2021 Saudi Cup-påmeldinger:Simsir

I dagene frem til $20 millioner Saudi Cup på King Abdulaziz Racetrack i Riyadh, Saudi-Arabia 20. februar, vil usracing.com profilere kandidater i verdens rikeste hesteveddeløp. Profilene vil bli oppdatert med odds, postposisjoner og jockeyer etter trekningen etter postposisjon onsdag [feb. 17].

Han utførte en stor, modig opprørt da han slo en håndfull gruppe 1-vinnere i $673 000 Bahrain International Trophy i november i fjor, så hvem sier at Simsir ikke kan gjøre det igjen i $20 millioner Saudi Cup?

Trener Fawzi Nass (fjerde fra høyre) feirer Port Lions' seier i fjorårets Neom Turf Cup – Kreditt:Jockey Club of Saudi Arabia / Neville Hopwood

Oppdrettet i Irland og nå basert i Bahrain etter å ha blitt kjøpt privat i fjor sommer av eierne Victorious og trener Fawzi Nass, var Simsir en galant vinner i det løpet. Den 5 år gamle vallaken ga fra seg ledelsen med omtrent 100 meter igjen, men slo tilbake og slo John Gosden-trente Global Giant med en nakke, med Aidan O'Brien-trent Sovereign en nær tredjedel og en annen Nass-praktikant, Port Lions fjerde.

Seieren var så imponerende at Nass, som også holder en stall i Dubai, er på utkikk etter nok en stor poengsum i Saudi-Arabia. I fjor vant han det første torvløpet noensinne på banen med Port Lions som opprørte Deirdre, Japans stjernehoppe, i et løp som nå kalles Neom Turf Cup.

Simsir får sjansen til å gå opp igjen på lørdag.

"Simsir har det bra. Han har hatt det lett siden han vant Bahrain International Trophy i november, så vi tenkte at hvis vi skulle til Saudi, måtte vi prøve ham, sier Nass.

Han løp i kronprinscupen og ble nummer fire i et løp over 2000 meter (omtrent 1 ¼ miles); Saudi Cup er omtrent 1 1/8 miles.

"Han endte på en nær fjerdeplass," sa Nass. «Ting gikk ikke som han ville, han bommet på pausen og han måtte komme bakfra, noe som ikke passer en galopphest som ham. Han vanæret seg ikke, og vi er glade for at det er hans forberedelse til Saudi Cup.»

Løpestil:Frontrunner

Merknader:Simsirs tidligere trener var Irlands Michael Halford før han ble kjøpt i juli 2020 etter å ha endt på femteplass i Northfields Handicap på Curragh … Simsir ankom Riyadh mandag kveld [feb. 15], og gikk «ut på trav på den lille banen ved siden av karantenen. Han er i god form. Jeg tror han reiste bra, han spiste opp maten i går kveld, så alt er bra,'' sa Nass ... Nass på helgens Saudi Cup-møte:"[Det] er veldig viktig, spesielt for oss i Bahrain, når vi ser på Saudi-Arabia som moderland. Det er alltid en glede å delta i disse begivenhetene i Saudi-Arabia, så det ville vært fint om vi kan vinne et nytt løp igjen.»