Reglene for Mat Wrestling

Wrestling er en gammeldagssport som består av ulike nivåer av evne og stiler: kollegiale , freestyle eller gresk- romerske . I alle stilarter av mat wrestling er spesielle regler og forskrifter for å følge , inkludert startposisjonene , timing , scoring og straffer . Startposisjon

I midten av bryting sirkelen er et rektangel formet boks . Begge brytere må ha minst en fot på deres respektive side av sekstenmeteren i starten av kampen. Dette er standard i alle former for matte bryting . Ved starten av den andre perioden , kan wrestler som leder velger å være på bunn, topp , nøytral ( både stående ) eller utsette til motstanderen . I alle tilfelle bunnen wrestler er på hans hender og knær over sentrum boks med den øverste bryter plassert på hver side med en hånd på motstanderne magen og den andre på albuen . Den tredje periode følger samme rutine, men med den andre bryter får å velge .
Timing

High school bryting kamper generelt består av tre to - minutters perioder med stans bare for utenfor banen eller skade . Kollegiale og profesjonelle bryting består av en tre - minutters periode etterfulgt av to to - minutters perioder . Samtidig stans som high school -kamper gjelder.
Scoring

En wrestler kan score poeng i en kamp i en rekke måter . En takedown er verdt to poeng , en flukt er verdt ett poeng , en reversering er verdt to poeng og en nær fall er verdt alt fra én til tre poeng . En nær fall er når en wrestler har skuldrene utsatt til matten , men ikke nok til å bli betraktet som en pin , hvor begge skuldrene er flat på matten . Dommeren vil telle opp til maksimalt fem sekunder , hvor wrestler i kontroll vil motta tre nær -fall poeng . En en-til to - andre teller er verdt ett poeng , og en tre-til fire - andre teller er verdt to poeng . En wrestler kan ikke motta mer enn tre poeng hvis motstanderens skuldre fortsatt utsettes , men hvis posisjoner endres og han ender opp i samme nesten- fall situasjon , en ny telling er startet .
Lag scoring

en kamp kan ende i en rekke måter : ved pin , en beslutning av poeng , en stor avgjørelse etter poeng, et teknisk fall og en diskvalifikasjon /inndratt . En nål , når en motstanderens skuldre er flat på matten for omtrent to sekunder , er verdt seks lagpoeng . En seier ved vedtak , noe som betyr en wrestler vinner kampen etter 06:59 poeng etter de seks minutter eller overtid , er verdt tre lagpoeng . En viktig beslutning , når en wrestler vinner av åtte til 14 poeng , er verdt fire lagpoeng . En teknisk fall , når en fotballspiller får en ledelse på 15 eller flere poeng når som helst i løpet av en kamp , er verdt fem lagpoeng . En diskvalifikasjon eller inndratt er verdt seks lagpoeng .
Straff

En rekke straffer som håndheves i løpet av en kamp . Ulovlig holder vanligvis kommer med en advarsel fra dommeren før en straff poeng tildeles motstander wrestler som griper , når en wrestler låser hendene rundt hans motstander når på matten . Potensielt farlig innehar , som for eksempel å heve en motstanderens armer forbi en vinkelrett posisjon til hans ryggrad når det er bak ryggen på matten , kan umiddelbart straffet ett poeng . Andre straffer som blir belønnet et punkt er usportslig opptreden , ukorrekt startposisjon eller en falsk start ( to innledende advarsler fra dommeren før et punkt er tildelt ) , og stalling (en advarsel fra dommeren før et punkt er tildelt ) . Åpenbar tjenesteforsømmelse , når du setter den andre bryter i alvorlig skade, kan resultere i en automatisk utstøting og diskvalifikasjon fra kampen .