debuten hennes, og leverte en seier på 3 ½ lengde som oddsen på valg.

«Hun gjorde sitt beste for sent; hun kom veldig fort hjem,” sa Pierce, som er sikker på at den lengre distansen til Cup og Saucer ikke vil være noen hindring.

Avrunder feltet vil være Moon Swings og Tricky Magician, som ble henholdsvis sjette og syvende i Summer Stakes forrige gang; Akkurat som Larry, en jomfru etter to lovende gressstarter; Groundhog Day og Hesathriller, spennende jomfru som hevdet seire; og førstegangsstarter Flying Curlin.