Milton Keynes Dons 0-1 Crewe Alexandra Six Things:utholdende oppvisning ser Alex til seier

Alex Gilbey – @MKDonsFC

Crewe Alexandra økte ambisjonene sine i den øverste halvdelen med en 1-0-seier på opprykksjagende Milton Keynes Dons, takket være Charlie Kirks første omgang. Her er våre seks ting fra spillet.

Usammenhengende MK Dons

Crewe Alexandra spilte med mer selvtillit i første omgang enn en retur på en borteseier hele sesongen skulle tilsi, men balansen for MK Dons var ikke helt riktig. Med Rhys Healey tilbake i Cardiff for øyeblikket, Peter Pawlett var hans "erstatter", likevel var skotten mer komfortabel med å spore tilbake enn han presset i den siste tredjedelen, betyr at systemet så mer ut som en 3-5-2 enn 3-4-3 vi så tidligere. Fordi verken Conor McGrandles eller Dean Lewington kunne angripe flanken direkte, MK Dons måtte enten krysse fra dyp eller vente på at brede midtstoppere Joe Walsh og Baily Cargill skulle overlappe hverandre, som kanskje bremset tempoet i spillet deres. Det var ikke som om oppsettet ga dem ekstra sikkerhet, enten, fordi når Cargill overlappet, Lewington trakk seg ikke alltid tilbake tilsvarende, og dermed, vi så store åpne områder for de besøkende å angripe i overgangen.

Kirk imponerer

Heldigvis for vertene, Crewe hadde ikke helt farten på topp i Chris Porter og Jordan Bowery til å dra full nytte av denne sårbarheten, men de satt sammen noen skarpe pasningstrekk. Etter en av dem, oppmuntret av den lyse Callum Ainley, James Jones rullet bredt fra kanten av boksen, før høyreback Perry Ng, en fremtredende innflytelse på spillet, fremtvang en redning fra Lee Nicholls. Crewe kunne ha gått ned et mål etter en halvtime da Walsh krysset for Peter Pawlett for å trykke hjem, bare for å bli utelukket av offsideflagget, men etter det scoret Crewe åpningen. Etter nok et attraktivt pasningstrekk fra Crewe, den pulserende Ryan Wintle satte opp Kirk, som skrellet inn i rommet før han stakk hjem i det fjerne hjørnet.

Alex mot The Alex

Alex Gilbeys skade var en stor faktor bak forrige sesongs nedrykk for MK Dons, fordi han er en livlig karakter som bringer energi til laget på og utenfor banen. Ikke overraskende, det var Gilbey som fikk dem i gang etter målet; den tidligere Colchester-midtbanespilleren slo en vanskelig, sprettende skudd innen et minutt etter avspark da Ben Garratt stanget unna, før han tvang et nærstopp fra Garratt etter Anekes permittering. I andre omgang, Gilbey var den som prøvde å øke tempoet med raske, frem pasninger og vertene spilte absolutt mer haste på den tiden. Derimot, de hadde ikke helt et fokuspunkt i boksen.

Subs en faktor

På 66 minutter, Paul Tisdale bestemte seg for å erstatte spiss Kieran Agard, som har scoret 13 mål denne sesongen, med Osman Sow. Ekte, Agard hadde slitt med å overvinne midtstopperne George Ray og Eddie Nolan, som forsvarte utmerket, men man kan spørre seg om det kanskje hadde vært mer egnet for en forsvarsspiller å bli ofret for Sow. Da forwarden kom på, han viste en vilje til å drive kanalene, men ett eller to av hans kors ville vært perfekt for Agard, men det var ingen der i boksen. Derimot David Artell erstattet den hardtarbeidende Ainley for Tommy Lowery, som injiserte ny energi og kraft i Crewes spill for å avlaste trykket på bakvakten. I sluttfasen, det var uten tvil gjestene som var nærmest å score det neste målet, med Ngs fantastiske sololøp som ikke helt matches av kvaliteten på skuddet hans og Wintle som ikke ble tillatt med et 85. minutts slag. Fortsatt, det nærmeste MK kom scoring var gjennom ulike straffeappeller, som viser hvor solid Crewe forsvarte seg på vei til en fortjent seier.

Tisdale må støttes

MK Dons fikk et betydelig slag for opprykkshåpene deres. Utover ettermiddagen, det var alltid i det minste noe med dem strukturelt som ikke var helt riktig, være at sårbarhetene i store områder i første halvdel eller at fraværet av et fokuspunkt, en modig midtspiss, i den andre. Tisdale har gjort en veldig god jobb så langt denne sesongen for å reparere moralen i Buckinghamshire og, på grunn av det, Pete Winklemans svar på denne seier av seks burde være å gi ham så mye hjelp som mulig på overgangsmarkedet. Å bringe tilbake Healey, i tillegg til kanskje en venstre vingback for å ta litt av byrden fra Lewington, som gjorde sin 600. opptreden for klubben på lørdag, ville vært en positiv start.

Jernbanemenn på de rette linjene?

David Artell har kanskje delt meninger blant Alex-fans under hans regjeringstid til dags dato, men han fortjener honnør for et løp på ett nederlag på seks som har styrket ambisjonene deres på den øverste halvdelen. Mer talende, de utspilte Lincoln i den perioden og slo fortjent MK Dons – med de to sistnevnte sidene lenge blitt ansett som de to beste i denne divisjonen, i det minste frem til oppkomsten av Bury, som disket opp med Crewes eneste nederlag i den sekvensen. Etter å ha vist at de kan spille god fotball i første omgang på Stadium:MK, så gjør den stygge siden i andre periode, det kommende besøket av opprykkskandidater Colchester og Carlisle vil absolutt ikke overraske dem.

[Milton Keynes Dons 0-1 Crewe Alexandra Six Things:utholdende oppvisning ser Alex til seier: https://no.sportsfitness.win/sport/fotball/1004038540.html ]